Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Erich Beyreuther: USKON TEKOJEN TIELTÄ: DIAKONIAN JA SISÄLÄHETYKSEN VAIHEITA UUDELLA AJALLA. Suomentanut Kai Selinheimo. Päällys: Riitta Ojala. 1977 Kirjaneliö (toinen painos). 222-sivuinen nidottu kirja (liimasidottu nide), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Uskon tekojen tieltä: Diakonian ja sisälähetyksen vaiheita uudella ajalla (1964 Suomen kirkon Sisälähetysseura; Geschichte der Diakonie und Inneren Mission in der Neuzeit 1961 Wichern-Verlag, Berlin) on saksalaisen diakoniatutkijan, teologian tohtori Erich Beyreutherin laaja ja uusimpiin tutkimuksiin [1960-luvulle ulottuen] perustuva esitys diakonian ja siihen liittyen sisälähetyksen vaiheista laajemmasta eurooppalaisesta näkökulmasta. Toisen maailmansodan jälkeinen kristillisen rakkaudenpalvelun voimakas elpyminen on yhä enenevässä määrin johtanut huomion diakonian perusteiden tutkimiseen. Tällöin on myös rakkaudenpalvelun historiallinen kehitys tullut kasvavan mielenkiinnon kohteeksi.

Erich Beyreuther pyrkii esityksessään kuvaamaan kristillisen rakkaudenpalvelun suuret kehityslinjat alkaen alkukirkosta ja päätyen meidän aikaamme. Painopiste on alaotsikon mukaisesti uudessa ajassa. Lukijan eteen nousevat diakonian ja sisälähetyksen ratkaisevat tapahtumat sekä suuri joukko niitä miehiä ja naisia, jotka uskon varassa ja voimasta saivat aikaan suuria. Näiden joukossa ovat mm. Francke, Zinzendorf, Oberlin, Falk, Zeller, Fliedner, Löhe, Tiele-Winckler, Wichern, Bodelschwingh, Stoecker ja Naumann. Vaikka etenkin teoksen uusinta aikaa kuvaava loppuosa keskittyykin kehityksen kuvaamiseen Saksassa, on siinä esitetyillä tapahtumilla yleismaailmallinen kantavuus. „Uskon tekojen tieltä“ on kaikkien niiden kirja, jotka tahtovat tulla tietämään, miten kirkko on eri aikoina noudattanut kutsua lähimmäisen palvelemiseen.

Erich Beyreuther (1904 Oberröslau –  2003 Schriesheim) oli saksalainen luterilainen teologi. Toimittuaan pastorina ja kirkkoherrana hän jatkoi opiskelujaan ja väitteli 1951 teologian tohtoriksi. Hän opetti teologiaa ja uskonnon historiaa lehtorina ja sittemmin professorina Leipzigin yliopistossa.

 

2. Jörg Zink: ANNA MINULLE SILMÄT NÄHDÄ. Kaikki valokuvat: Jörg Zink. Suomentanut Anna-Maija Raittila. 1983 Kirjaneliö (toinen painos). 48-sivuinen sidottu kirja (17 x 16 cm), kannet ylipainettu, selän yläreunassa alkavaa repeämää, yhdeltä sisäsivulta pyyhitty pieni merkintä, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Anna minulle silmät nähdä (1983; Alles Lebendige singt von Gott 1982) sisältää 28 runoa ja parikymmentä valokuvaa.

Se joka etsii totuutta,
löytää sen harvoin
monien äänien hälinästä.
On mentävä
syrjään.
Ja sitten avoimin silmin nähtävä,
mitä tulee vastaan
yksinäisillä teillä:
maailman päiväpuoli
ja yöpuoli,
se mikä siinä on kaunista
ja ihmeellistä
ja se mikä on arvoituksellista ja kauheaa.
On mentävä syrjään
ja tarkkailtava,
mitä on.

Jörg Zink (* 1922 Elm, † 2016 Stuttgart) oli saksalainen protestanttiteologi, pastori, kustantaja ja yksi eurooppalaisen rauhan ja ekologian liikkeen tunnetuimmista puhujista.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 117 vrk 20 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 117 vrk 20 h 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.