Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. A. J. Cronin: URHEA NUORUUS. Suomentanut Heidi Järvenpää. 1960 Otava, Joka kodin tähtikirjasto 70. 200-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa kulumia ja joku repeämä (ks. kuva) sekä takana tarran jäljeltä pintaa irti, itse kirja on täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Urhea nuoruus (1960; The valorous years 1940) -romaanin päähenkilö Duncan Stirling on köyhä skotlantilainen nuorukainen, jonka kunnianhimoisena haaveena on tulla suureksi lääkäriksi. Köyhyys ei ole ainoa este Duncanin tiellä, hänen toinen kätensä on halvaantunut. Mutta Duncan on päättänyt voittaa vaikeudet. Hän saa yhden kolmesta stipendistä, joista kilpailee seitsemänsataa ylioppilasta. Siitä alkaa Duncanin voittokulku: hän edistyy opinnoissaan, edistyy myöhemmin urallaan. Mutta eräässä elämänsä vaiheessa Duncan huomaa olleensa väärän kunnianhimon pauloissa. Vasta silloin hän löytää lääkärin todellisen kutsumuksen ja samalla myös rakkauden. Urhea nuoruus on Croninille ominaiseen tapaan vauhdikkaasti kerrottu, kiintoisa ja miellyttävä romaani.

 

2. A. J. Cronin: NEILIKKANAINEN. Suomentanut Aune Lohman. 1955 Otava, Joka kodin tähtikirjasto n:o 28 *). 215-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia. *) kansanpainos sisältää koko alkuperäisteoksen.
 
Neilikkanainen (1950; Lady with Carnations 1936-37) ilmestyi alun perin jatkokertomuksena – myös Suomessa – mutta saavutti kirjana suuren menestyksen useissa eri maissa. Romaani on kuvaus kauniin ja tarmokkaan naisen, Katherine Lorimerin, elämän ratkaisevasta vaiheesta. Syvälle luotaavasti tekijä kehittelee siinä yksinäisen naisen ongelmia, vaikeuksia ja onnenkaipuuta, joka jokaisella ihmisellä sisimmässään on loistavastakin ulkonaisesta menestyksestä huolimatta. Juoneen kutoutuu punaisena lankana kuuluisan taideteoksen, Holbeinin miniatyyrin tarina. Miniatyyri tunnetaan 'Neilikkanaisen' nimellä, ja Katherine Lorimerin väitettiin suuresti muistuttavan tätä kuvaa, jonka Holbein oli maalannut 1562 Lontoossa Ranskan lähettilään tyttärestä. Vakavuutta, huumoria, vaikeuksia, menestystä, epätoivoa, onnea, lyhyesti sanottuna inhimillisen elämän moninainen kudelma soljuu silmiemme ohitse 'Neilikkanaisen' tarinaa lukiessamme.
 

3. A. J. Cronin: JOUTSENTEN TALO. Suomentanut Sirkka Rapola. Päällys: Poika Vesanto 1950 Otava, Kirjan Ystävien Kerho n:o 10 *). 307-sivuinen nidottu (pahvikantinen) kirja, jossa erillinen selästä liimattu kansipaperi, jonka selän ylänurkassa pientä kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

*) Kirjan Ystävien Kerhon sarjassa julkaistaan vuosittain kymmenen hyvää koti- ja ulkomaisten kirjailijain romaania. Kirjan Ystävien Kerhon romaanit ovat kodin jokaisen jäsenen mielilukemista, niiden kaunis ulkoasu on kunniaksi vaateliaisuudellenne ja hinnan puolesta ne voi jokainen hankkia.
 
Joutsenten talo (1944; Grand Canary 1933) on romantiikkaa ja elämänviisautta sisältävä rakkaustarina Kanarian saarilta, värikäs, jännittävä romaani, jonka tapahtumien pääasiallisena näyttämönä on Englannista Kanariansaarille purjehtiva laiva. "Joutsenten talon" rakkaustarina kuuluu epäsovinnaisimpiin ja dramaattisimpiin, mitä Cronin on kirjoittanut. Romaanilla on erikoislaatuinen asema A. J. Croninin tuotannossa, joka yleensä pysyttelee jokapäiväisen elämän puitteisiin liittyvissä aiheissa. Mutta sitä enemmän viehättää ”Joutsenten talo” niitä lukijoita, jotka tahtovat irtautua arkisesta todellisuudesta ja matkustaa kauniin, uupuneen lady Mary Fieldingin ja raiteiltaan syöstyn tohtori Leithin seurassa Kanarian saarille saamaan elämänuskoa ja terveyttä, kokemaan kauneutta, onnea, jännitystä ja – rakkautta. Ja kun tarinan kertoja on Cronin, tietää lukija, että kerronnassa on myös suolaa ja pippuria ja että lukija saa kaiken jännityksen ohella kuulla myös paljon elämänviisauksia, joita varsinkin jakelevat Platonin teoksia taskussaan kantava entinen nyrkkeilijä ja ”Joutsenten talon” ikivanha ylhäissukuinen valtiatar-mummo.

Maailman maineen saavuttanut englantilainen kirjailija A. J. Cronin on kirjallisuuden ystäville siksi tunnettu nimi, ettei hän enempää esittelyjä kaipaa. Muistettakoon vain hänen kuuluisimmat kirjansa "Sisärengas" ja Taivasten valtakunnan avaimet", jotka ovat liikuttaneet ja järkyttäneet ihmismieliä maapallon kaikilla kulmilla.

 

4. A. J. Cronin: LÄÄKÄRIN TIE. Suomentanut Helvi Vasara. 1954 Otava, Joka kodin tähtikirjasto 16 (neljäs painos). 200-sivuinen sidottu kirja, kansien nurkissa aavistuksen verran kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.
 
Lääkärin tie (1948; Shannon’s Way 1948) -romaanin päähenkilö on Robert Shannon, jonka alkavaa lääkärinuraa A. J. Cronin kuvasi romaanissaan Vihreät vuodet (1946; Green Years 1944). On vuosi 1919 ja Robert Shannon on 24-vuotias, takanaan neljä tapahtumista köyhää vuotta erään Pohjanmerellä toimivien sukellusveneiden yhteyteen kuuluvan kevyen risteilijän lääkärinä. Hän työskentelee Wintonin yliopiston kokeellisen patologian laitoksen laboratoriossa, samassa jossa hän oli aloittanut ennen sotaa kuusi vuotta aikaisemmin. Täysihoitolan ylimmän kerroksen pienessä huoneessa etuna on viereinen pieni lasiseinäinen kasvihuone, kiitettävän sopiva työhuoneeksi. Shannon rakastuu nuoreen lääketieteen opiskelijaan Jean Law’iin. Jeanin evankelinen perhe ei hyväksy suhdetta, koska Robert on roomalaiskatolinen. Tutkimusapurahan loputtua Robert hakee tuloksetta lääkärin työtä Wintonin sairaaloista. Hän luopuu ylpeydestään saadessaan paikan lääkärinä Dalnairin kulkutautisairaalassa. Sen muuten käyttämättömänä oleva laboratorio mahdollistaa hänen yliopistossa aloittamiensa tutkimusten jatkamisen – kunnes hänet sanotaan irti hänen käytettyään laboratoriota luvatta. Hän saa työpaikan köyhäinkaupunginosan lääkärin vastaanotolla ja jatkaa tutkimuksiaan. Lääkäriksi valmistuva Jean on luentojensa jälkeen hänen apunaan laboratoriossa. Shannon onnistuu todistamaan, että maitotuotteista ihmisiin tarttuvan taudin ja yleisen karjantaudin aiheuttaa sama bakteeri; nyt oli saatava aikaan rokotusaine joka parantaa taudin. Saadakseen käyttöönsä riittävästi varustetun laboratorion Shannon jättää yksityisvastaanoton ja siirtyy Easteshawsin mielisairaalaan. Hänen tutkimustyönsä jatkuu – kunnes lääketieteellisessä aikakauskirjassa on amerikkalaisen naistohtorin artikkeli: tämä on kahden vuoden työn tuloksena identifioinut saman taudin kuin Shannon, taudin jota sittemmin nimitettiin brucellosikseksi… 

Archibald Joseph Cronin (1896 Cardross, Dunbartonshire, nykyisin Argyll and Butei, Skotlanti – 1981 Montreux, Sveitsi) oli skotlantilainen kirjailija. Cronin oli koulutukseltaan lääkäri ja toimi kaivosseudulla Walesissa; monien hänen kirjojensa ympäristö onkin kaivosseutu. Vammauduttuaan 1930 Cronin päätti ryhtyä kirjoittamaan romaaneja. Esikoisteos Hatter´s Castle (1930; Hattukauppias ja hänen linnansa 1941) ja useimmat myöhemmät teokset olivat menestyksiä, jotka levisivät maailmalle miljoonapainoksina, ja hän sai kunniatittelin "maailman luetuin kirjailija". A. J. Croninin noin 30 romaanista on yli 20 ilmestynyt suomeksi (eniten suomennoksia on tehnyt Helvi Vasara). Painosmäärillä mitattuina meillä suosituimmat ovat olleet Sisärengas (1938; The Citadel 1937), Taivasten valtakunnan avaimet (1942; The Keys of the Kingdom 1942) ja Vihreät vuodet (1946; The green years 1944). Useampaan painokseen ovat yltäneet esikoisromaanin Hattukauppias ja hänen linnansa (1941; Hatter’s castle 1930) lisäksi Joutsenten talo (1944; Grand canary 1933), Kaivos ja kartano (1943; suom. Helmi Krohn; The Stars look down 1935), Kolme rakkautta 1–2 (1945; Three loves 1932), Lääkärin tie (1948; Shannon’s way 1948), Seikkailuja kahdessa maailmassa (1952; Adventures in two worlds 1952), Sokea jumalatar (1954; Beyond this place 1953) ja Urhea nuoruus (1960; The valorous years 1940). 



 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 74 vrk 23 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 74 vrk 23 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.