Kuvaus

Pauliina Rauhala: TAIVASLAULU. 2018 Gummerus (14. painos). 284-sivuinen nidottu kirja, pokkari, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Taivaslaulu (2012) -romaani kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan. Heti kun käsi löytää käden, Vilja ja Aleksi näkevät mielessään viiden litran riisipuurokattilan ja pirtinpöydän alta vilkkuvat seitsemänkymmentä varvasta. 9 vuotta ja 4 lasta myöhemmin, Vilja katselee, kun Otso-poika tanssii valkoiset kiharat hulmuten, ja yrittää muistaa, mikä oli se hetki, kun hänen kehostaan hävisi rytmi. Seuroissa naiset katsovat ensiksi vatsaan ja sitten silmiin. Saarnassa nainen kuvataan lintuemona, joka ei pääse pesän uumenista. Sitten tulee päivä, jolloin Aleksi ja Vilja istuvat käsi kädessä äitiyspolilla, ja kaikki muuttuu lopullisesti. Taivaslaulussa konkreettiset yksityiskohdat avaavat lukijalle näkymän lestadiolaisyhteisön elämään. Suviseurat ovat hakkeentuoksua, keinuvia lautapenkkejä, pitsaa, punaista jaffaa ja Jumalan sanaa. Runollinen kieli kohottaa Taivaslaulun toiselle tasolle, yksityiskohdista rakentuu poikkeuksellisen kaunis kaunokirjallinen teos. Kuvat ihmisen sisimmälle löytyvät luonnosta: Väsyneen äidin nokasta kohoaa huuto, siipisulat kohisevat selässä, on avattava turvavyö, jotta ne mahtuvat kasvamaan. Taivaslaulu on rakkausromaani, jonka tarina ja kuvat poikkeavat nykykirjallisuuden valtavirrasta. Teoksella on vahva eettinen sanoma. Se on viimeiseen asti elämän puolella.

"Taivaslaulu on sellainen debyytti, joita tulee harvoin vastaan. Kirjailijan ääni on poikkeuksellisen vahva." – Ilona

"Taivaslaulu on kaunein, koskettavin ja tuorein rakkaustarina, jonka olen vuosiin lukenut." – Kotivinkki

"Taivaslaulu avautuu ensi lukemalta erilaiseksi, omanlaiseksi, rohkeaksi niin rakenteeltaan kuin kieleltään." – Aamulehti

"Taivaslaulu on tärkeä puheenvuoro naisten oikeuksista ja kyyneliin asti liikuttava perhekuvaus." – Me Naiset

Pauliina Rauhala (s. 1977 Siikajoki) valmistui ylioppilaaksi Kemin lukiosta 1997. Hän opiskeli kirjallisuutta Oulun yliopistossa ja valmistui filosofian maisteriksi ja äidinkielen opettajaksi 2006. Rauhalan esikoisromaanin Taivaslaulu (2013) aiheena on lestadiolaisuus ja etenkin naisen asema sen piirissä. Teos valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi 2013. Vuonna 2014 se sai Kiitos kirjasta -mitalin, Gummeruksen Kaarlen palkinnon ja kirjabloggaajien Varjo-Finlandian. Teos on Gummeruksen kaikkien aikojen myydyin esikoisromaani. Menestyneen esikoisteoksensa myötä opettajana työskennellyt Rauhala jättäytyi päätoimiseksi kirjailijaksi. Hänen toinen romaaninsa Synninkantajat (2018) oli Finlandia-ehdokkaana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 78 vrk 9 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 78 vrk 9 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.