Kuvaus

Barbro Svensson & Anna Wahlgren: Lilla-Babs "Hon är jag": Minnen av ögonblick

  • Bra Böcker, 1996; inbunden bok med skyddsomslag, 357 sidor, illustrerad
  • Boken är i gott skick, men någon har stuckit ett litet hål i skyddspapprets framsida. Av hålet syns även spåri i frampärmens ytskikt.
  • PRIS: 1 euro + euro frakt 7 euro frakt som postpaket inom övriga Finland (utom Åland: se nedan) = 8 euro (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i samma paket med samma gemensamma fraktkostnader)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Barbro Svenssons, dvs Lill-Babs självbiografi skrevs tillsammans med Anna Wahlgren och gavs ut av Bra Böckers förlag i oktober 1996. För första gången fick Barbro berätta själv, från början till slut om sitt liv, sin familj och kärleken. Boken blev en stor succé!

Och Lill-Babs träffar och umgås förstås också med andra kändisar inom musikbranschen: The Beatles, Count Basie, Cliff Richard, Ella Fizgerald mfl

Utdrag ur Barbros förord:

"... Tokstollar, tänkte jag när jag blev ombedd att skriva mina memoarer. Vad då memoarer? Jag har inte levt färdigt! Jag befinner mig på livets middagshöjd! Nåja, lite över, då. Obetydligt över.

Det var samma sak när jag fick höra att man planerade ett Lill-Babsmuseum i Järvsö. Jag är väl inte död än! Gärna ett galleri, i så fall, tänkte jag, där jag kunde få visa mina minnen. Mina minnen är ju inte bara mina. En bild på mig och Ingemar Stenmark, till exempel, eller på Ingemar Johansson och mig... visst kan jag dela med mig av det! Sådana minnen påminner ju också andra människor om vad de upplevde de där åren. När de nu var. Men memoarer?

Jag kan inte skriva. Jag har en sådan respekt för pennan att det är löjligt. Det har naturligtvis att göra med att jag bara har folkskolan i ryggen. För "intlektella" har jag varit livrädd så länge jag minns. Jag är det inte längre, och jag vet ganska väl när det gick över, men respekten för pennan sitter i. För mig har det skrivna ordet en sådan tyngd och auktoritet. Det är en sak att berätta om allt roligt man har varit med om, allt fantastiskt, tragiskt och spännande, men ska det sedan sättas på pränt också... Nej, det får någon annan ta hand om. Det får Anna ta hand om!

När man väl börjar tänka på det, blir ens liv plötsligt så oerhört innehållsrikt. Var ska jag börja? Var ska jag sluta? Vad ska det handla om? Är det mitt jobb, är det de kvinnor jag haft runtom mig i mitt liv som jag mer och mer tänker på, dessa starka kvinnor som jag levt tillsammans med? Eller ska jag berätta om alla roliga saker som har hänt mig, alla galna saker som har hänt? Ska det vara i kronologisk ordning, ska jag spalta upp det ordentligt eller ska jag bunta ihop alltihop..? Till slut blir det så mycket som snurrar i huvudet att man inte vet vad man heter..."

Personregister i bokens slut.

sökord: musik sångerskor schlagers popmusik memoarer biografier kändisar historia kultur Sverige

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 14 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 20 vrk 14 h 44 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.