Tuote on myyty käyttäjälle pieniavaruusolio hintaan 2,50 €

Kuvaus

William Edwin Berrett Palautettu kirkko Lyhyt selostus myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon kasvusta ja opeista (koko mormonikirkon historia)

Erittäin hyväkuntoinen kirja avainsanat: mormonismi MAP-kirkko mormoni, moroni, myöhempien aikojen pyhät

Ulkoasu    
430 sivua : kuvitettu, karttoja + karttaliite
Kieli    
suomi
Alkuteoksen kieli    
englanti
Julkaisija     : Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko 1975.
Luokitus    
Muut kristillisperäiset yhteisöt (ykl 28.8)
Aiheet    
mormonit
Lisätiedot    
William Edwin Berrett

William Edwin Berrett Palautettu kirkko

Lyhyt selostus Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon (MAP-kirkon) kasvusta ja opeista William Edwin Berrett. Painettu Länsi-Saksassa 1975.

Palautettu kirkko
Lyhyt selostus MAP-kirkon kasvusta ja opeista William Edwin Berrett. Painettu Länsi-Saksassa 1975. ISBN puuttuu. SEK45,00 (2002)
Berrett: Palautettu kirkkoMerkillepantavaa heti aluksi on se, että tätä kirjaa yhä myydään, vaikka se on niin vanhentunut. Painoksen on täytynyt olla todella ylisuuri. Jos on kiinnostunut siitä, miten kirkko vähitellen muotoutuu ajan paineessa, kannattaa juuri tämä teos hankkia. Sitä löytyy luultavasti myös divareista.

Esipuhe
Tämä lyhyt kirkon historia kirjoitettiin ensimmäisen kerran suppeammassa muodossa vuonna 1936 käytettäväksi kirkon seminaarien ja koulujen oppikirjana.

Vuonna 1944 alkuperäisteokseen liitettiin saman kirjailijan toisen teoksen, Doctrines of the Restored Church, aineistoa. Tämä kirja on julkaistu varustettuna erilaisin korjauksin ja lisäyksin yhdeksänä eri painoksena.

Tämä painos on kokenut huomattavia muutoksia edellisiin verrattuna. Niin kuvitusta samoin kuin muutakin aineistoa on lisätty runsaasti.

Kirkon oppikirjoja käsittelevä komitea on lukenut sekä alkuperäisen että uudistettujen laitosten käsikirjoitukset huolellisesti ja hyväksynyt ne. Haluamme tässä yhteydessä kiittää komiteaa sen monista hyödyllisistä ehdotuksista. Samalla kiitämme erityisesti seuraavia edesmenneitä kahdentoista koorumin jäseniä: Joseph Fielding Smith, Charles A. Callis ja Joseph F. Merrill. He lukivat huolellisesti neljä ensimmäistä painosta muutama vuosi sitten ja esittivät niistä runsaasti rakentavaa kritiikkiä. Kiitämme kaikkia niitä lukuisia henkilöitä, jotka ovat auttaneet tämän uuden painoksen laatimisessa.

Sisältö
1. osa Kristus perustaa uudelleen kirkkonsa maan päälle
Tässä kirjan osassa me tulemme seuraamaan Jeesuksen Kristuksen evankeliumin palauttamista maan päälle, Hänen kirkkonsa järjestämistä ja suuren pelastussuunnitelman ilmoittamista Jumalan lapsille. Tämä palautuksen ajanjakso rajoittuu Joseph Smithin, profeetan, Herran välikappaleen ja Hänen suurten tarkoitustensa toteuttajan elinaikaan. Lukiessamme näitä sivuja tulemme näkemään Joseph Smithin suurena miehenä, ja saamme seurata hänen persoonallisuutensa kehittymistä tuohon suuruuteen. Me tulemme näkemään rukouksen, ilmoitusten ja pappeuden hyvin näkyvät vaikutukset. Tulemme seuraamaan kirkkoa sen järjestämisestä Fayettessä, New Yorkissa, aina Nauvoon kaupunkiin, kaupunkiin, jota profeetta ja hänen kansansa rakastivat. Luomme lyhyen silmäyksen Mormonin Kirjan alkuperään ja merkitykseen, ja näemme sen vaikutuksen ihmisten elämään. Ennen kaikkea me tulemme ymmärtämään, että kirkko on Jumalasta eikä ihmisistä ja että ne periaatteet, joiden varaan se on rakennettu, ovat iankaikkisia totuuksia.

Elinvoimainen usko
Kuinka kaikki alkoi
Amerikan uskonnollinen rajaseutu
Mormonin kirjan alkuperä
Mormonin kirjan kääntäminen ja julkaiseminen
Uusi kirja — Mormonin kirja — antaa haasteen maailmalle
Mitä silminnäkijöillä on sanottavana Mormonin kirjan alkuperästä
Mormonin kirja ajan tuomittavana
Pappeus käytännössä
Totuus leviää
Mormoniyhdyskunnat Amerikan rajaseuduilla
Kirkon hallinto laajenee
Jumalan kirkkaus on äly
Varhaisten johtajien suuruus
Mormonien ja ei-mormonien väliset ristiriidat Missourissa
Temppelien rakentaminen alkaa
Koettelemusten aikoja kirkossa
Pyhät ajetaan pois Missourin valtiosta
Terästäkin lujempi usko
Kaupunkivaltio kehittyy Amerikassa
Nykyajan profeetan koettelemukset
Miljoonan dollarin uhri
Erilaisten yhteiskuntajärjestysten yhteentörmäys
Suuruuden hinta
Joseph Smithin suuruus
2. osa Jeesuksen Kristuksen evanekeliumi johdattaa ihmiset valloittamaan suuren Amerikan autiomaan
Nyt lähdemme seuraamaan pyhiä toisena kirkon historian suurena aikakautena. Tämä jakso alkaa tyrmistyksestä, joka valtasi Nauvoon profeetan kuoleman jälkeen ja päättyy mormonien ja ei-mormonien väliseen selkkaukseen. Näissä luvuissa näemme, kuinka palautettu evankeliumi vaikuttaa miesten ja naisten sydämiin. Meitä tulee värähdyttämään usko, joka sai kokonaisen kansan muuttamaan länteen, Kalliovuorille. Saamme seurata mormonipataljoonan 3200 kilometrin marssia Tyynenmeren rantaan. Näillä sivuilla tutustumme leirielämään preerioilla — näemme sen ilot ja murhenäytelmät — ja sisimpäämme herkistää usko, joka sai aikaan nuo suuret uhraukset. Ennen kaikkea saamme nähdä, kuinka suuri osa uskolla oli Amerikan suuren autiomaan valloittamisessa, ja tunnemme voimakkaan kokoamisen hengen, joka täyttää nämä autiomaat käännynnänisillä kaikkialta maailmasta.

Joseph Smithin vai Jumalan kirkko?
Uudet johtajat ja vanhat ongelmat
Maanpakoon ajettu kansa
Mormonipataljoona
Pioneerit
Uusi kokoamispaikka
Kokoamisen henki
Autiomaan valloittaminen
Omavarainen kansa
Yhteiskunnallisia kokeiluja
Utahin sota
Suuri murhenäytelmä
Eristyneisyys päättyy
3. osa Kirkko tänä päivänä
Mormonismi on nyt toisella vuosisadallaan. Se on raivannut itselleen sijan maailmassa elinvoimaisena ja edistyksellisenä uskontokuntana. Tässä osassa me tutkimme kirkon toimintaa löytääksemme sen liikkeelle panevan voiman. Me tulemme ihmettelemään sen ainutlaatuista järjestystä ja hämmästyttävää elinvoimaa. Me tulemme ihastumaan siitä rakkauden ohjelmasta, jota toteutetaan sen temppeleissä; tulemme liikuttumaan siitä palavasta todistuksesta, joka saa lähetystyötoiminnan elämään. Me opimme antamaan arvoa Jumalan huolenpidolle lastensa onnesta, ja lopuksi tulemme ymmärtämään, että Jumalan valtakunnan lait ovat kaiken elämän lakeja — iankaikkisia totuuksia.

Mormonismin toinen vuosisata
Jumalan temppelit
Elinvoimainen ohjelma ihmisen hyväksi
Mormonismi huomenna
4. osa Mormonifilosofia
Vaikkakin mormonien tarinan tutkiminen antaa syvällisen käsityksen siitä, mihin mormonit uskovat, ja kuvaa elävästi, millä tavoin tuo usko vaikutti miesten ja naisten elämään, voidaan palautettua kirkkoa ja sen ihmiskunnalle tuomaa sanomaa oppia arvostamaan enemmän vain tutkimalla myöhempien aikojen pyhien perimmäistä filosofiaa ja uskomuksia. Tässä osassa tulemme puhumaan muutamista mormonifilosofian perusseikoista ja tulemme käsittelemään ainakin jossakin määrin, kuinka kirkko voi lisätä maailman uskonnollista tietoutta.

Myöhempien aikojen pyhien käsitys Jumalasta
Evankeliumin elämänsuunnitelma
Pappeus ja kirkko
Evankeliumin periaatteet ja toimitukset
Pyhän Hengen siunaukset
Avioliitto ja perhe
Liite
Kirjallisuusluettelo
Hakemisto
 

Laatikko A1


KATSO MYYNTIKOHTEENI

Lähetys Lähetän postin kautta voi myös noutaa

Maksutavat Tilinumero tulee tilauksen yhteydessä jolle voi siirtää, käteinen käy myös  jos esim. noutaa

Paketti hinnat
Posti lähetä paketti
Jos postin osoite on muuttunut
Google posti lähetä paketti

Kirje hinnat
Posti Kirje hinnat
Jos postin osoite on muuttunut
Google Posti kirje hinnat

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


2,50 €
Ilmoitus on sulkeutunut 8.5.2024 17:20
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.