Tuote on myyty käyttäjälle tane33 hintaan 30 €

Kuvaus

Samsungin aikanaan (v. 2013) tuottama "mullistava" kameramalli. Tämän sanotaan yhdistävän digikameran ja kännykän ominaisuudet, kuitenkin niin, että tuloksena on kamerapuhelin/puhelinkamera, jolla ei kuitenkaan voi harrastaa puhelu/tekstiviestintää. Eräänlainen kameralla varustettu minitietokone siis. Laitteesta löytyy runsaasti Samsungin Android-puhelimista tuttuja sovelluksia. Muunlaisen verkkotoiminnan, eli kuvien/videoiden helpon lataamisen verkkoon, pitäisi kyllä onnistua. Kamerassa on paikka SIM-kortille. Myös pitäisi olla mahdollista kameran toimintojen ohjailu etänä WiFin kautta.

Laitteen verkkotoimintoja en ole kokeillut, niin että se mitä tiedän siitä on pelkkää luettua.

Dpreview arvostelussaan kertoo, että kamera on yhdistelmä Galaxy S3 puhelimen ja Samsung WB850F digikompaktikameran osia.

Kameran käyttöjärjestelmä on Android 4.1.

Kenno on kokoa 1/2,3", ja siinä on jotain yli 16 megapikseliä.

Kamera on kooltaan aika iso kompaktikameraksi, 13 x 7 x 3,5 cm (suljettuna; päällä ollessa kokoa kasvattaa eteentunkeva objektiivi tietysti).

Kameran koko takaosa on yhtä näyttöä. Se on kosketusnäyttö. Nappuloiden määrä kamerassa on minimoitu: niitä on vain laukaisunappi, zoomaussäädin, on/off/sleep nappi ja salamanavausnappi. Kaikki muu säätely hoituu kosketusnäytön kautta.

Kameran tuottaman kuvan laatua on yleisesti moitittu. Mutta eipä ne muutkaan 1/2,3" kennoiset kamerat juuri sen kummempaa kuvaa tuota. Ja nykyäänhän monetkin puhelimet jo tuottavat kuvanlaatua mikä kirkkaasti ylittää nämä pienikenno-kompaktikameroiden tuotokset. Kuvaaminen tällä voi olla hyvinkin helppoa, mutta myös säätöjä löytyy sille joka säätää tahtoo. Jos esim. kuvan terävyys oletusasetuksella (0) ei kuvaajalle kelpaa, niin sitä varten on yksinkertainen terävyyssäätö (vaihtoehdot -2, -1, 0, +1, +2).

Videota kamera tuottaa maks. full HD 1920 x 1080p 30 fps. Kameran tuottaman videon laatu on ihan kelvollista pikkukennoiselle.

Lyhyellä kokemuksella tästä kamerasta voin sanoa, että kameran mekaaninen käytettävyys kuvausvälineenä on oikeastaan aika mainio. Ison koon ansiosta kamera pysyy hyvin aikuisenkin suurissa käsissä. Iso näyttö on myös suuri plussa. Jo painonsakin ansiosta on melko vakaa kuvattaessa, ja kuvanvakaaja vielä auttaa asiassa.

Kameran mukana tulee USB-laturi (5 V, 2 A) sekä sopiva latausjohto. Akku ladataan sen ollessa kamerassa. Kameran akku on tavanomainen kameran akku, eli irrotettavissa ja tarpeen vaatiessa vaihdettavissa. Akku on ilmeisen hyväkuntoinen vielä, eli pitää latauksen vaikka olisi pitkäänkin käyttämättömänä.

Kamerassa on omaa sisäistä tallennustilaa n. 4 GB, joten erillistä muistikorttia ei välttämättä tarvita. Muistikorteiksi kelpaa vain micro SD -kortit (pohjan akkukotelossa on paikka muistikortille).

Tässä myytänä olevassa yksilössä maali on aivan vähän irronnut/kulunut objektiivin suojana (kun kamera on suljettu) olevasta kameran rungon valkoisesta metalliosasta, joka ympäröi objektiivia. Objektiivin etuosan pellissä on pieni lommo (näkyy viimeisessä kuvassa). Tälläkään ei ole mitään merkitystä kameran käytön kannalta. Mitään muuta "vikaa" en kamerasta ole löytänyt.

Kaiken kaikkiaan kamerana tämä on melkoisen hauska vekotin, vaikkei kuvanlaatu ylläkään mestarisluokkaan. Laatu vähintäänkin riittää kyllä nettiin tavanomaisille foorumeille jaettaviin tuotoksiin, ja sellaiseenhan tämä kamera onkin tarkoitettu.

Samsungin tuesta löytyy käyttöohje yms. ladattavaksi.

Infoa, speksejä ja arvosteluita:

https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Camera

https://icecat.biz/en/p/samsung/galaxy+camera/galaxy-digital+cameras-ek-gc100-17937336.html

https://www.dpreview.com/reviews/samsung-galaxy-camera-in-depth-review

https://www.photographyblog.com/reviews/samsung_galaxy_camera_review

https://newatlas.com/review-samsung-galaxy-camera/26311/

Tarjotakin saa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


30 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 28.3.2024 21:47
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
28.3. klo 18:27

Tutullani on vastaava kamera. Kuvat sillä ovat laadukkaita. Onko mahdollista että sinun kamerasi on saanut jonkin kolahduksen ja siksi sen kuvat ei teräviä?

28.3. klo 20:20

Laadukkuuskin riippuu katsojan silmästä ja mihin on tottunut. Minulla on kolme järjestelmäkameraa tälläkin hetkellä, ja järkkärilaatuun olen tottunut. Tuossa nimenomaisessa yksilössä kuvanlaatu on juuri kuin linkkien revieweissä, laitteessa ei vikaa.