Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Marttiini -puukko nahkatupella

Terässä kaiverrus: "J.Marttiini Finland"

Puukon pituus ilman tuppea 19 cm.

Komea aito vanha Marttiini-puukko.


Marttiini-puukot ovat suomalaisen puukonvalmistuksen legendaarisia edustajia, joiden historia juontaa juurensa aina vuoteen 1928 saakka. Tuolloin Janne Marttiini perusti Kauhavan kaupunkiin oman puukonvalmistusyrityksen, joka myöhemmin kasvoi kansainväliseksi menestystarinaksi.

Marttiinin puukot tunnetaan erityisesti niiden laadukkuudesta, kestävyydestä ja käytännöllisyydestä. Puukonvalmistus on aina ollut merkittävä osa suomalaista käsityöperinnettä, ja Marttiinin käsityöläiset ovat jatkaneet tätä perinnettä omalla ainutlaatuisella tavallaan.

Marttiini-puukkojen historiaan liittyy myös erilaisia vaiheita ja kehityskulkuja. Esimerkiksi toisen maailmansodan aikana Marttiini valmisti puukkoja sodan tarpeisiin ja tuon ajan puukot poikkeavatkin jonkin verran normaaleista puukoista. Myöhemmin Marttiini on kehittänyt uusia malleja ja käyttänyt erilaisia materiaaleja, kuten ruostumatonta terästä ja hiiliterästä, puukon terässä ja kahvassa.

Marttiini-puukot ovat tunnettuja myös erilaisista yksilöllisistä koristeista ja kaiverruksista, joita niissä käytetään. Tällaisia koristeita käytetään esimerkiksi kunniamerkkien, nimikointien tai syntymäpäivälahjojen tekemisessä.

Marttiinin puukot ovat saavuttaneet suurta suosiota ympäri maailmaa, ja ne ovat myös olleet mukana monissa eri tilanteissa. Esimerkiksi suomalaiset eräoppaat ovat usein luottaneet Marttiinin puukkoihin retkillään, ja monet harrastajat ovat innostuneet keräämään erilaisia puukkomalleja.


Marttiinin puukkojen menestys perustuu pitkälti niiden laatuun, käytännöllisyyteen ja suomalaiseen käsityöperinteeseen. Tämä yhdistelmä on tehnyt niistä suositun valinnan monille ihmisille ympäri maailmaa.

Marttiini-puukkojen valmistuksessa on tärkeää taito, laatu ja perinteiden kunnioitus. Monet valmistusvaiheet tehdään käsin, joten jokainen puukko on ainutlaatuinen ja yksilöllinen. Lisäksi Marttiini käyttää vain laadukkaita raaka-aineita, jotta puukkojen kestävyys ja toimivuus ovat taattuja.

Tuotteiden ulkonäköä hallitsevat kotimainen puu, nahka ja poronsarviluu, sekä niihin yhdistyvät modernit materiaalit.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
26 €
Ilmoitus on sulkeutunut 31.5.2024 19:44
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.