Kuvaus

Jykä Paavola: MUUTTOLINTU PALAA: HUURUPIILON VISAILUKIRJA. Ulkoasu ja taitto Jii Roikonen. 2006 Arktinen Banaani, Banaani-pokkari. 192-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, esilehden yläreunaan kirjan alkuperäinen omistaja on kirjoittanut etunimensä, ei muita merkintöjä.
 
Muuttolintu palaa: Huurupiilon visailukirja (2006). Sanaleikittelyn ja tietoviisastelun armoitettu mestari Jyrki "Jykä" Paavola avasi vuonna 2004 Tampereen Kalevassa Huurupiilo-baarin, ja kehitteli asiakkaidensa viihteeksi tietovisailun. Kisa saavutti heti suuren suosion, ja yleisön toiveista Huuru-piilon hauskanhulluista visoista koottiin tämä teos kaikkien koti-Otiloiden iloksi. Muuttolintu palaa sisältää persoonallisen tietokisan vuoden jokaiselle viikolle. Kussakin kysymyssarjassa on 15 tietopähkinää purtavaksi. Jokaisessa kysymyksessä on kolme vaihtoehtoa parhaaseen vakio-veikkaustyyliin, oikeat rivit löytyvät kirjan lopusta. Tosikkomaisuus loistaa poissaolollaan eikä pelkällä hyvällä ulko- tai sisäluku-taidollakaan pärjää. Kätevä pokkarimuoto takaa tämän aivoaskarteluoppaan monikäyttöisyyden niin kotona perheen parissa kuin illanistujaisissa kavereiden luona, maanteillä, kiskoilla, merellä tai ilmassa. Käy rohkeasti mittelöön turhan tiedon taistelutantereilla, ei knoppi ojaan kaada! Esimerkkejä teoksen uteluista, tarkista oikeat tiedot uudesta Banaanipokkarista:   1. Brontofobiasta kärsivä ihminen pelkää 1) dinosauruksia, X) anoppiaan / appeaan, 2) ukkosta?    2. Tiikerikakkua leivottaessa tarvitaan vehnäjauhojen, voin ja sokerin lisäksi mm. 1) yksi keskikokoinen tiikeri, X) munia ja kaakaojauhetta, 2) raidallista marsipaania?   3. Mikä on kahdeksanjalkainen ja osaa laulaa? 1) Eteläafrikkalainen laululeppäkerttu, X) kasvuhormoneita käyttävä tenori, 2) kvartetti?

Jyrki Paavolaa on haukuttu Puupääksikin, sillä hänelle myönnettiin Puupäähattu-palkinto 1992. Risto Nurisalon kanssa (Jykä & Rike) kyhätyistä toinen toistaan huonommista sarjoista mainittakoon vaikkapa Runteli ja Puutaheinää. Musiikki on ollut aina lähellä Paavolan sydäntä. Hänen menneisyydestään löytyvät Soitinyhtye Astma, Trio Fiasco ja Silkohapset, sekä myös rautalankabändi The Fellows. Häntä pidetään monipuolisena muusikkona, sillä kitara ei suinkaan ole ainoa instrumentti jota hän ei osaa soittaa. Jyrki Paavola on julkaissut teokset Kutri Helena (2005; yhdessä Veli-Pekka Alaren kanssa; Suosikki-lehdessä 1975-79 julkaistut sarjat), Muuttolintu palaa : huurupiilon visailukirja (2006) ja Nauruseuraa (2010; kuvat Jii Roikonen; perustuu Seura-lehden Nauruseura-vitsipalstoihin 2007).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 22 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 52 vrk 22 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.