Tuote on myyty käyttäjälle Jofahu hintaan 8 €

Kuvaus

Kovakantinen
174 sivua

Helakisa, Utrio & Kota : Suuri prinsessakirja
Otava 1991

Kaarina Helakisan ja Kaari Utrion kokoama teos Suuri prinsessakirja on julkaistu vuonna 1991. Upean kuvituksen prinsessasatuihin on tehnyt Matti Kota. Teos koostuu kahdesta osasta: ensimmäiseen Kaarina Helakisa on koonnut perinteisiä prinsessasatuja kaikkien tuntemasta Lumikista hieman harvinaisempiinkin satuihin. Kirjassa on muun muassa runomuotoinen satu Prinsessa Ruususesta sekä klassikkosadut Adalminan helmi , Kuninkaantytär ja sammakko , Sikopaimen , Prinsessa ja herne sekä Tuhannen ja yhden yön satu Taikahevonen. Sadut ovat vanhoja, osa niistä on jopa vanhoja suomennoksiakin. Mukana on satuja kuuluisilta Grimmin veljeksiltä , Zacharias Topeliukselta ja H. C. Andersenilta sekä myös kotimaisia ja ulkomaisia kansansatuja. Tarinoiden yhteydessä kerrotaan myös prinsessasatujen alkuperästä ja esimerkiksi siitä, millaisia versioita Lumikin tarinasta on kerrottu: Onko kyseessä satu Lumikista ja seitsemästä urheasta nuorukaisesta vai yhdeksästä rosvosta?

Teoksen toisen osa käsittelee todellisia prinsessoja. Siinä kerrotaan heidän elämästään: miten he pukeutuivat, leikkivät, asuivat ja elivät prinsessan elämäänsä? Kuvituksena toimivat vanhat piirroskuvat aidoista kuninkaallisista ja muun muassa ajan vaatetuksesta.
Suuri prinsessakirja on kirjoitettu nuoremmallekin lukijalle sopivalla selkeällä tekstillä. Pieni lukija voi lukea tai kuunnella, kun hänelle luetaan prinsessasatuja. Kaunis kuvitus auttaa seuraamaan tarinaa ja kuvittelemaan, millaisilta sadun prinsessat näyttävätkään. Hieman vanhempaa lasta kiinnostaa jo muukin kirjan materiaali. Kirjassa on muutamia pientä lukijaa pelottaviakin katkelmia, kuten esimerkiksi todellisen prinsessojen tiukat korsetit. Prinsessasadut ovat myös aitoja vanhoja satuja, eikä mitään Disney-versioita, joten niissäkin on pelottavia ja surullisia kohtauksia. Suuri prinsessakirja on kokonaisuutena kaunis ja mielenkiintoinen. Se kiehtoo varmasti myös aikuista prinsessojen ystävää.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


8 €
Ilmoitus on sulkeutunut 28.3.2024 18:15
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.