Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Eric Ambler: PELON KIERRE. Suomennos Mario Talaskivi. 1967 Gummerus. 251-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa vähän kulumaa ja joku pieni repeämä (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pelon kierre (1967; A Kind of Anger 1964) on neljäs suomennettu Eric Amblerin jännitysromaaneista. Sveitsissä on tapahtunut salaperäinen murha, jonka ainoa todistaja, nuori kaunis nainen, piileskelee Ranskassa. Herra Cust, suuren amerikkalaisen viikkolehden päätoimittaja ja omistaja, on saanut vihjeen, jonka avulla tyttö olisi ehkä löydettävissä. Custin mielestä vihje on kuitenkin epävarma ja hän määrää juttua hoitamaan Piet Maasin, miehen, jota hän suuresti inhoaa, ja jonka sopimusta ei tultaisi uusimaan entisen päätyttyä. Vastoin odotuksia Maas löytääkin tytön ja lähettää lehdelleen sensaatiojutun, mutta esimiehen ryhtyessä vaatimaan lähempiä tietoja siitä, miten hän on tytön löytänyt, päättää Maas kadota. Kaksin on hauskempi olla, hukassakin, ja hän lyöttäytyy yhteen tytön kanssa. Tämä ei olekaan mikään pelästynyt raukka, niin kuin oli luultu, vaan hän haluaa muuttaa rahaksi hallussaan olevat, murhatun rakastajansa poliittisesti kuumat muistiinpanot. Papereista ollaan kiinnostuneita usealla taholla. Kaksi osapuolta on valmis maksamaan niistä huikean summan, yksi taas haluaisi ne välttämättä itselleen, mutta väkivaltaa käyttäen ilmaiseksi. Maas ryhtyy tytön välitysmiehenä hieromaan kauppoja kahden toisilleen mustasukkaisen ostajan kanssa, ja hänen tavoitteenaan on myydä paperit molemmille. Omalla voitto-osuudellaan Maas voisi toteuttaa suuren haaveensa, oman lehden perustamisen.

Eric Ambler (1909 Lontoo – 1998 Lontoo) valmistui insinööriksi ja työskenteli insinööritoimistossa ja mainostoimistossa Lontoossa. Työn ohella hän alkoi kirjoittaa näytelmiä ja romaaneja. Ambler muutti 1937 Pariisiin ja asui puolisoineen Sveitsissä 1969–85. Toisessa maailmansodassa hän palveli ensin rivisotilaana, sitten rintamakuvaajana. Hänen 18 romaanistaan ensimmäinen on The Dark Frontier (1936, ei suom.), viimeinen The Care of Time (1981, ei suom.). Amblerin vakoilu- ja jännitysromaanit ovat kerronnaltaan realistisia. Ensimmäisissä näkyy hänen fasismin vastaisuutensa ja Neuvostoliiton ihailunsa, mutta jo Judgment on Deltchev (1951, ei suom.) –teoksen taustalla on Stalinin ja Neuvostoliiton kommunistipuolueen toiminnan kritiikki. Tyypillinen päähenkilö on tapahtumien pyörteeseen joutuva maallikko, harvemmin poliisi, ammattivakoilija tai turvallisuuspalvelun agentti. Teoksista tunnetuimmat ovat The Mask of Dimitrios (1939, Yhdysvalloissa A Coffin for Dimitrios; suom. Oikeuden pitkä käsi 1955; elokuva 1944) ja The Light of Day (1962; Topkapi; suom. Topkapi 1966; elokuva 1964). Suomeksi ovat ilmestyneet Oikeuden pitkä käsi (suom. Tapio Hiisivaara 1955), Aseita Singaporeen (1965), Topkapi (suom. Antero Tiusanen 1966), Pelon kierre (suom. Mario Talaskivi 1967), Mies Libanonista (suom. Pentti Saarikoski 1974), Suuren miehen varjo (1976), Aihetta levottomuuteen (1984), Hautakirjoitus vakoojalle (1987) ja Epätavallinen vaara (1989).

 

2. Bernard Lenteric: PELURI. Suomentanut Heikki Eskelinen. 1982 Otava. 316-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Peluri (1982; La Gagne 1980) on ranskalaisen Bernard Lentericin esikoisteos. Sen tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin. Tämä taiturimainen, omaperäinen jännityskirja on kertomus kaikkien aikojen kummallisimmasta pelistä. Pokerissa voi yhdessä yössä tulla miljonääriksi, tai menettää kaiken, elämänsäkin. Vastakkain on kaksi huippua: salaperäinen, uneksivasilmäinen nuorukainen Benedict Sarkissian ja upporikas, kivenkova pankkiiri Alex van Heeren. Panokset kohoavat miljooniksi dollareiksi. Jako seuraa jakoa. Eikä niitä pelata enää pelipöydissä, vaan elämän kaikilla alueilla; ihmissuhteissa, rakkaudessa. Julkisivut romahtavat, kohtalot täyttyvät. Mutta mistä he loppujen lopuksi pelaavat? Eivät rahasta, eivät himosta. Kyse on paljon, paljon enemmästä; ja sen tietää vain toinen pelaajista. Peluri on jännityskirjojen kärkeä, kansainvälinen bestseller häikäilemättömien miesten, kauniiden naisten, vallan ja suuren rahan säälimättömästä maailmasta.

Bernard Lenteric (1944 Pariisi - 2009) oli ranskalainen kirjailija ja elokuvatuottaja. Hänen paristakymmenestä teoksestaan tunnetuimmat ovat kaksi ensimmäistä, Yhdysvaltoihin ja pelimaailmaan sijoittuva jännitysromaani La Gagne (1980; suom. Peluri 1982) ja trilleri La Nuit des enfants rois (1981; ei suom.).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 43 vrk 12 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 43 vrk 12 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.