Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Anna-Liisa Haakana: RUMAN TYTÖN RAKKAUS. Päällys: Pekka Loiri. 1989 Gummerus. 134-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ruman tytön rakkaus (1989) on kertomus nuoren tytön ensirakkaudesta, joka kaikessa kipeydessäänkin avaa mielen solmut uuteen elämisen mahdollisuuteen. Anna-Liisa Haakanan pienessä romaanissa pohjoisen luonto ja kyläyhteisö hengittää yhtä aikaa avarana ja ahtaana, täynnä taikauskoa ja rajoittavia uskomuksia.

" Hän on kohta kahdenkymmenen, tuskin suulle suudeltu, käsin koskettu ja hänestä tuntuu usein, että hän on vain puoliksi olemassa, leijuu päivien pintavesissä, ei elä mitään historiallista aikaa, vaan kansakuntia järisyttävät kanavaselkkaukset, kotimaata kohisuttavat presidenttivierailut, ihmeparantajat ja katovahingot – kaikki mistä kotona ja vieraissa puhutaan – tapahtuu jossakin kaukana toisessa maailmassa, johon hänellä ei ole osaa ei arpaa.
Hän elää kirjojen tarinoissa, hengittää runoja, kaipaa kokemuksia, istuu mitään tekemättä tuntikausia ikkunan ääressä, näkee avoimin silmin unta unelmastaan, jossa hänen rehevä leuanaluksensa kiinteytyy mainospiirrosten joutsenkaulaksi, olematon vyötärö hoikaksi kuin kauniin sisaren, tai vielä hoikemmaksi, sellaiseksi kuin äiti muistaa nuorena tyttönä olleensa: –  Kädet sain keskikohdalta ympäri, niin laiha olin. "

Anna-Liisa Haakana (o.s. Liste, s. 1937 Rovaniemi) opiskeli kirjallisuutta ja tiedotusoppia Tampereen yliopistossa. Hänen aviopuolisonsa on kirjailija Veikko Haakana ja heillä on kaksi lasta. Ensimmäiset kirjansa Anna-Liisa Haakana kirjoitti omille lapsilleen iltalukemisiksi. Haakanan kirjojen taustalla on usein pohjoisen elämäntapa ja pohjoinen luonto. Hänen esikoisteoksensa on Porokylän porukan kesä (1978). Haakanan tunnetuin teos Ykä Yksinäinen (1980) sai Valtion nuorisokirjallisuuspalkinnon 1981 ja Kirjapöllö-palkinnon 2007. Haakanan kirjoja on käännetty ruotsiksi, tanskaksi ja norjaksi.

 

2. Anja Sallinen: KENRAALIA MAALAAMAAN! Kansi: Martti Dahlström. 1987 Kustannusosakeyhtiö Pohjoinen. 189-sivuinen sidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ehjä kansipaperi, ei merkintöjä.

Kenraalia maalaamaan! (1987) -romaani kertoo oululaisesta taiteilijasta ja kapteenin rouvasta, jolle tarjotaan maalattavaksi eläkkeelle siirtyvän kenraalin muotokuvaa. Henkilökohtaiset mieltymykset ja pettymykset, perheen ja ympäristön paineet aiheuttavat ristiriitoja. Omalla persoonallisella tavallaan taiteilija onnistuu saamaan otteen mallistaan. Vai onnistuuko? Anja Sallisen romaanissa nähdään kasarmin maailma ja sotilasuran voitot ja ruhjeet naisen ja taiteilijan näkökulmasta. Romaanin tapahtumat ovat kasarmin alueella, mutta kuvat koko yhteiskuntamme kuvia.

 Anja Sallinen (o.s. Nevasaari) on syntynyt ja käynyt koulunsa Oulussa ja asuu taas kotikaupungissaan. Hän on toiminut opettajana ja perheenemäntänä, harrastnut kirjoittamista pitkään, julkaissut kirjoituksiaan aikaisemmin antologioissa ja aikakauslehdissä.

 




 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 92 vrk 3 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 92 vrk 3 h 23 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.