Kuvaus

Baule-kansan naamio Norsunluurannikolta. Hankittu saksalaisesta heimotaiteen galleriasta. Toimitetaan alkuperä- ja omistajuustodistuksen kanssa. Korkeus 39 cm, leveys 16 cm, syvyys 10 cm, paino n. 570 g.

Baulet ovat akan-kansoihin kuuluva etninen ryhmä, joita asuu Norsunluurannikolla noin 5 miljoonaa. Baulet ovat tunnettuja taiteensa hienostuneisuudesta, muotojen moninaisuudesta sekä sen luomisen työläydestä. Puisten naamioiden ja figuurien lisäksi baulejen taide käsittää erilaisia metalleista ja norsunluusta valmistettuja esineitä.

Runsaat ja taidokkaasti kaiverretut yksityiskohdat antavat tälle goli-tansseissa käytettävälle Kpan pre -naamiolle voimakkaan syvyysvaikutelman. Goli-tansseissa naamion tyyppi symboloi sosiaalista jäjestystä, ja tässä kpan pre -edustaa nuorta naista. Naamiosta välittyy baulejen tyylille tyypillinen hillitty ja tasapainoinen olemus, mikä ilmentyy kasvojen seesteisyydessä. Puoliksi suljetut silmät, kapea ja suoraviinainen nenä sekä pieni ulkoneva suu muodostavat tasapainoisen, rauhallista mielentilaa huokuvan kokonaisuuden. Naamin päätä koristaa polvillaan istuva ja vatsaansa pitelevä naisfiguuri. Kunto hyvä. Jonkin verran käytön jälkiä ja takaosassa kaksi pientä halkeamaa.

Lisää kuvia toimitetaan pyydettäessä. Afrikkalainen naamio.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 4 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

240 € Sulkeutuu 103 vrk 4 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.