Kuvaus

Kiukaan kutsu ja löylyn lumo

Suomalaisen saunomisen vuosikymmeniä

Tuomo Särkikoski

Saunan löyly on suomalaisille enemmän kuin höyrykylpy. Saunomisessa on jotain riitinomaista, mutta palvontaa tai protokollaa siihen ei sisälly. Jokaiselle suomalaiselle sauna on omanlaisensa paikka, joka kyllä tunnetaan, vaikka kaikkea sen alkuperästä ei tiedetäkään. Suomensukuisten kansojen maakuoppasauna on aikaa sitten muuntunut mitä useimmiksi saunan muodoiksi, ja suomalainen sauna on levinnyt ympäri maailman.

Kiukaan kutsu ja löylyn lumo on nelivärikuvin kuvitettu teos, joka kertoo suomalaisesta saunasta eri näkökulmista. Mistä sauna on lähtenyt liikkeelle? Kuinka saunasta tuli ”suomalainen”? Millaista roolia sauna on esittänyt kansallisaatteen nousussa, sodassa ja urheilussa?

Saunan historia kertoo suomalaisen yhteiskunnan muutoksesta. Muutto maalta kaupunkiin on muuttanut myös saunomisen kulttuuria. Sauna on jättänyt jälkensä niin suomalaiseen designiin kuin politiikkaankin. Se on ollut myös suosittu lääketieteellisen tutkimuksen kohde ja innovaatio, josta on halukkaasti kehitetty uusia, moderneja muotoja.

Kirjan keskiössä on Suomen Saunaseura, joka perustettiin vuonna 1937 edistämään saunakulttuuria, luomaan sille suomalaista identiteettiä – ja tietenkin saunottamaan kaikkia saunomisesta kiinnostuneita.
 


EAN 9789512090815
Lk. 59.32
noin 300 sivua
Koko 170 x 220 mm
Gummerus Kustannus, lokakuu 2012
ISBN 978-951-20-9081-5
Sidottu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 6 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

15 € Sulkeutuu 103 vrk 6 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.