Kuvaus

Kran-kansan bugle-naamio arviolta 1900-luvun puolivälistä. Hankittu belgialaisesta heimotaiteen galleriasta ja ollut sitä ennen belgialaisessa yksityiskokoelmassa. Myydään aitoustodistuksen kanssa. Korkeus 30 cm, leveys 20 cm, syvyys 15 cm, paino n. 980 g.

Kranit ovat Länsi-Afrikassa Liberiassa ja Norsunluurannikolla asuva kansa, joiden animistisessa uskomusperinteessä erilaiset luonnonhenget ilmentyvät performansseissa, joissa naamiolla on suuri merkitys. Samalla alueella asuvien etnisten ryhmien käyttämissä naamioissa voi olla huomattavia samankaltaisuuksia, mistä johtuen esimerkiksi Dan- ja Kran-kansojen naamioista käytetään usein samoja nimiä.

Bugle-naamioita käytettin tanssirituaaleissa, joiden tarkoituksena oli valmistaa miehiä sotaan. Bugle-naamiossa on tyylillisesti samoja piirteitä kuin kagle-naamioissa, kuten voimakkasti ulkoneva otsa, posket ja suu, mitkä luovat sille sen omaleimaisen, jopa pelottavan syvyysvaikutelman. Tämän naamion tubulaariset ulkonevat silmät viittaavat kuitenkin enemmän bugle-naamioon. Alunperin naamioon ovat kuuluneet myös siihen liitetyt tekstiilit, kasvikuidut ja eläinten karvat. Nämä kiinnitettiin naamioon sitä reunustavien reikien sekä pienten naulojen avulla. Naamiossa on edelleen nähtävissä näiden osien jäänteitä. Naamion pinnassa on kaunis, ajan saatossa käytön myötä muodostunut patina.

Lisää kuvia toimitetaan pyydettäessä. Afrikkalainen naamio.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 107 vrk 2 h 20 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

389 € Sulkeutuu 107 vrk 2 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.