Tuote on myyty käyttäjälle Harribroileri hintaan 3 €

Kuvaus

Unohdetut kuvat (engl. Forgotten Silver) on Costa Botesin ja Peter Jacksonin ohjaama uusiseelantilainen pseudodokumenttielokuva vuodelta 1995. Se kertoo dokumentaarista tyyliä jäljitellen kuvitteellisesta Colin McKenziestä, uusiseelantilaisesta elokuvan pioneerista, joka keksii 1900-luvun alussa muun muassa kamera-ajon sekä ääni- ja värielokuvan ennen muita, mutta jää unholaan onnettomien sattumien ja ennenaikaisen kuolemansa vuoksi.

Sekä Botes että Jackson esiintyvät elokuvassa omana itsenään dokumentin tekijöinä. Lisäksi elokuvassa esiintyy lavastetuissa haastatteluissa muutamia tunnettuja elokuva-alan henkilöitä, kuten elokuvahistorioitsija Leonard Maltin ja Miramax Filmsin Harvey Weinstein.

Kun elokuva ensiesitettiin Uuden-Seelannin televisiossa 28. lokakuuta 1995, monet luulivat sitä todelliseksi dokumentiksi ja pettyivät tai suuttuivat, kun se paljastettiin jälkeenpäin fiktioksi. Elokuvaa mainostettiin etukäteen dokumenttina ja esimerkiksi The Listener -lehdessä julkaistiin elokuvasta ja Colin McKenziestä laaja artikkeli, jonka kirjoittaja oli juonessa mukana. Toisaalta Jackson ja Botes ovat ilmaisseet, ettei heidän tarkoituksensa ollut huijata katsojia, vaan että ohjelman kuluessa sen fiktiivisyys paljastuisi itse kullekin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


3 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 13.3.2024 12:22
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.