Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Jorma Ojaharju: MARADONA JA RAMBO. 1988 Tammi. 79-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle lehdelle kirjoitettu ’Hyvää Joulua 1991 M:lle t mummo’, ei muita merkintöjä.

Maradona ja Rambo (1988) on jalkapallo-ottelun kuvaus. Maradona, Martti Rautonen, on helsinkiläinen b-juniori, jonka elämään mahtuvat jalkapallon lisäksi tyttöystävä Pirjo ja tietokoneet. Maradonaa pidetään syystä joukkueensa taiturina, mutta kuinka käy, kun Maradona joutuu pitelemään turkulaista Rainer Kurkoa, jota myös Ramboksi kutsutaan? Rambolla on luunmurskaajan maine; hänen jäljiltään on moni pelaaja päätynyt sairaalaan. Ja nyt hän seisoo Maradonan tiellä pelottavana kuin kuolema kunnianhimoisen valmentajaisän ja tyttöystävän seuratessa tilannetta kentän laidalla…

Jorma Ojaharju (1938 Vaasa – 2011 Helsinki) toimi merimiehenä, nyrkkeilijänä, sukeltajana, panostajana ja satamatyöläisenä ennen kuin ryhtyi kirjailijaksi: vuonna 1966 ilmestyi kaksi teosta, romaanit Kakku ja Koiravahti. Kaikkiaan hän julkaisi yli 40 kirjaa ja lisäksi kuunnelmia ja näytelmiä. Jorma Ojaharju julkaisi kaksi nuortenkirjaa, urheilusukellusaiheisen jännärin Odysseuksen arvoitus (1984) ja urheiluaiheisen Maradona ja Rambo (1988).

 

2. Osmo I. Kaila: EUROOPPALAINEN MAILI. 1968 Weilin+Göös. 131-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Eurooppalainen maili (1968) on Osmo I. Kailan toinen romaani. Ruotsin ja Suomen yleisurheilumaaottelu, Tukholman stadion, toisen kilpailupäivän ilta. Suomalaiskolmikko Karila, Lanunen ja Mäkelä valmistautuvat 1500-metrin juoksuun. Miltä tuntuu mailerista niiden kolmen ja puolen minuutin aikana, jolloin hän kamppailee radalla voitosta? Mäkelä, kirjan minä ja juoksun vetäjä, kertoo sen omalta osaltaan. Katsomon ja kentän tapahtumat, takana askeltavat ja ohitse pyrkivät juoksijat työntyvät kuvina, ääninä, ja liikkeinä ja tuntemuksina hänen tajuntaansa. Ja äkkiä juoksu on juostu. Tai ei, ei olekaan, siitä pitää valmentaja Sankila huolen. Osmo I. Kaila kirjoittaa terävästi havainnoivaa, menevää proosaa. Häijysti ja hauskasti hän iskee myös urheilutoiminnan valonarkoihin puoliin.

Osmo Iivari Kaila (1924 Oulu – 2010 Hämeenlinna) kävi koulunsa Helsingissä, soti nelisen vuotta, pelasi koripalloa ja kymmenotteli, suoritti voimistelunopettajan tutkinnon ja toimi liikunnan opettajana kouluissa ja urheiluopistoissa eri puolilla maata sekä toimitti paria liikuntakasvatusalan ammattilehteä. Osmo I. Kaila on julkaissut teokset Eurooppalainen maili (1968), Pakkopeli (1968), Viimeinen kesäloma (1980), Ollin sota (1990), Uskoisimmeko yhä urheiluun? Kysymyksiä ja vastauksia (1990), Seitsemän nuoruuden vuotta: Muistelmia sota-ajalta (2003). Kahdesta ensimmäisestä kirjastaan Kaila kertoo: "'Eurooppalaista mailia' kirjoitin kauan, vuosia. Sen sijaan [samana vuonna julkaistu] romaanini 'Pakkopeli', jonka lähetin keväällä -68 järjestettyyn nuorisoromaanikilpailuun, syntyi kahdessa kuukaudessa. 'Maili' pyrkii muun ohessa olemaan puheenvuoro urheilusta käytyyn keskusteluun."


 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 92 vrk 4 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 92 vrk 4 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.