Kuvaus

Kovakantinen
ensimmäisellä aukeamalla nimi ja kaksi leimaa

Christian Jacq: Nefer Vaitelias (Valon kivi 1)
Gummerus 2000
Alkuteos 'Nefer le Silencieux' ilmestynyt 2000.

Valon kivi -sarjan ensimmäinen osa

Eletään Ramseksen hallituskauden viimeisiä vuosia. Mehi, kunnianhimoinen theebalainen upseeri, näkee salaperäisen Valon kiven tehdessään vakoiluretken keskellä aavikkoa sijaitsevaan, vuorten ympäröimään taiteilijoiden kylään. Näystä haltioituneena Mehi päättää paljastaa hinnalla millä hyvänsä salaisuuden, jotaTotuuden paikan kolmenkymmentä taiteilijaa pitävät hallussaan.

Kielletyn kylän muurien sisällä kaikkien Vaiteliaaksi kutsuma Nefer tietää, että hänen on kuultava jumalten kutsu ennen kuin hän voi astua isänsä viitoittamalle tielle taiteilijoiden joukkoon. Hän päättää jättää kylän ja lähteä maailmalle etsimään totuutta. Matkallaan hän kohtaa suuren rakkauden, ja ystävyyden lujat siteet paljastuvat hänelle kun taiteilijaksi halajava Paneb Tulisielu pelastaa hänen henkensä. Ystävykset lähtevät yhdessä taistoon Totuuden paikan koskemattomuutta uhkaavaa vallanhimoista Mehiä vastaan.

Kourallinen käsityöläisiä ja taiteilijoita piti viidensadan vuoden ajan (1550 eKr. - 1070 eKr.) hallussaan muinaisen Egyptin varjelluimpia salaisuuksia. He asuivat muulta maailmalta suljetussa salaperäisessä kylässä jota kutsuttiin nimellä Totuuden paikka. Heidän tehtävänään oli rakentaa ja koristella faaraoiden hautakammiot Kuninkaitten laaksossa. Ja heidän taituruutensa salaisuus oli Valon kivi, joka muutti ohran kullaksi ja aineen valoksi…

Christian Jacq on paneutunut Totuuden paikan elämästä tallella oleviin dokumentteihin egyptologin tarkkuudella ja romaanikirjailijan antaumuksella. Tuloksena on neliosainen romaanisarja. Se kertoo ajasta jonka jälkiä voimme vieläkin ihailla Luxorin kupeessa sijaitsevassa Kuninkaitten laaksossa ja Totuuden paikan raunioilla. Se kertoo uskomattoman tarinan faaraoiden, kurtisaanien, kuvanveistäjien, sotilaitten ja papittarien kohtaloista – ja Valon kiven salaisuudesta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 86 vrk 1 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 86 vrk 1 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.