Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Mikä panee miehen pitkittämään vihille menoa toistakymmentä vuotta, elämään naisensa kanssa susiparina kyläläisten puheista ja pilkasta välittämättä, kestämään papillisen arvovallan painostuksen, olemaan neljälle lapsellensa pelkkä Janne, isyyttään koskaan laillistamatta?

Näihin asti Janne Tervamaa on selvinnyt ongelmastaan vähätellen, puolustautuen painostusta vastaan sillä ettei moni virallinen isä huolehdi perheensä elannosta näinkään hyvin. Mutta nyt on pitäjässä uusi kirkkoherra, joka kuuluu ottaneen tämmöiset pariskunnat oikein silmätikukseen.

Jannen ja hänen perheensä kohtalosta ei puutu draamaa, jos ei tosin komediaakaan. Molemmat ainekset Päätalo on suhteuttanut syrjäkylän maisemiin niin tarkasti, että tuloksena on - poikkeuksellisesta henkilöasetelmasta huolimatta - ilmeisen yleispätevä kuva kairojen ihmisistä ja elämästä. Etelästä muuttanut kirkkoherra, pitäjän tietotoimistona tunnettu hieroja Lumpsaus-Hilma, kiertävä liikemies Tuira, Kiiskirannan Oskari ja ennen muuta Janne ja Saimi lapsineen vievät roolinsa läpi harvinaisella aitoudella. He ansaitsevat aplodinsa, istuupa yleisö sitten teatterissa tai taskulampun ääressä.

Gummerus 2000, 4p., 144s., kovakantinen. Kirja on muuten hyväkuntoinen, mutta kansipaperin alareunassa on pieni repeämä ja sen seurauksena taitoksia (katso kuva).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


20 €
Ilmoitus on sulkeutunut 17.5.2024 14:06
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.