Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Helen Wells: URSULA. Suomentanut Vilho Hokkanen. 1976 Tammi (6. painos). 143-sivuinen nidottu kirja, selän alareunassa alkavaa repeämää, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ursula (1957; Cherry Ames: Student Nurse 1943) on ensimmäinen sairaanhoitaja Ursulasta kertova kirja. Vilkkaalla Ursulalla on aluksi vaikeuksia sopeutua sairaanhoitajakoulun tarkkaan ja sääntöjen sanelemaan elämänmenoon. Mutta uudet ystävät ja työ potilasosastoilla tempaavat hänet kohta täysin mukaansa. Muuan salaperäinen potilas askarruttaa Ursulan mieltä. Miksi häntä piilotellaan, kuka hän oikein on? Kun arvoitus ratkeaa, Ursula joutuu kiihkeiden tapahtumien keskipisteeksi ja avustamaan yllättävässä öisessä leikkauksessa.
 
Ursula, sairaanhoitaja, joutuu monenlaisiin seikkailuihin yllättävillä työkomennuksilla ja erilaisten potilaiden parissa. Voit aloittaa Ursulan vaiheiden seuraamisen vaikkapa tästä kirjasta.

 

2. Helen Wells: URSULA YKSITYISHOITAJA. Suomentanut Lea Karvonen. 1976 Tammi (3. painos). 145-sivuinen nidottu kirja, selän alareunassa vähän repeämää, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ursula yksityishoitaja (Cherry Ames: Privative Duty Nurse 1965) on seitsemäs sairaanhoitaja Ursulasta kertova kirja. "Laatikko... laatikko", eukko mutisi, ja hänen unelias katseensa mittaili jälleen Scottia. "Herran pitää varoa sitä laatikkoa. Kortit sanovat, että se on..." hän oli pitkän aikaa vaiti – "se on..." Ursula tunsi kylmiä väreitä selässään, mutta hän yritti pitää ajatuksensa selkeinä. Sillä jouduttuaan yksityishoitajaksi kuuluisan pianistin Scott Owensin ja tämän taikauskoisen Kitty-sisaren palvelukseen hän oli alkanut tajuta, miten selvänäkijän lahjoillaan kerskailevat ihmiset voivat tehdä kanssaihmisensä onnettomiksi, jos toimivat ilman rehellisyyttä ja vastuuntuntoa. Mutta Ursula ei pelkää vaarallisia enteitä eikä manalan aaveita. Siekailematta hän käy käsiksi asioihin, joita muuta ovat pitäneet yliluonnollisina, ja joutuu pelottavaan seikkailuun. 

Ursula, sairaanhoitaja, joutuu monenlaisiin seikkailuihin yllättävillä työkomennuksilla ja erilaisten potilaiden parissa. Voit aloittaa Ursulan vaiheiden seuraamisen vaikkapa tästä kirjasta.
 

3. Helen Wells: URSULA YÖHOITAJA. Suomentanut Hertta Tiitta.

1977 Tammi (3. painos). 139-sivuinen nidottu kirja, takakannen alanurkassa vähän taittumaa, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ursula yöhoitaja (1960; Cherry Ames: Night Supervisor 1960) on 11:s sairaanhoitaja Ursulasta kertova kirja. "Puhelin pärähti soimaan. Ursula tarttui kuulokkeeseen. – Synnytysosasto, neiti Ames. – Luojan kiitos että sain teidät käsiini, joku huohotti puhelimeen. – Olkaa ystävällinen ja tulkaa pian toimistoon. Täällä on mies jolla on mukanaan korillinen vastasyntyneitä vauvoja!" Ursulan toimi Weatherlyn sairaalan yöhoitajana alkoi tosiaan vauhdikkaasti. Työtä riitti, koska rahapulassa kamppaileva sairaala ei voinut hankkia kylliksi henkilökuntaa. Kuitenkin vanha, upporikas Jerry Hunter oli luvannut huolehtia kaikista sairaalan tarpeista. Mutta testamentissaan hän oli yllättäen jättänyt sairaalan puille paljaille. Ursula huomaa testamentissa jotain epäilyttävää. Jonkun vilpilliset sormet ovat olleet pelissä...

 

4. Helen Wells: URSULA TAVARATALOSSA. Suomentanut Lea Karvonen. 1977 Tammi (3. painos). 136-sivuinen nidottu kirja, takakannen ylänurkassa vähän taittumaa, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ursula tavaratalossa (1961; Cherry Ames: Department Store Nurse 1961) on 13:s sairaanhoitaja Ursulasta kertova kirja.

" – Ajattele äiti, siellä on smaragdikorvakorut, jotka ovat joskus kuuluneet kuningattarelle, ja valtava viuhkakokoelma! huudahti Ursula. – Osasto on kuin aarrekammio... Niin, Charlie, kyllä minun paikkani on tavaratalon ensiapuasemalla, mutta antiikkitavarain osasto sattuu olemaan samassa kerroksessa." Tavaratalossa alkaa sattua outoja varkauksia: antiikkosastolta häviää arvokas jadepatsas, sitten antiikkikaappi, timanttikaulanauha ja vanha soittorasia. Voiko osastolla työskentelevä herttainen rouva Julian olla varas? Varkaan jäljittämisessä Ursulan etsivän kyvyt ja rautaiset hermot ovat paikallaan.

Ursula, sairaanhoitaja, joutuu monenlaisiin seikkailuihin yllättävillä työkomennuksilla ja erilaisten potilaiden parissa. Voit aloittaa Ursulan vaiheiden seuraamisen vaikkapa tästä kirjasta.

 

Helen Wells (alun perin Helen Weinstock, 1910 Danville, Illinois 1986 New York City) tunnetaan Ursula (Cherry Ames) -romaanien kirjoittajana. Ensimmäisen Cherry Ames (suom. Ursula) -romaani, Cherry Ames: Student Nurse, ilmestyi 1943 (suom. Ursula 1957) ja viimeisin, Ski Nurse Mystery, 1968 (ei suom.). Ursularomaaneista Helen Wells kirjoitti numerot 1 7 ja 17 27 (muiden kirjoittaja on Julie Tatham). Helen Wellsin tuotannosta on suomeksi ilmestynyt myös viisi Kitty-lentoemäntä (Vicki Barr) sarjan teosta, joista ensimmäinen Silver Wings for Vicki (1947; Kitty saa hopeasiivet 1962). Ursula (Cherry Ames) -romaaneista ovat suomeksi ilmestyneet: 1. Ursula (1957), 2. Ursulan suuri päivä (1957), 3. Ursula maailmalla (1957), 4. Ursula, ylihoitaja (1958), 5. Ursula lentää (1958), 6. Ursula palaa kotiin (1958), 7. Ursula yksityishoitaja (1959), 8. Ursula suurkaupungissa (1959), 9. Ursula merillä (1959), 10. Ursula lastensairaalassa (1960), 11. Ursula yöhoitaja (1960), 12. Ursula kouluhoitaja (1960), 13. Ursula tavaratalossa (1961), 14. Ursula leirillä (1961), 15. Ursulan uusi tehtävä (1961) ja 16. Ursula terveyssisarena (1962).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 30.4.2024 13:31
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.