Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. John Marrón: SOTILASTAKKI: TOSIKERTOMUS NYKYPÄIVÄN KIINASTA. Suomentanut Sointu Ijäs. 1990 Stefanus-kustannus. 62-sivuinen nidottu kirja (18 x 11 cm), 12-sivua värivalokuvia (ks. liitekuva), lisäksi piirroskuvia. Kirja on lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sotilastakki (1990; Der Militärmantel 1990) -kirjan esipuheessa Richard Wurmbrand *) kirjoittaa mm. ”Kiinalaiset ovat kärsineet kovasti venäläisten veljiensä tavoin. Monet heistä viruivat vankiloissa. Monia tapettiin. Kommunismi julistettiin ainoaksi autuaaksi tekeväksi opiksi ja se oli varma voitostaan. (– – –) Monia suljettuja kirkkoja on avattu jälleen. Kommunistit haluavat yhä pysyä vallassa, vaikka he itse myöntävät puolueensa murhanneen miljoonia viattomia ja tehneen pahaa kansalle. Siksi heidän uudistuksensa ovat ehdottoman epäilyttäviä. Kristityille on avoimia kirkkoja mutta myös avoimia vankilan portteja. Virallisissa kirkoissa saadaan saarnata vain puoli totuutta. Täyden evankeliumin saarnaaminen on maanalaisen seurakunnan tehtävä, ja se kantaa siitä raskaan uhrin. Tämä kirjanen kertoo siitä.”

Sotilastakki (1990) -kirjan alaotsake on Tosikertomus nykypäivän Kiinasta. John Marrónin kertomus alkaa: ”Omistan tämän kirjan kiinalaiselle maatyöläiselle Ten Sulle, joka suuresta köyhyydestään huolimatta ei ole kadottanut iloisuuttaan ja joka elää uskonsa pohjalta vain yhtä tehtävää varten. Hän koettaa viedä johtamansa kotiseurakunnan vahingoittumatta vainojen ajan halki. Sen jälkeen kun olin vieraillut Ten Sun luona ja tutustunut hänen työhönsä, minulle on selvinnyt, että kommunismi, maolaisuus tai marxilaisuus tai millä nimellä tätä antikristillistä ideologiaa nimitetäänkin, on täysin voimaton kiinalaisessa maanalaisessa seurakunnassa. Valitettavasti pystyn kuvaamaan vain tarinan muodossa niitä dramaattisia olosuhteita, joissa kiinalaiset kristityt pystyvät harjoittamaan uskoaan. Tämä siksi, ettei heitä pystytä tunnistamaan. Mutta tämä tarina osoittaa meille kiinalaisten seurakuntien elävän. Tämä ei koske puoluetovereiden johtamaa valtionkirkkoa vaan sitä kirkkoa, joka pitää jumalanpalveluksiaan luolissa. Heille on Jumalan lupaukset annettu.”

*) Richard Wurmbrand (1909 – 2001)  perusti vuonna 1966 Marttyyrien ääni (The Voice of the Martyrs) -lähetysperheen, jonka tarkoituksena on tukea vainottuja kristittyjä eri puolilla maailmaa. Suomessa sitä edustaa Stefanus-Lähetys ry.

 

2. Christiana Tsai: PIMEÄN KAMMION KUNINGATAR. Suomentanut Aune Lehtisalo. 1964 Ristin Voitto. 154-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Pimeän kammion kuningatar (1964; Queen of the Dark Chamber 1953) on ainutlaatuinen omaelämäkerta. Se on kurkistus verhojen taa, elämään jota kukaan ulkopuolinen ei voisi kuvaillakaan. Siinä tulevat esille myös Kiinan kansan omalaatuiset tavat, käsitykset ja uskomukset. Se tarjoaa lukijalle eloisan ja todellisen kuvan siitä, millaista tämän kansan elämä on ollut aikaisemmin ja millaiseksi se on muuttunut. Christiana Tsai (Cai Sujuan) syntyi varakkaassa ja kauniissa kodissa, jossa noudatettiin tarkoin vanhan Kiinan ikivanhoja perinnäistapoja. Hänelle avautui mahdollisuus päästä näkemään maailmaa ja saamaan suurempaa sivistystä ja oppia. Tämän kautta hän sai myös kosketuksen kristinuskoon. Kristityksi tuleminen merkitsi hänelle luopumista esi-isien palvonnasta ja sen seurauksena vanhempien vihan aiheuttamaa suurta kärsimystä. Kirjoittaja kuvaa itsensä ”Pimeän kammion kuningattareksi” sekä vaikean sairautensa että omaisten henkisen painostuksen vuoksi. Teoksen esipuheen on kirjoittanut Kiinan Sisämaan-lähetyksen Pohjois-Amerikan osaston johtaja Herbert M. Griffin; lisäksi siinä on evankelista Billy Grahamin ”henkilökohtainen suositus”.

Puuttuva kansipaperi:

Cai Sujuan syntyi 1890 Nanjingissa Kiinassa rikkaan buddhalaisen hallitusvirkailijan perheen 18:ntena lapsena, seitsemäntenä tyttärenä; hänen isälleen syntyi kaikkiaan 24 lasta. Cai Sujuan, joka tunnetaan länsimaissa nimellä Christiana Tsai, kääntyi kristityksi opiskellessaan englannin kieltä lähetyskoulussa. Koulua pitivät Charles Leaman, joka oli saapunut 1874 Nankingiin ensimmäisenä protestanttisena lähetyssaarnaajana, ja hänen vaimonsa Lucy. Heidän tyttärestään Marysta tuli Christiana Tsain ystävä ja työtoveri; yhdessä he päätyivät Yhdysvaltoihin, Pennsylvaniaan. Teoksensa Queen of the Dark Chamber (1953; Pimeän kammion kuningatar 1964) Christiana Tsai on omistanut ”rakkaalle kasvatusäidilleni neiti Mary A. Leamanille, joka ”johti minut rauhan tielle ja jonka kanssa olemme yhdessä vaeltaneet yli viisikymmentäviisi vuotta.”

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 54 vrk 2 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 54 vrk 2 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.