Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. TEHTÄVÄ NAPAPIIRILLÄ: KADONNUTTA AATETTA ETSIMÄSSÄ. Toimittanut Pekka Haavisto. Kansi: Olli Vehkala. Piirrokset Pekka Sauri. 1983 Perusta ry. 128-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tehtävä napapiirillä: kadonnutta aatetta metsästämässä (1983) on takakansitekstin mukaan kirja politiikasta. "Hyi! Sehän on niin kamalan likaista." Emme jääneet odottamaan, että aatteellisesti halvaantuneet puolueet saavat hautajaissaattonsa pidetyksi. Siihen ei enää ole aikaa. Nyt on tärkeää puhua tulevaisuudesta. Millaista yhteiskuntaa olemme rakentamassa, millaiseen maailmaan? Voivatko vaihtoehtoliikkeet olla uuden eduskunnan ydin? Onko kovalle, ihmisestä vieraantuneelle taloudelle vaihtoehtoja? Kestääkö luonto? Kestääkö ihminen? Olemme valintatilanteessa. Äänestäminen ei riitä, edustajien vaihtaminen ei riitä. On lähdettävä jäljittämään kadonneita aatteita. Kirjoittajat: Pekka Haavisto, Jukka Kanerva, Osmo Soininvaara, Tapani Kaakkuriniemi, Mauno Pekkola & V. Molotov, Pekka Laakso, Eugen Parkatti, Kalle Könkkölä, Taina Bertell, Seppo Lohtaja, Vesa Koivu ja Berit Elfving.

Pekka Haavisto tuli tunnetuksi Koijärvi-liikkeen, keväällä 1979 syntyneen ympäristöliikkeen aktivistina. Hän toimi 1979–1982 Komposti-lehden päätoimittajana, 1982–1987 Suomi-lehden päätoimittajana ja vuonna 1983 Vihreän Langan päätoimittajana. Vihreiden (silloinen Vihreä liike) ensimmäisiksi kansanedustajiksi valittiin vuoden 1983 vaaleissa Ville Komsi (mm. Koijärvi-liikkeen aktivisti) ja Kalle Könkkölä (vammaisaktivisti).

 

2. VAIVAISEN ÄÄNI. Kynnys ry 10 vuotta. 1983 Kynnys ry. 189-sivuinen nidottu kirja, kansien reunojen pientä kulumaa ja kansien jotain taittumaa ja painumaa (ks. kuva) lukuun ottamatta ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Vaivaisen ääni (1983) on kirja vammaisuudesta sellaisena kuin vammaiset henkilöt sen kokevat. Se on myös kirja suomalaisen vammaisliikkeen, "vaivaisliikkeen", aatemaailmasta. Se on vammaispoliittinen kirja, kun sanaan "vammaispolitiikka" sisällytetään kaikki se, mitä vammaiset henkilöt siihen sisällyttävät. Teoksen kysymyksiä ovat: Onko ihmisellä oikeus syntyä vammaisena? Pitäisikö vammautunut ihminen auttaa pois kärsimästä? Onko vammaisella henkilöllä oikeus ns. normaaliin elämään ja kenellä on päätäntävalta hänen elämässään? Onko vammaisilla henkilöillä yhteiskuntapoliittista merkitystä ja sananvaltaa?

Vaivaisen ääni (1983) –teoksen 13 artikkelia jakautuvat viiteen osastoon:
I Vammaisuus ja eettiset kysymykset: Gunilla Sjövall: Sikiötutkimus – mitä se on?, Sture Gustafson: Sikiötutkimus ja meidän arvostuksemme, Gunilla Sjövall (toim.:) Elääkö vai kuolla – siinäkö pulma? II Vammaisuus ja yhteiskunta: Antero Ranne: Täyden osallistumisen ja tasa-arvon esteitä, Kalle ja Maija Könkkölä ja Antero Ranne: Vammaiset tarvitsevat suoria vaikutuskanavia päättäjiin, Maija Könkkölä: Ketä varten suunnitellaan, III Vammaisuus ja kuntoutus: Jim Derksen: Kuntoutus vammaisliikkeen näkökulmasta, Veikko Niemi: Kuntoutuksen ja vammaishuollon pitkät syklit, IV Vammaisuus ja asuminen: Jouko Lehtiö: Itsenäisyyden rajat – vammaiset ja asuminen, Gunilla Sjövall (toim.: ) Avustaja takaa elämisen laadun, Gunilla Sjövall: Asumisen vaihtoehtoja Pohjoismaissa, V Vammaisuus ja ihmissuhteet: Sinikka Lylys: Fyysinen poikkeavuus sosiaalisena ongelmana, Evald Krog: Psykososiaalisia näkökulmia vammaisiin.

Kynnys ry on eri tavoin vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö. Sen perustivat vammaiset opiskelijat Helsingissä vuonna 1973. Kynnys ry:n toimipisteet ovat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Toimintaryhmiä on pääkaupunkiseudulla, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Mikkelissä, Porissa, Kajaanissa ja Rovaniemellä.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 73 vrk 3 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 73 vrk 3 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.