Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Jorma Etto: POTEMKIN JA MUITA RAKKAUSTARINOITA: VALITUT VUOSILTA 1957–1986. Kansi: Martti Mäki. 1986 Kustannusosakeyhtiö Pohjoinen. 164-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Potemkin ja muita rakkaustarinoita: Valitut vuosilta 1957–1986 (1986) -kokoelmaan Jorma Etto on koonnut joukon rakkausnovellejaan, kirjoittanut uusia ja esittää uuden opin rakkaudesta, uudelle ajalle sopivan. Aivan sattumalta kirjailija ei anna työlleen nimeksi Potemkin. ”Aina on tultu ja menty tässä maailmassa samoissa merkeissä. Maantien laidat ja jokien varret ja hissit ja autot ja junat ja veneet ja tuulessa keinuvat riippumatot on siihen käytetty, jos on tahdottu olla, niin kuin on oltava miehen ja naisen luontonsa puolesta." Valikoimaan sisältyvät Rakkauden oppi (1957) ja Kirjailijat rakastavat toisiaan (1972) ovat ilmestyneet erillisinä teoksina. Naida ja palaa sisältyi antologiaan Rakastaa (1963) ja Potemkin on ennen julkaisematon.

Jorma Etto (s. 1931 Rovaniemi) on yhteiskuntatieteiden kandidaatti (1956), kirjastonhoitaja ja monipuolinen suomalainen kirjailija. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja näytelmiä. Lisäksi hän on suomentanut lukuisia teoksia (mm. James Joyce ja Mark Twain). Etto on toiminut mm. Rovaniemen kaupunginkirjaston johtajana 1961–84. Etto toimi myös pohjoissuomalaisen kulttuurilehti Kaltion päätoimittajana 1964–65. Parhaiten Etto tunnetaan runostaan "Suomalainen" (runokokoelmasta Ajastaikaa 1964), jota presidentti Kekkonen siteerasi uudenvuodenpuheessaan. Runo alkaa sanoilla: "Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään"...

 

2. Reijo Rinnekangas: EUROOPAN OMISTAJA: ESSEITÄ. Kannen kuva: Ramon Zuriarrain. Kannen suunnittelu: Jukka Törmikoski.  1988 Pohjoinen. 152-sivuinen sidottu kirja, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei jälkiä lukemisesta, kannen ja esilehden välisellä lehdellä aikaisemman omistajan nimi ja päiväys '14.6.-94', ei muita merkintöjä.

Euroopan omistaja: Esseitä (1988) sisältää illan ja yön monologeja elämän eri aloilta. Kirjoituskokoelman aiheita ovat yhtä hyvin suosikkikirjallisuutemme ja valheellinen lukeneisuutemme, menestys ja tuntemattomuuden kirot; Rock and Roll ja seksuaalisuus, naisten ylin luovuus ja miesten luovattomuus. Teos pohtii nykyihmistä vivahteissaan; yksinäisyyttä ja uhmaa, kuoleman läheisyyttä. Kirja hahmottaa myös Euroopan omistajia, aikamme valittuja merkkihenkilöitä, jotka ainakin ajatuksissaan ovat omistaneet palasen Eurooppaa.

Reijo Rinnekangas (s. 1954 Rovaniemi) kirjoitti ylioppilaaksi Oulun yhteislyseosta 1973 ja työskenteli eri ammateissa, mm. toimittajana. Hän on vapaa kirjailija, valokuvataiteilija ja elokuvaohjaaja. Hän on toiminut kolumnistina useissa kulttuurilehdissä. 1980-luvun alkupuolelle asti hän asui Oulussa, mistä muutti Kiskoon. Reijo Rinnekangas on julkaissut romaaneja sekä runo-, novelli- ja kolumnikokoelmia. Hän sai valokuvataiteen valtionpalkinnon 1989 ja kirjallisuuden valtionpalkinnon 1992.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 92 vrk 14 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 92 vrk 14 h 8 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.