Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Helen Wells: URSULA LENTÄÄ. Suomentanut Johannes Prinkki. 1976 Tammi (3. painos). 153-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 Ursula lentää (Cherry Ames: Flight Nurse 1958) on viides sairaanhoitaja Ursulasta kertova kirja. Lentokoneellinen vaikeasti haavoittuneita sotilaita, matkalla taistelualueelta kohti sotasairaalaa – ja koneessa mukana mies, jota Ursulalla oli täysi syy epäillä vihollisen vakoojaksi! Kaiken lisäksi juuri hän itse oli lapsellisessa hyväuskoisuudessaan ottanut miehen mukaan. Tuon miehen ansiosta vihollisen hävittäjäkoneet ehkä parhaillaan vaanivat jossain heidän reittinsä varrella. Ursulan sydäntä kylmäsi. Mutta ei saanut antaa haavoittuneiden huomata mitään. Monet heistä tarvitsivat kiireistä apua koko ajan: happea, tuskia lievittäviä ruiskeita, rauhoittavia ja rohkaisevia sanoja. Ehkäpä he vielä selviytyisivät...

Ursula, sairaanhoitaja, joutuu monenlaisiin seikkailuihin yllättävillä työkomennuksilla ja erilaisten potilaiden parissa. Voit aloittaa Ursulan vaiheiden seuraamisen vaikkapa tästä kirjasta.

 

2. Helen Wells: URSULA YKSITYISHOITAJA. Suomentanut Lea Karvonen. 1976 Tammi (3. painos). 145-sivuinen nidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ursula yksityishoitaja (Cherry Ames: Privative Duty Nurse 1965) on seitsemäs sairaanhoitaja Ursulasta kertova kirja. "Laatikko... laatikko", eukko mutisi, ja hänen unelias katseensa mittaili jälleen Scottia. "Herran pitää varoa sitä laatikkoa. Kortit sanovat, että se on..." hän oli pitkän aikaa vaiti – "se on..." Ursula tunsi kylmiä väreitä selässään, mutta hän yritti pitää ajatuksensa selkeinä. Sillä jouduttuaan yksityishoitajaksi kuuluisan pianistin Scott Owensin ja tämän taikauskoisen Kitty-sisaren palvelukseen hän oli alkanut tajuta, miten selvänäkijän lahjoillaan kerskailevat ihmiset voivat tehdä kanssaihmisensä onnettomiksi, jos toimivat ilman rehellisyyttä ja vastuuntuntoa. Mutta Ursula ei pelkää vaarallisia enteitä eikä manalan aaveita. Siekailematta hän käy käsiksi asioihin, joita muuta ovat pitäneet yliluonnollisina, ja joutuu pelottavaan seikkailuun. 


Ursula, sairaanhoitaja, joutuu monenlaisiin seikkailuihin yllättävillä työkomennuksilla ja erilaisten potilaiden parissa. Voit aloittaa Ursulan vaiheiden seuraamisen vaikkapa tästä kirjasta.

 

3. Helen Wells: URSULA SUURKAUPUNGISSA. Suomentanut Heidi Järvenpää. 1976 Tammi (3. painos). 151-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Ursula suurkaupungissa (Cherry Ames: Visiting Nurse 1962) on kahdeksas sairaanhoitaja Ursulasta kertova kirja. Ursula ja konstaapeli O'Brien seisoivat epäröiden ison, hiljaisen talon edessä. Muutamaan päivään sen yksinäinen salaperäinen asukas ei ollut näyttäytynyt, ei edes noutanut tilaamiaan ruokalähetyksiä. Ursulaa ahdisti. Tuntui kuin hän olisi ollut menossa vakoilemaan murhenäytelmää, joka ei kuulunut hänelle... Tämä ja muut ongelmalliset tehtävät kuuluivat suurkaupungin terveyssisaren työpäivään. Oli köyhiä työn uuvuttamia äitejä, jotka tarvitsivat pikaista apua sairastuessaan. Oli vanhuksia, joille terveyssisaren käynti merkitsi viikon kohokohtaa. Oli vilkkaita lapsia, joita oli täysi työ varjella kulkutaudin iskiessä alueelle. Mutta ensi säikähdyksen jälkeen tarmokas Ursula oppii rakastamaan terveyssisaren työtä ja sen tuomia monenkirjavia yllätyksiä.

Ursula, sairaanhoitaja, joutuu monenlaisiin seikkailuihin yllättävillä työkomennuksilla ja erilaisten potilaiden parissa. Voit aloittaa Ursulan vaiheiden seuraamisen vaikkapa tästä kirjasta.

 

Helen Wells (alun perin Helen Weinstock, 1910 Danville, Illinois 1986 New York City) tunnetaan Ursula (Cherry Ames) -romaanien kirjoittajana. Ensimmäisen Cherry Ames (suom. Ursula) -romaani, Cherry Ames: Student Nurse, ilmestyi 1943 (suom. Ursula 1957) ja viimeisin, Ski Nurse Mystery, 1968 (ei suom.). Ursularomaaneista Helen Wells kirjoitti numerot 1 7 ja 17 27 (muiden kirjoittaja on Julie Tatham). Helen Wellsin tuotannosta on suomeksi ilmestynyt myös viisi Kitty-lentoemäntä (Vicki Barr) sarjan teosta, joista ensimmäinen Silver Wings for Vicki (1947; Kitty saa hopeasiivet 1962). Ursula (Cherry Ames) -romaaneista ovat suomeksi ilmestyneet: 1. Ursula (1957), 2. Ursulan suuri päivä (1957), 3. Ursula maailmalla (1957), 4. Ursula, ylihoitaja (1958), 5. Ursula lentää (1958), 6. Ursula palaa kotiin (1958), 7. Ursula yksityishoitaja (1959), 8. Ursula suurkaupungissa (1959), 9. Ursula merillä (1959), 10. Ursula lastensairaalassa (1960), 11. Ursula yöhoitaja (1960), 12. Ursula kouluhoitaja (1960), 13. Ursula tavaratalossa (1961), 14. Ursula leirillä (1961), 15. Ursulan uusi tehtävä (1961) ja 16. Ursula terveyssisarena (1962).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 30.4.2024 13:31
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.