Kuvaus

Johan Bargum: SUOMALAINEN RULETTI. Suomentanut Ulf Erik Qvikström. Päällys: Heikki Ahtiainen. 1972 Tammi. Nidottu (pahvikantinen) kirja, jossa erillinen kansipaperi, 175 sivua, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Suomalainen ruletti (1972; Finsk rulett 1971) on Johan Bargumin kolmas romaani (toinen suomennettu). Anja Stenbacka, 20, on töissä pienessä helsinkiläisessä baarissa. Hän tarjoilee, tiskaa, siivoaa kymmenen tuntia päivässä, saa kuukaudessa sen verran palkkaa, että kun verot on otettu, jää käteen kolme sataa. Toveriasunnosta hän maksaa vuokraa sataviisikymppiä kuussa. Kun baarinomistaja yrittää lähennellä häntä sulkemisajan jälkeen, hän lyö lattiaharjalla miehen tajuttomaksi, ottaa kassakoneesta kolme sadanmarkan seteliä ja pakenee. Pari päivää myöhemmin Anja istuu laiturilla Suomenlahden saaristossa ja katsoo, miten hänen varastetusta satamarkkasesta tekemänsä vene lipuu näkyvistä. Lähellä olevassa huvilassa on joukko sattumoisin yhteenliittyneitä ihmisiä, Anjan poikaystävä, kaksi vanhainkodista karussa olevaa miestä ja Ralf. Pako on päättymässä, vapauden illuusio on ohi. Johan Bargumin uusi romaani on raju kuvaus yksinäisyydestä, ulkopuolisuudesta, vaihtoehdottomuudesta, ihmisistä, jotka tämä yhteiskunta on tuominnut ja tuomitsee.

Johan Bargum (s. 1943 Helsinki) valmistui ylioppilaaksi 1962 ja humanististen tieteiden kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1969. Bargum oli Lilla Teaternin johtaja 2000–2001 ja teatterin hallituksen puheenjohtaja 2001–2003. Hän sai Pro Finlandia -mitalin 1998. Ruotsinkielinen kirjailija on kirjoittanut romaaneja, novellikokoelmia ja näytelmiä; suomeksi on ilmestynyt neljä novellikokoelmaa ja kymmenen romaania.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 73 vrk 13 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 73 vrk 13 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.