Kuvaus

Riikka Pulkkinen: IIRIS LEMPIVAARAN LEVOTON JA PAINAVA SYDÄN.       2016 Otavan Seven-pokkari. 174-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (2014) -romaanissa Aleksi yllättäen jättää Iiriksen seitsemän vuoden suhteen jälkeen ja tunnustaa, ettei koskaan rakastanut. Iiriksellä on edessään uusi alku, joka aluksi näyttää lopulta. Mutta ei hätää, koulupsykologina Iiris kyllä keksii selviytymiskeinot! Naapurin kahdeksankymppisen Marja-Liisan, elämästä ja saippuaoopperoista omaksuttujen oppien sekä itse kehittämänsä terapiametodin avulla hän selviää suruistaan.

"Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän on ensinnäkin ääneen naurattaja: sitä lukiessa on vaikea olla kikattelematta ja pyrskähtelemättä. Iiriksen kertoma tarina tarjoaa ongelmien varaventtiiliksi kepeää sanataituruutta, huumoria, joka on ajoittain itseironista muttei koskaan kyynistä. — Iiris Lempivaaran sydän saadaan teoksessa sykkimään aivan yhtä upealla kielenkäytöllä kuin Pulkkisen muissakin romaaneissa. Uutta on teoksen äänenkäyttö ja lajitietoisuus, jotka tuovat naisen ruumiillisesta läsnäolosta toisenlaisia puolia esiin.” – Turun Sanomat

”Pulkkinen ei tällä kertaa tavoittele syvällisyyttä tuskallisten kokemusten kautta, vaan heittäytyy täysillä kepeyteen. Lauseensa hän hallitsee. Teksti soljuu elävänä ja notkeana. Komedian traditioon nojaten kirjoittaja suo tarinalleen onnellisen lopun.” – Helsingin Sanomat

Riikka Pulkkinen (s. 1980 Tampere) kasvoi Oulussa ja kirjoitti ylioppilaaksi Kastellin urheilulukiosta. Hän aloitti kirjallisuuden opinnot Oulun yliopistossa, mutta siirtyi vuoden jälkeen opiskelemaan teoreettista filosofiaa ja yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistoon. Pulkkinen on kirjallisuutemme kiistattomia kärkinimiä. Jo esikoisromaani Raja (2006) herätti laajaa huomiota. Kansainväliseen tietoisuuteen Pulkkinen nousi romaanillaan Totta (2010), joka on julkaistu jo 17 maassa. Pulkkinen sai Kaarlen-palkinnon 2007 ja Laila Hirvisaaren rahaston apurahan 2007. Totta-romaani oli Finlandia-palkintoehdokkaana 2010. Teokset: Raja (2006), Totta (2010), Vieras (2012), Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (2014) ja Paras mahdollinen maailma (2016).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 vrk 23 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 2 vrk 23 h 51 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.