Kuvaus

Saksa    2. Maailmansota     Kriegsmarine tilasi ovaali tarjottimia  talousposliinista,  Valmistettu vuonna 1941.

Koko on 40cm pitkä ja leveys 26,5cm ja paino 1620 g.   Iso M kirjain= Marine !!! On ehdottomasti aito ja ehjä, joskin käytön aiheuttamaan kulumaa. Tarkoitettu ahtaisiin olosuhteisiin, pieni alus tai ahtaat paikat. ( esim. sukellusvene)

MIL05AP701  Kulho Ovaali Tarjotin Talousposliinia ja ehjä. Kriegsmarine=sotalaivasto

Omia mietteitä merisodasta :

Merisota ja kuinka vaikea se oli, kun Nazi-Saksa oli jo alusta alkaen aivan alakynnessä. Vihollisella oli moninkertainen laivasto ja kokeneita merimiehiä. Britannian "keltainen lehdistö" eli ns. London Fleet Street "roskalehdet" huusivat  omalle kansalle paniikki mielialaa, että Nazit valloittavat maailman jne..

Se oli tietenkin puhdasta lehdistön pötyä ja aivan järjettömän mahdoton ajatus, sillä Anglo-Sakseilla ( USA, Britannia) oli hallussaan koko Välimeri, Gibralta ja Suez kanava, Australia, New Seelanti, Kanada, monet Afrikan maat,  Intia, Sri-Lanka, Vietnam (Ranska) HongKong, Kiina, Panaman kanava, Egypti, Palestiina, Jordania, Syyria   jne.. saksalaisilla ei ollut edes mahdollisuutta saada pidettyä   Itämeri hallussaan.     Käytännössä oli ongelma se, että laivat tarvitsevat polttoainetta (hiili/öljy) ja maapallon laivojen "tankkiasemat"  olivat 98% Anglo-saksisten maiden hallussa, niihin ei Saksa laiva voinut ajaa ja "tankata".  Saksan valtion omistamia rahtilaivoja ei maailman merillä liikkunut. Myös Suomen politiikot eivät ehkä ajatelleet loppuu asti seurauksia, sillä kun SUOMI meni liittolaiseksi Hakaristi Saksan kanssa, niin myös kaikki Suomen rahtilaivat (siviili alukset ) jäivät ulkomaiden satamiin ja miehistö passitettiin vankileireille.. meidän paha vihollinen oli USA ja Britannia liittolaisineen.... tietenkin Neuvostoliitto myös, mutta heidän satamissaan mm. Vladivostok Tyyni Valtameri ei Suomen laivoja edes ollut. Neuvostoliitto oli 11 eri aikavyöhykettä, maailman suurin valtio. 

W.Churchill poika Randolph muistelee isäänsä : Poika kysyi isältään, kuinka sota aiotaan voittaa?   Britannian W.Churchill vastasi: " Tulen vetämään USA:n jollakin keinolla mukaan sotaan".  Se tehtiin siten, että Saksan liittolainen Japani , saatiin kiehumaan raivosta ja pistettiin heitä varten herkullinen syötti Hawaii saarelle.....

Siis  tehtiin jippo Japanille ja he hyökkäsivät Pear Harbor ansaan ja USA sai vihdoin virallisen luvan sotia. Amiraali James O. Richardson , joka vastasi Pacific laivastosta, jopa matkusti itse Valkoiseen Taloon sanomaan, että on riskaabelia pitää kaikki laivat kasassa samassa tiiviissä rykelmässä Hawai saarella.    

Mutta USA:n Presidentti Roosevelt oli sanonut vaalikampanjassaan: "Me emme mene vieraisiin sotiin mukaan, VAIN JOS MEIDÄN KIMPPUUN HYÖKÄTÄÄN  ....."   USA  oli itse provosoinut Japania jo vuosia hyökkäykseen, jolloin se voisi vierittää koko sodan syyn muiden niskoille ja asia tulisi näyttämään hyvältä oman kansan silmissä....USA:n kansa voisi hyvällä mielin sanoa, että me vaan puolustaudumme, koska meidän kimppuun hyökättiin. Tyynellä Valtamerellä oli jo vuosia ennen sotaa tehty monenlaista kiusaa Japanille... mm. öljyä, polttoaineita myyneet valtiot ja paikat eliminoi usa pois, ilman näitä ei japani voi toimia,saarella oli vain kalaa ja riisiä. Edes puuta ei ollut ja kaiken mahdollisen kiusan teki usa...harkitusti. 

Sota on aina sota, mutta nyt oli kyseessä oli iso mahti ja voimakuvio  Tyynellä Valtamerellä ja sen piti kuulua yksinomaan USA:lle ja olla vain heidän edun mukaisesti toimiva. 

Saksan ongelma puolestaan oli Hitler, sillä miehellä oli ulkopolitiikan täydellinen naivius ja kokemattomuus, sillä Saksa aliarvioi rankasti ison itäisen lähi-naapurimaan Neuvostoliiton..... se oli kommunistien talousjärjestelmä ja siksi varmaan heikko.....Jälkikäteen viisastellen olisi ollut loistava tilaisuus luoda Hakaristi-Saksa ja Neuvostoliitto yhteiseksi maaksi, talousmahdiksi, jolloin olisi tekninen etevyys ja raaka-aineiden käytännössä rajaton varasto  muuttanut kerralla koko maapallon voimasuhteita. 

Muista, minkälainen mies oli Hitler? Hän oli herkkäsielu katutaiteilija Wien kaupungista Itävallasta ja hän otti ja sai ison Saksan valtion johdon käsiinsä, liki diktaattori ja valtava suorituspaine ja vastuu litisti miehen .... virhepäätös voi maksaa ihmishenkiä !

Liki kokematon nulikka, ilman käsitystä eri valtioista vaan mielikuvia( vääriä!!!) ja itse hän oli oman valtion propagandan uhri. 

 2. Maailmansodan todellinen voittaja, eli Neuvostoliitto oli Jäämeri, Tyyni Valtameri, Musta Meri (Krim niemi ) jne.. myös aivan yksinään jo aivan ylivoimainen vastus Saksalle , ennenkaikkea siksi, että heidän sotilaallinen tahto puolustaa omaa Isänmaataan oli vahva.  On aina eri motiivi, puolustaako omaa maataan vihollisilta (he tulevat tavallaan kotiisi saappaat jalassa  ja haluavat pitää lystiä sekä tappaa vaimosi  ja lapsesi  )  vai oletko hyökkäämässä vieraaseen valtioon oman maan politiikkojen halujen ja käskyn takia . Oikea Patriotismi henki syntyy vain, kun puolustat omaa maatasi. Vieraaseen valtioon hyökkääjä on AINA vihollinen. Hyökkääjä, joka ylittää vieraan valtion rajaviivan on AINA se paha syyllinen ja ehdottomasti tuomittava kaikissa oikeustoimissa.   Myös sama sääntö on nykyaikana voimassa, vaikka sitä ei sanota ääneen.

Tähän sääntöön ei ole poikkeusta, joten lehdistöt ja mediat TV provosoivat ja tehdään vaikka minkälaisia syitä, että olisi muka moraalisesti ihan oikein hyökätä...selvää sodanlietsonta propagandaa ja voidaan jopa valehdella ja "organisoida hyökkäyksen syitä ". Saako hyökätä asevoimin vieraaseen maahan, koska sen maan "pomo" on mennyt kaasupullo kädessä lastentarhaan ja murhannut oman maansa lapsia vaikkapa 30 lasta ? Ei saa, koska sota tappaa vielä enemmän sivullisia, vaan meillä on organisaatioita YK jne.. minkä avulla yhteisö ratkaisee , mitä tehdään.... hyvin usein ovat moiset "uutiset" puhdasta valetta ja muiden tekemiä .teatteri juttua......

Senaikaisen 1939-1945   saksalaisen U-Boot ( Vedenalainen vene, sukellusvene ) kapteenilla oli aika toivoton tehtävä....ja he tiesivät sen. Kapteeni merellä ja miehistö oli nuoria poikia, ikä 17-22 vuotta, joiden vanhemmat ja vaimot, sekä tyttöystävät odottivat heidän paluuta partioretkeltään Atlantilta. Jokaisen veneen sisällä uumenissa oli  40-50 nuorukaista. Oikeassa elämässä yli 800 kpl  Hakaristi-Saksan sukellusvenettä jäi koskaan palaamatta kotisatamaansa Saksaan, sen miehistö hukkui ja vene jäi pohjaan makaamaan. Kallis teräksinen ruumisarkku. 

Sukellusveneissä oli monenlaisia kaiteita veneen kannella , mutta ne kaikki riisuttiin pois, sillä sellaiseen saattaa tarttua syvyyspommi  kuin koripallo-haaviin , jos pommi  muuten olisi jatkanut matkaa ja  tippunut syvenmälle ja räjähtänyt siellä.  Veden sisällä räjähtävän pommin paineisku on valtava !  Vesi on tiivistä ainetta ja pommin paineaalto on paljon suurempi kuin ilmassa.  Lähellä  räjähtävät syvyyspommit olivat kuin 200 litran öljytynnyreitä ja sukellusvene saattoi mennä paineaallosta liki poikki....paineaalto oli hirvittävä.     U-Veneet  lähtivät  usein Ranskasta merelle.

Miksi näin? Veneet olivat hyviä, kapteenit parasta luokkaa....mutta Saksan Kriegsmarinen komentaja oli ajastaan jäljestä oleva ja hän ei osannut käyttää suhteellisen pientä sukellusvene laivuetta oikein. Yksittäisiä veneitä lähetettiin sinne tänne jolkuilemaan  , kun oikea tapa olisi ollut aina koota ne kasaan ja hyökätä samaan aikaan.....

Komea kaunis muistomerkki näistä merisota uhreista on aito oikea  sukellusvene Kiel kaupungin lähellä , paikkakunta Laboe. Vieraile siellä ja vieressä  olevalla isolla U-Boot tornilla, hattu pois päästä ! Sisään pääsee kombi-ticket maksaa jokusen euron. Laboe sukellusvene muistomerkillä vierailee joka vuosi tuhansia suomalaisia turisteja, usein käydään myös viereisen jättiläismäisen tornin kellarissa antamassa tervehdys näille sankareille, oman isänmaansa uhreille. 

sota 2.Maailmansota Hakaristi ajan Saksa meri ja merenkulku

Yhdessä kuvassa on kokosuhdetta antamassa SINALCO juoma Cola purkki, sen pituus on 145mm 0,33L ja tämä juoma on Eurooppa omisteinen .

AIvopesua? Moni suomalainen lukee engl. kielisiä sota kirjoituksia ja menee kummallisesti "heidän puolelle", meidän ex-vihollisen puolelle ajatuksissaan ja tavallaan tuomitsee oman Isänmaansa toiminnan sodassa....kuinka ja miksi näin käy, on seuraus vuosikymmenien median TV lehdistö uutiset mielipide muokkauksesta, mieleen tulee kirja " George Orwell 1984 ". hidasta aivopesua.

KIRJA "1984" mm. kertoo:

"  Joka hallitsee meidän nykyhetken maailmaa, hallitsee myös meidän historiaa, menneisyyttä....joka hallitsee meidän menneisyyttä, hallitsee myös  meidän tulevaisuutta "....  kirjassa ISO-VELI Valvoo ajatuksia ja muuttaa kaikkia käsitteitä, iso-veli sanoo mm.. sinä olet vapaa, vaikka todellisuudessa olet vanki, orjamainen asema.... iso-veli sanoo: tämä on demokratiaa, vaikka  se on todellisuudessa diktatuuria...jne 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.



Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 101 vrk 17 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

85 € Sulkeutuu 101 vrk 17 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.