Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  niteestä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. EI RUUMIITA TYTTÖKAUPPAAN. JERRY COTTON –pokkari 2/1981. Translated and edited by Juhani Salomaa. 1981 Kolmiokirja Oy. 128-sivuinen nidottu kirja, kansissa kulumaa (ks. kuva), takakannessa nurkan taittumaa ja tarran jälkeä, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ei ruumiita tyttökauppaan (1981; Vier gegen New York 1981) –teoksessa New Yorkin kaduilla alkaa varsinainen ruumisralli, kun kolme englantilaista aatelista ja yksi pesunkestävä jenkki ryhtyvät häiritsemään tyttökauppias Joseph Zacopettin rikollisen rauhallista elämää. Englantilaiset kaipailevat sukulaistyttöään, jonka Zakopetti niin mielellään möisi öljysheikin haaremiin - siitä ei tykkää Jerry Cottonkaan. Ei riitä, että Zacopetti on Jerryn vaivoina, lisäksi hänen on huolehdittava kolmekahdeksikollaan myös englantilaisten turvallisuudesta. Ruuti palaa kuin ketjupolttajan tupakka, ennen kuin New York palaa jälleen normaaliin päiväjärjestykseensä. 

 

2. HYPNOOSIMURHAT. JERRY COTTON –pokkari 1/1982. Translated by M. Sarko. Edited by Martti Kähkönen. 1982 Kolmiokirja Oy. 157-sivuinen nidottu kirja, lukematon, kansissa vähän kulumaa (ks. kuva), muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hypnoosimurhat (1982; Der Hypnose-Mörder 1971) –teoksessa gangsteripomon muuten niin vauhdikkailla kutsuilla on sattunut täysin sopimaton välikohtaus. Vastikään uudelleen avioitunut rikas leski on yllättäen murhattu. Kun voimakaksikko Jerry Cotton ja Phil Decker syöksyvät sekaan, on vastaanotto yllättävän hyvä. Vierasjoukko on yhtä kirjava kuin porukan rikosrekisterikin, mutta murhan suhteen tulee vesiperä. Aviomieskin on puhdas kuin pulmunen. Paljon on poikien paiskittava töitä, ja välillä on vaihdettava kolmekahdeksikko ympäristöystävällisempään pikkuaseeseen, ennen kuin verijäljet vievät murhaajan jäljille ja yllättävä totuus paljastuu. 

 

3. LYIJYÄ LUNNASRAHOIKSI. JERRY COTTON 2. Transl. and ed. by Juhani Salomaa and Marja-Liisa Vuopponen. 1982 Kolmiokirja Oy. 159-sivuinen nidottu kirja, lukematon, kansissa vähän kulumaa (ks. kuva), muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä

Lyijyä lunnasrahoiksi (1982; Rotes Licht für einen Teufel) -romaanissa ent. sepänsälli, nyk. erikoisagentti Jeremias Aaron Cotton on kaikessa rauhassa harrastamassa leipätyötään eli toimittamassa konnaa telkien taakse, kun päämajasta ilmoitetaan, että kenkäkuningas Hayesin Johnny-poikaon ryöstetty. Vähemmästäkin on Jerryn maha mennä sekaisin – ruusunmarjatipoista huolimatta – sillä kidnappaus on inhottava rikos. Niin gangsterit kuin poliisitkin jahtaavat ryöstäjiä. Mutta ennen kuin juttu on selvä, on Jerryllä monta kertaa kylmä rinki istumalihastensa ympärillä ja pääsy FBI:n muistolaattaan lähellä. Onneksi sepän sällin spesiaali on edelleen paukuista paras.

 

3. LYHYEN RAHAN PITKÄT JÄLJET. JERRY COTTON –lehti 9 1982 Kolmio-kirja Oy. 68-sivuinen lehti, kannen nurkassa pientä taittumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Lehden lopussa (s. 60-) on Outsiderin Kalle-Kustaa Korkin seikkailujen Rikos Oy:n kassakriisi -tarinan loppuosa.

Lyhyen rahan pitkät jäljet (Jerry Cotton 9 1982): Harmaalla eli lyhyellä rahalla on usein pitkät ja sotkuiset jäljet - Mafian mustalla rahalla peräti verijäljet, toteaa G-mies Cotton. Huhu on ase, mutta valheella on lyhyet jäljet, saa puolestaan todeta nuoren polven paha poika, joka tappaa Järjestön finanssihain – vasikkana... Mustan rahan peseminen harmaaksi on rikoksen kannattavuuden edellytys. Jerryn on pantava henkensä ja konnien likapyykki biologisesti likoon – lopussa joka viruteltava gangsteripomoa kylmissä ja sameissa vesissä – ennen kuin juttu valkenee. 

Jerry Cotton on newyorkilainen G-mies, FBI:n agentti, joka kurittaa konnia työtoverinsa Phil Deckerin kanssa. Jerry pitää "Four Roses"-bourbonviskistä ja naisista, joista jälkimmäisiä hän tosin harvoin päästää lähelleen. Jerry on kovaotteinen, mutta ei tapa pahimpiakaan konnia kuin pakon edessä, jos silloinkaan. 1965–69 Jerry Cotton esiintyi kahdeksassa Saksassa tehdyssä elokuvassa, joissa Cottonia esitti yhdysvaltalainen George Nader.

Ensimmäinen Jerry Cotton -kertomus ilmestyi saksalaisessa rikosromaanisarjassa 1954. Hahmon luoja ja tarinan kirjoittaja oli Delfried Kaufmann. Ensimmäisen saksalaisessa Jerry Cotton -lehdessä ilmestyneen tarinan nimi oli "Ich jagte den Diamanten-Hai." Lehdellä on ollut yli sata kirjoittajaa. Jerry Cotton on saksankielisissä maissa suosituin rikoslukemisto. Sarjaa on käännetty parille kymmenelle kielelle ja julkaistu yli 700 miljoonaa kappaletta.

Ensimmäinen suomalainen Jerry Cotton, "G-miehiä ja gangstereita vastaan", ilmestyi 1961. Lukemiston levikki Suomessa oli parhaimmillaan noin 20 000 kappaletta, mutta hiipui lopulta 2000 kappaleeseen. Suomessa lehteä on myyty eri muodoissaan 15 miljoonaa kappaletta. Lehden käännöstarinoita alettiin Suomessa alusta lähtien muokata ja lopulta jopa kirjoittaa uusiksi. Sarjan sisältöön vaikutti suuresti oululainen toimittaja Antti Aalto, joka toimi aluksi kääntäjänä. Oman puutteellisen kielitaitonsa ja myös sarjojen alkuperäismateriaalien kehnouden takia Aalto alkoi itse ensin muokata tarinoita, lopulta kirjoittaa niitä kokonaan uusiksi. Vuodesta 1968 Jerry Cottonia toimitti Seppo Tuisku, joka oli kirjoittanut lukemistolehtiin jo 1950-luvulta eri salanimillä. Aarne Haapakosken nimimerkillä Outsider julkaisemia Pekka Lipposen ja Kalle-Kustaa Korkin tarinoita Tuisku jatkoi samalla nimimerkillä. Myös Tapani Bagge on toimittanut Jerry Cotton -lehteä. Jerry Cotton ilmestyi myös kerran kuukaudessa pokkareina. Vuosina 1984–88 pokkarit toimitti Joni Skitftesvik. Ne olivat hänen stilisoimiaan suoria käännöksiä saksalaisista alkuperäiskirjoista. Kääntäjinä toimivat mm. Heikki Haveri, Martti Kähkönen ja Renne Nikupaavola. Jerry Cottonia kustansi 1961–2000 oululainen Kolmiokirja Oy. Vajaan vuoden tauon jälkeen se alkoi ilmestyä Musiikki-Mainos Ky Juntusen kustantamana.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 19 vrk 20 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 19 vrk 20 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.