Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Heikki Jutila: PUNKKARIROTTA: TOSIVITSEJÄ KOULUMAAILMASTA. Kannen kuva ja piirrokset: Riitta Virtanen. 1996 Gummerus (toinen painos). 93-sivuinen nidottu kirja, kannessa ja esilehden takasivulla vähän vihreää viivausta, takakannessa pieni tarran jälki, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Punkkarirotta: Tosivitsejä koulumaailmasta (1996) sisältää nimilehden mukaan 280 vitsiä ja takakannen mukaan yli 300 vitsiä. Lähes kaikki ovat omakohtaisesti koettuja ja ennen julkaisemattomia. Pääosa kirjaa on ns. tahatonta huumoria, jota on syntynyt virheellisistä vastauksista tunneilla ja kokeissa. Joukossa on joitakin kaskuja, jotka myös ovat tapahtuneet todellisille oppilaille ja opettajille. Muutamat jutut on julkaistu aikaisemmin Oulun koulun kohinaa -lehdessä. Kirjan luvut on otsikoitu Punkkarirotta eli biologian ihmeellinen maailma, Jeesuksen iltapala eli uskomatonta uskontoa, Ämmät rinnakkain eli välähdyksiä äidinkielestä, Kirjapanimo eli uusinta tietoa historiasta, Musiikin vaihtomiehet, Hus isä metsään eli kuvaamataidon kuvia taidolla, Kemia ja fysiikka paukkuu ja hikoilee, Impotentaasia terveysopin tunnilla, Hätäpaska eli maantiedon kahdeksas ihme, Jokamiehen kansalaistaitoa eli miten lasta tehdään, Kakoja vieterisängyllä eli tarinoita opettajista ja oppilaista ja Koululainen L. Erihulina eli anagrammeja elävästä elämästä. Vitsit on koonnut kirjaksi eläkkeellä oleva opettaja Heikki Jutila Kemistä.

Heikki Jutilaisen kirjallinen tuotanto on biologian, maantiedon, fysiikan ja kemian oppikirjoja, joiden tekijäryhmiin hän on kuulunut, sekä koululaisvitsikokoelmat Punkkarirotta: tosivitsejä koulumaailmasta (1994), Punkkarirotan poika (1995) ja Punkkarirotta forever (1996),

 

2. PAPUKAIJA PAKASTIMESSA. Toimittanut Markus Alm. Piirrokset Otso Lindfors. 1997 WSOY (toinen painos). 151-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Papukaija pakastimessa (1997) sisältää viitisensataa vitsiä. Kirjassa on WSOY:n koululaisille järjestämän vitsikilpailun runsaan sadon parhaat palat eli tuoreimmat ja hauskimmat koululaisvitsit: parisataa blondivitsiä, ruotsalaisvitsejä, lisäksi kokoelmassa esiintyy kauppiaita, poliiseja, pappeja, asianajajia, lääkäreitä, miehiä, naisia, opettajia, koululaisia, Pikku-Liisa, Pikku-Kalle, jopa Sauli Niinistö…

 

 

3. Lea Koch-Auvo: DRACULAN APPELSIINI. KOULULAISVITSEJÄ. 1993 WSOY (toinen painos). 184-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Draculan appelsiini (1993) on toinen Lea Koch-Auvon kokoama ja kuvittama koululaisvitsikokoelma. Teos sisältää lähes 300 nuorten omaa hersyvää huumoripalaa. Lea Koch-Auvo on julkaissut kymmenkunta kouluikäisille suunnattua teosta, joista kolme koululaisvitsikokoelmaa: Hepuli (1989), Draculan appelsiini (1993) ja Kaistapäinen kansimatkustaja (2001).


Lea Koch-Auvo (1932 Helsinki – 2009 München, Saksa) valmistui Ateneumista graafikoksi 1953. Hän avioitui saksalaisen sisustusarkkitehti Heinz Kochin kanssa, ja perhe asui Münchenissä. Lea Koch-Auvo teki töitä Saksassa eri kustantamoille ja yrityksille. Suomessa on julkaistu koululaisille suunnattuja teoksia, joissa sekä kuvitus että teksti ovat Lea Koch-Auvon käsialaa: koululaisvitsikokoelmat Hepuli (1989), Draculan appelsiini (1993) ja Kaistapäinen kansimatkustaja (2001), teos Hepulin keittokirja (1991) sekä kokoelmat Ällille tälliä: aineistoa aivosoluille (1996) ja Ällille lisää tälliä: aineistoa aivosoluille (1997). Saksassa on ilmestynyt hänen kokoamansa ja kuvittamansa kokoelma suomalaisia ja saksalaisia lastenrunoja ja -loruja Entten tentten ... lirum larum ... (1980).







Kirjailija Kalle Väänäsen Koulukaskuja (1962) –niminen kokoelma sisältää runsaasti sekä kaskuja että tosia – tai ainakin tosina kerrottuja – tarinoita koulumaailmasta pääasiassa 1900-luvun alkupuolelta ja puolivälistä. Antero Alpolan toimittama kokoelma Opin sauna autuas aina: koulukaskuja (1984) sisältää koulukasku-keräyksen satoa. Vuonna 1987 Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi Ulla Lipposen toimittaman teoksen Kilon poliisi ja muita koululaisjuttuja: kokoelma 1980-luvun koululaishuumoria eri puolilta Suomea. Sitä on seurannut kymmeniä uusia kokoelmia kirjattua elävää enemmän tai vähemmän koululaisiin, opettajiin ja koulumaailmaan liittyvää, yleensä lähtökohtaisesti suullisena esiintyvää perinnettä, koululaisjuttuja, -huumoria, -kaskuja tai -vitsejä. Lea Koch-Auvo on toimittanut kokoelmat Hepuli (1989), Draculan appelsiini (1993) ja Kaistapäinen kansimatkustaja (2001), Pirkko-Liisa Perttula on toimittanut runsaasti kokoelmia, joista ensimmäiset Haisunäätä mikroaaltouunissa (1991) ja Rakastunut ranskanperuna (1992), Heikki Jutila on kerännyt kokoelmat Punkkarirotta: tosivitsejä koulumaailmasta (1994), Punkkarirotan poika (1995) ja Punkkarirotta forever (1996), Markus Alm kokoelmat Papukaija pakastimessa (1997) ja Savustettu sammuttaja (1998) ja Soile Tapola 14 kokoelmaa, joista ensimmäinen Tuoresalaatti sandaalissa (1998)..

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 57 vrk 6 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 57 vrk 6 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.