Kuvaus

Kuvan hyväkuntoinen pokkari.

Poika nimeltä Niko Nyyssönen siirtyy viimein yläasteelle, Tyronnasaurukseen, vaikka olisi halunnut mennä aivan naapurikaupungin Klassikko kouluun. Miksi?

Koska Tyrannosaurus koululla on hurja maineensa missä ollaan armottomia ja julmia. Ja Nikosta on tulossa tuon koulun omaisuutta. Hän on koulun lyhin, mopo ja klonkku -nimi juontaa Nikon jalkaan, missä on vika, kun äiti ei huolehtinut pojastaan oikein- sekä kaikkein pahinta, Nikon pahamainen isoveli Robert käy samaa koulua. Heti alussa Robert antaakin pikkuveljelleen veljellisiä neuvoja; Ei viitata, olla ruskeakielisiä, myönnetä mitään koskaan, opitaan lyömään turpaan, polttamaan, heittämään kovaa läppää ja monia muitakin yhtä kultaisia neuvoja. Myös Nikon lyhyydestä Robert vinkuu joskus. Nikon mielestä hänen lyhyytensä johtuu siitä, että hän syntyi isän ja äidin rakkauden rippeistä.

Isä lähti ja pojat jäivät äidille, mutta isä yrittää silti pitää poikiinsa yhteyttä sekä hakea vähintään yhteishuoltajuutta. Äiti ei halua myöntää vikojaan ja luopua pojista, Robert haistattaa koko miehelle, jota ei halua kutsua isäksi ja Niko haluaisi kyllä nähdä isää.

Kirjassa seurataan Nikon päiväkirjan kautta perhe-elämän lisäksi myös kouluaikaa, ja poika kertoo miten Sirja Zimulista tuli hänen muijansa, se outo tyttö joka puhuu aina että tuli ei häntä satuta sekä käy salaa koulun kirjastossa yöllä, mistä kukaan muu paitsi Niko ei tiedä. Myös koulun kauneimmasta tytöstä, Nita Hohtamosta, Niko kertoo kuinka tyttö on yhä enemmän ja enemmän poissa koulusta sairaslomilla. Muistakin luokkalaisistaan Niko puhuu ja kirjassa käydään pojan kanssa koko ensimmäinen värikäs lukuvuosi läpi, missä ehtii tapahtua mm. koulussa syttynyt tulipalo, varkauksien yleistyminen koulussa ja jonka tekijän Niko tuntee, kuinka Kepapista tulee Nikon ystävä ja yksi perheenjäsenistä joutuu onnettomuuteen. Loppujen lopuksi Niko selviää hengissä seuraavalle luokalle asti, mutta viime lukuvuosi on jättänyt jälkensä niin kouluun kuin häneenkin

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 100 vrk 2 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 100 vrk 2 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.