Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Taisto Kotka: KESÄNTEKIJÄ. Kansi: Jonas Hakaniemi. 1997 Yliopistopaino. 71-sivuinen nidottu kirja (17,5 x 12,5 cm), ehjä ja siisti, esilehdellä kirjoittajan tervehdys E:lle, ei muita merkintöjä.

Kesäntekijä (1997) on kokoelma välähdyksenomaisia tuokioita ihmiselämää. Keskeinen aihe on epäonnistuminen ja onneton elämä; monessa kertomuksessa on vahvasti läsnä luopuminen tai muu kriisitilanne. Kokoelmassa on mukana novellit ”Lähtö” ja ”Kuudes lähtö”, jotka on palkittu kirjoituskilpailuissa. Niiden lisäksi kokoelmassa on novellit ”Lento Franfurtiin”, ”Kesäntekijä”, ”Keihäänheittäjä”, ”Jouluilluusio”, ”Rakastaja”, ”Pimenee”, ”Pelastaja”, ”Revontulitanssi” ja ”Paluu ikävästä”.

Taisto Kotka (s. 1943) on nykyisin Laukaassa asuva toimittaja, joka vuodesta 1968 työskenteli sanomalehti Keskisuomalaisessa Jyväskylässä, työnsä ohessa toimien sekä avustajana päivälehtien kulttuuri- ja urheilu-osastoilla että useita vuosia Keski-Suomen alueella toimivan kirjoittajayhdistyksen johtokunnassa ja puheen-johtajana. Taisto Kotka on julkaissut novellikokoelman Kesäntekijä (1997) ja historiikin Tuhansien lehtien taival: Sanomalehti Keskisuomalaisen kehityksen vaiheita ja tapahtumia viimeisiltä vuosikymmeniltä (2007).

 

2. Jorma Likovuori: SEUTU: NOVELLEJA. Päällys: Markku Reunanen. 1963 Otava. 126-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Seutu (1963), Jorma Likovuoren esikoisteos, on kokoelma novelleja, kertomuksia maan tasalta: pojat soutavat saareen, kaksi miestä pyytää kutuhaukea kevätsohjoisesta rantavedestä, niitetään, olkia poltetaan, äiti kuolee. Vuodenaikojen vaihtelun rytmi säätelee ihmisten toimia ja heidän olemistaan, elämä on tasaista ja tasoittavaa, rikasta silti vaikka rikkautta ei huomata. Juuri tämä luo omalaatuista tehoa näihin näennäisesti vaatimattomiin tapahtumiin: lukija kokee ne merkitseviksi. Jorma Likovuoren novellit ovat kypsää ja valmista työtä.

"Likovuori karttaa tarkasti kaikkea sentimentaalisuutta, närkästystä, kannanottoa, ivaa: hänen proosansa säilyttää koko ajan tiukan asiallisuutensa. (- - -) Sellaisista asioista joita ei voi täsmällisin yksimerkityksisin lausein sanoa, hän ei puhu." – Pentti Saarikoski

Jorma Likovuori (s. 1937 Lahti) on asunut Hollolan Pyhäniemessä melkein koko ikänsä. Hän on työskennellyt maatyömiehenä (n. 1954–60), sahalla (1960–65) ja lopun aikaa kotiherrana. Hänen kirjallisessa tuotannossaan heijastuu päijäthämäläinen luonto ja asuminen maatyöläisväestön keskuudessa Pyhäniemen kartanon läheisyydessä. Jorma Likovuori on julkaissut novellikokoelman Seutu (1963), kaksi radiokuunnelmaa (1960-luvulla), lasten romaanin Enni ja Mäyräperhe (1981) sekä tekstejä Hollolan kotiseutukirjassa (1994, -95 ja -98).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 6 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 103 vrk 6 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.