Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Antti Eerola: NYLON BEAT. 1999 WSOY. Nidottu kirja, jossa 152 tekstisivua ja 32 valokuvasivua (mustavalkoisia), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Nylon Beat (1999) teos kertoo Nylon Beat tyttöduosta. Jokaisella koululuokalla on tyttökaksikko, joka laulaa lähes tauotta tunneilla, välitunneilla, wc:ssä ja suihkussa. Kerran sadassa vuodessa yksi näistä duoista nousee kevyen musiikin terävimpään kärkeen. Kirja on tuon kyseisen duon tarina heidän itsensä ja lähipiirin kertomana. Kirjassa puhuvat paitsi Erin ja Jonna itse myös taustavoimat Ilkka Vainio ja Risto Asikainen, tyttöjen perheenjäsenet sekä matkan varrelle jäänyt kolmas jäsen Mira. Kyseessä ei ole mikään tavallinen fanikirja, josta kaikki särmät ja rosot on hiottu pois, vaan valloittava kurkkaus Nylon Beatiksi itseään kutsuvan kahden nuoren naisen maailmaan.

"Tämä kirja on jokaisen pakko lukea." (Jonna) "Olga K. haastatteli meitä kerran Radiomafiassa. Se sanoi haastattelun jälkeen, että ettehän te olekaan tyhmiä. Mä sanoin sille, että olet väärässä, kyllä me ollaan tyhmiä." (Erin)

Nylon Beat oli pop-yhtye, jonka laulajina olivat Jonna Kosonen (s. 1977 Helsinki) ja Erin Koivisto (s. 1977 Helsinki). Itä-Helsingin Vartiokylässä syntyneen duon menestyskappaleita olivat mm. Teflon love, Rakastuin mä looseriin, Viimeinen, Seksi vie ja taksi tuo, Syytön, Sanoja, 12 apinaa, Satasen laina, Nukutaan ja Psykedeliaa. Nylon Beatin takana olivat Risto Asikainen ("Kristiina Sydänmaa") ja Ilkka Vainio ("Sipi Castrén"). Kappaleiden sävellys ja sovitus olivat pääasiassa Asikaisen, mutta sanoitukseen osallistuivat myös Ilkka Vainio sekä Jonna Kosonen ja Erin Koivisto itse. Nylon Beatin taustayhtyeessä rumpuja soitti Anssi Nykänen, kitaroita Vesa Anttila, Varre Vartiainen, Marzi Nyman, Tuomas "Töyhtö" Väinölä, koskettimia Okke Komulainen ja bassoa Harri Rantanen. Taustalaulajana oli Stiina Jean. Nylon Beat esiintyi myös YUP:n ja Seremoniamestarin kanssa. Nylon Beatin levyjä on myyty yli 500 000 kappaletta. Jo esikoisalbumi Nylon Beat (1996) möi kultaa ja platinaa. Duo sai urallaan kahdeksan kultalevyä ja seitsemän platinalevyä, ja sille myönnettiin vuoden yhtyeen Emma-palkinto 1999. Yhtye voitti Jyrki Hit Challenge musiikkikilpailun 1998 ja pääsi Euroviisujen Suomen finaaliin kahdesti, sijoittuen kolmanneksi 1998 ja viidenneksi 2000.

Toimittaja Antti Eerola on toimittanut haastatteluihin perustuvan teoksen Nylon Beat (1999) sekä teoksen Nylon Beat: Valehtelijan päiväkirja (2002), joka perustuu Erin Koiviston ja Jonna Kososen päiväkirjoihin.

Mauri Sariola -seura ry on myöntänyt Vuoden Susikoski -arvonimen ja tähän liittyvän tunnustuspalkinnon koskien vuotta 2011 STT:n toimittajalle Antti Eerolalle. Valintaperusteluissa korostetaan Eerolan tehneen edesmeneen Mauri Sariolan elämää ja tuotantoa tunnetuksi lukuisissa lehtikirjoituksissaan mitä on julkaistu valtakunnallisesti lehdissä usean vuoden ajan.

Antti Eerola on syntynyt Lahdessa vuonna 1957. Hän on työskennellyt kokopäiväisenä toimittajana sanomalehdissä ja avustanut useita julkaisuja. Rocklehti Rumban toimituspäällikkö 1990-luvun jälkipuoliskon, vuodesta 1999 STT:n toimittaja. Kirjoittanut kaksi kirjaa Nylon Beat -duosta.

 

2. Laura Haapala: TIKTAK. 2000 WSOY. Nidottu kirja, jossa 132 tekstisivua ja 16-sivuinen valokuvaliite, lukematon, kannen nurkissa taittumaa, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Tiktak (2000) -teos kertoo Tiktakista ja varsinkin bändin alkuvaiheista. Kirjan ilmestyessä Petra, Noora, Emppu, Mimmu, Tuuli ja Nea ovat 14–17-vuotiaita helsinkiläistyttöjä, joiden yhtye Tiktak on nousemassa kovaa vauhtia suomalaisen popmusiikin huipulle. Yhtyeen toinen single Lopeta on voittanut ylivoimaisesti Jyrki Hit Challengen ja piakkoin ilmestyvältä albumilta odotetaan suurmenestystä. Tyttökuusikon vaiheet kirjaa toimittaja Laura Haapala, joka on kirjoittanut rockista ja popista mm. Suosikkiin ja Rumbaan (nykyisin Laura Haapala on mm. radiotoimittajana).

Tiktak-yhtyeen perusti kuusi nuorta tyttöä – nuorimmat 13-vuotiaita – Pohjois-Helsingin bändikoulussa 1998. Jo ensimmäinen single Sekoitat mun maailman (1999) oli menestys, toinen single Lopeta (1999) teki lopullisen läpimurron. Frendit-albumilla (2000) Tiktakista tuli Suomen nuorin platinaa myynyt yhtye. Vuosina 2000 ja 2001 yhtye konsertoi myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tiktak lopetti toimintansa 2007, jolloin myös ilmestyi kokoelmalevy Sinkut 99-07.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 101 vrk 10 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 101 vrk 10 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.