Kuvaus

Pekka Ervasti & Timo Haapala: KUKA MITÄ HÄH 2010: TASAVALLASSA KAIKKI HYVIN? Piirrokset Vesa Lehtimäki ja Osmo Päivinen. 2010 Otava. 144-sivuinen nidottu kirja (20 x 16,5 cm), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuka Mitä Häh: Tasavallassa kaikki hyvin? (2010) on vuosikirja vallan huipulta, ehtaa tuppeensahattua faktaa kansakunnan kaapin alta, kulissien välistä ja isokenkäisten korvien takaa. Näihin kansiin on koottu Suomen tasavaltaa kuohuttaneet merkittävimmät yhteiskunnalliset tapahtumat vuoden ajalta sekä näiden usein käsittämättömien tapahtumien syy- ja seurausvaikutukset ottaen huomioon myös kostean kesän ja runsaslumisen talven. Yhtään hampaankoloa ei ole jäänyt kääntämättä tai tuoppia tyhjentämättä, kun toimituskunta on etsinyt ennen julkaisematonta materiaalia muun muassa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan ja presidentin yhteiskokouksista tai todisteita siitä, että Jeesus Nasaretilainen todellakin oli sosiaalidemokraatti. Toimituskunta on saanut käsiinsä myös historiallisen selostuksen eduskunnan urheilukerhon kavallusmaailmanennätyksen synnystä sekä sykähdyttävän Kuningas lähtee Etelä-Afrikkaan viinejä ostelemaan -oopperan kantaesityksen libreton. Kirjan materiaalin on nuuskinut kokoon kaksi kokenutta journalismin verikoiraa, joita ei kuitenkaan luonnevikojensa vuoksi suositella palveluskoirakäyttöön: Suomen Kuvalehden politiikan toimittaja Pekka Ervasti ja MTV3:n politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala. Tulitukea tekstille antavat Vesa Lehtimäen piirtämät inhorealistiset karikatyyrit, jotka paljastavat enemmän kuin lentokentän turvatarkastus.

Toimittajat Pekka Ervasti ja Timo Haapala signeerasivat uutta kirjaansa julkistamistilaisuudessa Helsingissä torstaina. Tuore, politiikkaa humoristisella otteella lähestyvä kirja väittää presidentti Tarja Halosen evänneen eduskunnan puhemies Sauli Niinistöltä (kok) sotilasarvon ylennyksen. Halonen veti yli Niinistön nimen majuriksi ylennettävien listalta, kirjoittavat politiikan toimittajat Timo Haapala ja Pekka Ervasti kirjassaan Kuka, mitä, häh 2010 – tasavallassa kaikki hyvin? "Sanokaa sille Niinistölle, että kyllä ylipäälliköksi pääsee pienemmilläkin natsoilla", Halosen kirjoitetaan sanoneen asiaa esitelleelle Puolustusvoimain komentajalle. Niinistö oli Halosen vastaehdokkaana vuoden 2006 presidentinvaaleissa. MTV3:n toimittajan Timo Haapalan ja Suomen Kuvalehden toimittajan Pekka Ervastin kirjan tyyli on kepeä: se on kirjoitettu kieli poskessa ja poliitikoille irvaillen. Esimerkiksi lähdeviitteitä tai muuta dokumentaatiota siinä ei ole. Niinistö paljasti eduskunnassa toimittajille käyneensä jupakasta presidentin kanssa torstaina iltapäivällä "varsin mukavan puhelinkeskustelun" Hän sanoi olevansa tyytyväinen oloonsa kapteenina ja naureskeli koko asialle. Puhemies ei halunnut kertoa, kumpi otti yhteyttä kumpaan. Ervasti ja Haapala myös kirjoittavat, että Halonen olisi haistatellut puolustusministeri Jyri Häkämiehelle (kok) siinä yhteydessä, kun Suomen Afganistanin-joukkojen kotiuttamisesta syntyi tietokatkos presidentin ja hallituksen välille viime syksynä. Presidentti Halonen sanoi torstaina MTV3:lle, että kirjan kielenkäyttö on värikkäämpää kuin poliittisissa sketseissä. Halonen sanoi, ettei koskaan käytä sellaista kieltä kuin kirjassa kerrotaan. "Tekstistä kyllä näkee, ketkä siinä on takana. En käytä kokouksissa koskaan tuollaista kieltä, kukaan muukaan ei käytä. Välit Niinistön kanssa ovat erittäin hyvät", Halonen sanoi. – Helsingin Sanomat 21.10.2010

Pekka Ervasti (s. 1955 Rovaniemi) on Suomen Kuvalehden toimituspäällikkö ja politiikan toimittaja. Hän on aikaisemmin toiminut Ilta-Sanomien politiikan toimituksen esimiehenä. Teokset Politiikan bongarin käsikirja (1999; yhdessä Timo Haapalan kanssa), Karhun naapurista Naton kainaloon: Puolueettoman Suomen marssi läntisen sotilasliiton leiriin (2001; yhdessä Jaakko Laakson kanssa), Irakgate: Pääministerin nousu ja ero (2004) ja Kuka mitä häh 2010: Tasavallassa kaikki hyvin? (2010; yhdessä Timo Haapalan kanssa).

Timo Haapala (s. 6.3.1964 Haapajärvi) on MTV3:n uutisten politiikan- ja taloustoimituksen päällikkö. Tampereen yliopiston toimittajaopintojen jälkeen Haapala on työskennellyt sanomalehti Kalevan eduskuntatoimittajana, Ilta-Sanomien politiikan toimittajana ja vuodesta 1997 MTV3:ssa politiikan toimittajana. Haapala on julkaissut yhdessä Jarmo "Kätsy" Koivusen kanssa teoksen Vaari tietää (1990) sekä yhdessä Pekka Ervastin kanssa teokset Politiikan bongarin käsikirja (1999) ja Kuka mitä häh 2010: Tasavallassa kaikki hyvin? (2010).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 h 59 min 17 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 5 h 59 min 17 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.