Kuvaus

Hannu Heikkilä: MARTTI AHTISAARI: KANSAINVÄLINEN TIE PRESIDENTIKSI. 1997 WSOY. Sidottu kirja, jossa 277 tekstisivua ja 24-sivuinen valokuvaliite, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Martti Ahtisaari: Kansainvälinen tie presidentiksi (1997) -teoksensa alun Lukijalle-luvussa Hannu Heikkilä kirjoittaa mm.: "Martti Ahtisaari nousi Suomen valtiollisen elämän huipulle maaliskuun ensimmäisenä 1994 tultuaan valituksi Suomen tasavallan presidentiksi. Edeltäjiinsä verrattuna hän on lähtökohdiltaan täysin erilainen. Kun maamme presidentit yleensä ovat valituksi tullessaan hankkineet kannuksensa puoluepolitiikassa työskennellen kunnan luottamuselimissä, edusknnnassa tai valtioneuvostossa, Martti Ahtisaari oli ennen vaalikampanjaansa luonut uran kehitysyhteistyön asiantuntijana ja kansainvälistä tunnustusta saaneena diplomaattina. Tämä kirja kertookin niistä vuosista, jotka olivat olennainen lähtökohta hänen saavuttaessaan suomalaisten kannatuksen presidentinvaaleissa."

Martti Ahtisaari (s. 1937 Viipuri) tuli parivuotiaana evakkona äitinsä mukana Kuopioon, mistä perhe muutti 1952 Ouluun. Ahtisaari on Suomen kehitys-yhteistyön uranuurtajia: 1960–1963 hän oli kehitystyössä Pakistanissa. 1965 hän aloitti työnsä juuri perustetussa kehitysaputoimistossa, josta 1970-luvun alussa tuli itsenäinen osasto ulkoasiainministeriöön. Presidentti Kekkonen nimitti 1973 Ahtisaaren suurlähettilääksi Tansaniaan, josta oli vuosien myötä tullut itsenäisyyden puolesta taistelleen SWAPO:n keskeinen toimipaikka, ja tätä kautta Ahtisaari löydettiin ensin Namibia-valtuutetuksi ja myöhemmin YK:n pääsihteerin erityisedustajaksi. Ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyöasioista vastaavan alivaltiosihteerin virasta YK:n pääsihteeri kutsui Ahtisaaren maailmanjärjestön talous- ja hallintoasioista vastaavaksi alipääsihteeriksi 1980-luvulla. Ahtisaari palasi Helsinkiin 1990-luvun alussa ulkoasiainministeriön korkeimmaksi virkamieheksi eli valtiosihteeriksi.

Hannu Heikkilä on Tieteellisten seurain valtuuskunnan toiminnanjohtaja ja yleisen historian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi tutkimuksellaan Liittoutuneet ja Suomen sotakorvaukset Neuvostoliitolle 1943–1947. Hän on kirjoittanut mm. J. K. Paasikivestä talous- ja pankkimiehenä professori Tuomo Polvisen johdolla toteutettavaan elämäkertatutkimukseen sekä maamme ulkomaansuhteisiin liittyviä tutkimuksia.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 18 vrk 17 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 18 vrk 17 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.