Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Marika Uskali: VELI ILVES. 2001 WSOY Bulevardi-sarja 007. 192-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, esi- ja nimilehdellä sekä sivun 5 yläreunassa aikaisemman omistajayhteisön (-paikan) leima, ei (muita) merkintöjä.

Veli ilves (2001) on Marika Uskalin esikoisromaani. Siinä suuret tunteet kätkeytyvät lähelle. Emilia viettää abivuottaan vapaudesta nauttien, tanssien ja juhlien parhaiden ystävien kanssa. Miehet eivät häntä kiinnosta hetken hurmiota enempää, sillä elämä on tulvillaan hauskempiakin asioita. Kaikki muuttuu, kun Emilian isä solmii uuden avioliiton. Marketan mukana yhteiseen kotiin saapuu myös Jouni, viulua soittava haaveellinen poika. Musiikki on hänelle yhtä tärkeää kuin tanssi Emilialle, turvapaikka maailmalta ja selittämätön nautinnon lähde. Molempien yllätykseksi ystävyys kasvaa suuremmaksi kuin kumpikaan alunperin kuvitteli. Emilia tuntee pelkoa rakkautta kohtaan, mutta yhdessä nuorilla on edessään vaativa kasvun paikka.

Marika Uskali, nykyisin Laijärvi (s. 1970 Helsinki) on kasvanut Tampereella, seikkaillut Saksanmaalla ja päätynyt Keski-Suomeen Jyväskylään. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan saksan kieli ja kulttuuri ja työskentelee saksan kielen opettajana sekä lasten- ja nuorten-kirjakriitikkona. Hän on julkaissut teokset Veli ilves (2001), Hopeanorsu (2004), Pietari, Nella ja kulmakunnan kauhu (2006) ja Vaihtoaskelia (2010 nimellä Marika Laijärvi).
 

2. Annika Luther: KIRJE MAAN ÄÄRIIN. Suomentanut Tarja Teva. 2009 Teos & Söderströms. 197-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kirje maan ääriin (2008; Brev till världens ände 2008) -romaanin päähenkilö Viktor Blomberg työskentelee yhdeksännen luokan jälkeisenä kesänä dinosaurusmyyjänä ja muuttomiehenä Luonnontieteellisessä museossa. Hänen paras ystävänsä Jeppe lajittelee kovakuoriaisia ja naurattaa pitkähiuksisia, kauniita tutkijoita. Viktor kyllästyy olemaan näkymätön ja päättää tehdä kaikille kepposen. Eikä hän voi aavistaakaan, kuinka hyvin siinä onnistuu. Suomenruotsalaisuus tuo lisäkiinnostavuutta tarinalle, ja yllättäen kielivähemmistöläisen teini-ikä on ihan samanlaista kuin muillakin suomalaisilla.

Annika Luther (s. 1958) on koulutukseltaan biologi. Hän on työskennellyt vuodesta 1999 biologian, maantiedon ja sosiaaliekologian opettajana Tölö Gymnasiumissa. Hän on naimisissa ja kahdeksan lapsen äiti. Luther asuu talvet Helsingissä ja kesät Bromarvissa. Hän on kääntänyt tietokirjallisuutta sekä kirjoittanut artikkeleita ja arvosteluja. Annika Luther on ollut tekemässä historiankirjaa Inte så illa, herr Engel! Upp och ner i Helsingfors under 450 år (2000) ja julkaissut kuusi nuortenromaania: Bronsåret (1995), Gårdshuset (1998), Skogen som Gud glömde (2002), Ivoria (2005; suom. Ivoria 2009), Brev till världens ände (2008; Kirje maan ääriin 2008) ja De hemlösas stad (2011; Kodittomien kaupunki 2011). Brev till världens ände (2008; Kirje maan ääriin 2008) voitti Topelius-palkinnon ja oli Finlandia Junior -palkintoehdokkaana 2008.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 65 vrk 11 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 65 vrk 11 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.