Kuvaus

Kata Kärkkäinen: TULIKÄRPÄSIÄ. 2004 Tammi. 241-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tulikärpäsiä (2004) -kirjassaan Kata Kärkkäinen kertoo, miltä tuntuu alkaa kolmikymppisenä vihdoin tutustua itseensä. Hän kirjoittaa muutoksesta, joka oli mahdollista vasta kun hän pystyi kohtaamaan lapsuutensa pelot ja alitajuntansa voimat. Viisi vuotta sitten hän huomasi, ettei hän jaksa hektistä elämänmenoa enää hetkeäkään. Takana oli ainakin tusinan verran erilaisia ammattikokeiluja, vähintään saman verran rooleja, hauskanpitoa, yltiöpäisiä tempauksia, kohujulkisuutta, päihteitä ja syömishäiriöitä. Kaikkea oli enemmän kuin tarpeeksi. Oli tehtävä jotakin, ja nopeasti. Hän päätti hakeutua terapiaan. Muutaman kerran rupattelutuokiosta muovautuikin tiivis neljän vuoden terapiajakso ja diagnoosina itsekokemuksen epävakaus. Kärkkäinen valaisee kirjassaan itseään säästämättä elämänsä kohelluksia ja kummia käänteitä, joille tuntuu vasta nyt vuosien jälkeen löytyvän jonkinlainen selitys. Kahden lapsen yksinhuoltajaäitinä hän kuorii auki peloistaan pahinta: kuinka on mahdollista voittaa yksinjäämisen pelko – ja jopa nauttia siitä. Kirja piirtää kuvan rohkeasta nuoresta naisesta, joka on saanut paljon, mutta päätynyt vähempään. Se on kirja matkasta itseen ja luovuuden parantavasta voimasta. Tulikärpäsiä on matkakirja itsensä löytämiseen ja omien heikkouksien myöntämiseen.

Katariina Souri (ent. Minna Katariina "Kata" Kärkkäinen, s. 1968) on entinen malli, nykyinen kirjailija, kolumnisti ja taidemaalari. Hän on myös kokeillut laulamista ja levyttänyt albumin Your Love (1989). Kirjoittajan uransa hän aloitti televisiokäsikirjoittajana ollen mukana käsikirjoittamassa sarjoja Samppanjaa ja vaahtokarkkeja, Tähtilampun alla ja Tähtitehdas. Elokuvakäsikirjoituksia hän on tehnyt Vares-elokuviin (2011). Kata Kärkkäisen esikoisromaanin Minä ja Morrison (1999) pohjalta on tehty elokuva (2001, ohj. Lenka Hellstedt). Muut teokset: Vangitse minut vapaaksi (2001), Tulikärpäsiä (2004), Jumalasta seuraava (2006), Kahdeksas huone (2008), Pillerinpyörittäjä (2010).

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 88 vrk 8 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 88 vrk 8 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.