Kuvaus

Gunnar Arvidson: ARVIDSONS BLANDNING. 1989 Legenda, Stockholm. 132-sivuinen ruotsalaiskustantajan Suomessa painettu sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, uuden veroisessa kunnossa.
 
Arvidsons blandning (1989). Gunnar Arvidsons ansikte – och röst – tillhör utan tvekan de mest kända i riket. Genom många hundra Sveriges Magasin, Mitt i Naturen, Café Sundsvall och Läslustan har han stigit rakt in i våra vardagsrum. Eller med Ivar Lo-Johanssons ord, när Arvidson gick i pension våren 1989: ”Han har suttit på en stol bredvid svenska folket.” Men Gunnar Arvidson är också en fullblodsjournalist med helt liv i dagspressen. Nu när TV-programmen inte tar all hans tid fortsätter han samtalet med svenska folket via skrivmaskinen. I denna bok berättar han om möten med människor, både kända och okända, och om upplevelser ur ett långt reporterliv – allt förmedlat med den kluriga rättframhet och underfundiga ton som gjort honom så uppskattad.
 
Gunnar Arvidson (1924 Stockholm – 2003 Skarpnäck, Stockholms län) var en svensk journalist, programledare och författare. Han inledde sin yrkesbana som skrivande journalist och arbetade under 1950-talet som korrespondent i Paris åt Dagens Nyheter. 1964 kom han till Sveriges Radio-TV där han började som reporter på det samhällskritiska programmet Focus. Under en kort period i slutet av 1960-talet var han en av två chefredaktörer på Aftonbladet. Under 1980-talet var han bosatt i Sundsvall och blev en folkkär TV-profil genom sitt programledarskap för Café Sundsvall. Han ledde även program som Mitt i naturen, Sommar i parken och Läslustan. Några andra populära program som han medverkade i var Sveriges magasin 1973–78, Mitt i middan 1981–89 och för TV3 gjorde han mediemagasinet Stoppa pressarna 1989. Han var även en av skribenterna bakom det påhittade namnet Fabian i veckotidningen Allers. Efter pensioneringen var han verksam som skribent bland annat i tidskriften Jury. Två år i rad, 1986 och 1987, blev han utsedd av Afronbladets läsare till årets svenska manliga TV-personlighet. Böcker av Gunnar Arvidson: Arvidsons blandning (1989), Vad händer på slottet (1991), Stör mig inte – jag läser (2001).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 113 vrk 5 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 113 vrk 5 h 29 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.