Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. John O. Ericsson: ROBIN HOOD JÄNNITTÄÄ JOUSEN. Suomentanut Pentti Isomursu. 1975 Tammi, TamTam-kirja. 126-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

 Robin Hood jännittää jousen (1975; Robin Hood spänner bågen 1964) on jatkoa kirjalle Robin Hoodin seikkailut: Tarinoita Sherwoodin lainsuojattomista (1972; Robin Hoods äventyr: Sägnerna om de fredlösa i Sherwoodskogen: Efter skilda engelska källor berättade 1947). Sherwoodin metsässä asuu Robin Hood, vanhan Englannin pelottomin mies ja paras jousiampuja. Hänen kumppaneitaan ovat Pikku John, Veli Tuck, Pitkä, Punakutri ja muut urheat veijarit. Kaikki he ovat paenneet normanniherrojen sortovaltaa ja elävät lainsuojattomina vihreän metsän suojassa. Robin Hood ja hänen miehensä ovat hilpeitä ja jalomielisiä rosvoja; he ottavat rikkailta ja antavat köyhille, suojelevat sorrettuja mutta vetävät nenästä ahneita piispoja, vouteja ja šeriffejä.
 
Robin Hoodin historiallisesta esikuvasta ei ole varmaa tietoa, mutta hänestä laulettiin balladeja jo 1300-luvulla. Siitä alkaen Robin Hood on ollut Englannin kansan rakastama sankarihahmo, josta on sepitetty lauluja ja tarinoita.
 
John O. Ericsson (1891–1978) oli ruotsalainen kirjailija, joka oli perehtynyt Robin Hoodista kertoviin lähteisiin ja kirjoittanut teoksia niistä ja niiden pohjalta. Näitä ovat Långbågarna i Inglewood: Ett knippe balladhistorier (1928), Robin Hoods äventyr: Sägnerna om de fredlösa i Sherwoodskogen: Efter skilda engelska källor berättade (1947; suom. Robin Hoodin seikkailut: Tarinoita Sherwoodin lainsuojattomista 1972), Robin Hood spänner bågen (1964; suom. Robin Hood jännittää jousen 1975), Robin Hood slår till (1968) ja Robin Hood och fogden: Två berättelser från Sherwood (1969). John O. Ericssonin muita teoksia esim. Skogens röda örn: En berättelse om Bertrand du Guesclins ungdom (1961) ja Orris och röda örnen: Äventyr i orostid (1974).
 

2. Anders Bodelsen: OPERAATIO COBRA. Suomentanut Lea Karvonen. Kansikuva John Ovesen. 1977 Tammi, TamTam-kirja. 126-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Operaatio Cobra (1977; Operation Cobra 1975) on tanskalaisen Anders Bodelsenin ensimmäinen nuortenkirja. Kauhulehtien kauhu on erilaista kuin todellinen kauhu. Frederik ymmärsi sen sillä hetkellä kun hän avasi kotinsa oven ja tuijotti suoraan revolverin piippuun.  USA:n ulkoministeriä odotetaan Tanskaan valtiovierailulle. Neljä arabiterroristia valitsee metsänvartija Poulsenin talon attentaatti-suunnitelmansa tukikohdaksi. Poulsenin perhe on vankina omassa kodissaan keskellä rauhallista esikaupunkia. Mutta Frederikin ystävät alkavat ihmetellä, onko asioissa jotakin mätää, varsinkin sen jälkeen kun Frederik morsettaa ikkunastaan taskulampulla kolme sanaa: PANTTI, KISSINGER, COBRA! Mitä Poulseneilla oikein on tekeillä?

Anders Bodelsen (s. 1937 Frederiksberg, Tanska) on opiskellut Kööpenhaminan yliopistossa lakitiedettä, taloustiedettä ja kirjallisuutta. Hän on ollut freelancetoimittajana sekä toimittajana Perspektiv, Dagbladet Information ja Politiken -lehdissä. Esikoisteosta De lyse nætters tid (1959) on seurannut 24 teosta (1964-97) aikuisille ja nuorille. Bodelsen kuuluu Tanskan 1960-luvun uusrealisteihin, hänen aikuisten romaaninsa on tyypillisesti trilleri keskiluokkaisista ihmisistä, jotka tapahtumien myötä joutuvat inhimillisten ja moraalisten arvovalintojen eteen. Keskeinen näistä teoksista on rikosromaani Tænk på et tal (1968, suom. Ajattele jotakin lukua 1969), joka on filmattu Tanskassa (1969) ja Kanadassa (The Silent Partner 1978). Joistakin Bodelsenin nuorten jännityskirjoista (esim. Guldregn 1986) on Tanskassa on tehty televisioelokuvia. Bodelsenin teoksista ovat ilmestyneet suomeksi Ajattele jotakin lukua (1969), Uhrit ovat hiljaa (1970), Jäätymisen aika (1974), Loukussa (1975), Operaatio Cobra (1977) ja Kamppailu rahalippaasta (1987).

Anders Bodelsenin Ajattele jotakin lukua (Tænk på et tal 1968, suom. 1969) -teoksen tapahtumasarjan alku sijoittuu vuoden 1964 joulukuuhun. Flemming Borck, jonka työpaikka on pankin sivukonttorissa, kiinnittää huomionsa valintamyymälän edessä seisovaan joulupukkiin, joka nailonpartansa alla vaikuttaa kovin nuorelta...

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 55 vrk 17 h 44 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 55 vrk 17 h 44 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.