Kuvaus

Kuvienmukainen ja muoveissa. Suomi/ruotsi tekstit on. Syntyneet tappajiksi Hakusana ”Natural Born Killers” ohjaa tänne. Rikollisjärjestöstä on erillinen artikkeli. Syntyneet tappajiksi (engl. Natural Born Killers) on yhdysvaltalainen toimintaelokuva, jonka Warner Bros. julkaisi vuonna 1994. Elokuvan on ohjannut Oliver Stone. Tarinan on tehnyt Quentin Tarantino, ja käsikirjoitukseksi sen muokkasivat Richard Rutowski, Oliver Stone ja David Veloz. Elokuvalle myönnettiin vuoden 1994 Venetsian elokuvajuhlissa Pasinetti-palkinnon parhaan naisnäyttelijän tunnustus Juliette Lewisin roolityöstä. Lisäksi Oliver Stone sai kilpailun tuomariston erikoispalkinnon. Elokuva oli lisäksi ehdolla puolalaisen Camerimage-elokuvajuhlien Vihreän sammakon saajaksi sekä ehdokkaana Golden Globe ja MTV Movie Award -palkintojen saajaksi.

Väitetyt kopiomurhat:

NBK. Minä rakastan sitä! Joskus ensi huhtikuussa minä ja V [Dylan Klebold] saamme kostomme ja nostamme luonnonvalintaa pari astetta ylöspäin.»
(Eric Harrisin muistiinpano päiväkirjassaan ennen Columbinen verilöylyä.

Syntyneet tappajiksi -elokuvaa on väitetty osasyyksi useisiin elokuvaa kopioiviin murhiin, joista tunnetuin on huhtikuussa 1999 tapahtunut Columbinen verilöyly, jossa kaksi koulun oppilasta, Eric Harris ja Dylan Klebold, tappoivat aseiden ja räjähteiden avulla yhteensä 12 muuta oppilasta, sekä yhden opettajan. Harris ja Klebold olivat katsoneet elokuvan yli 50 kertaa ja nimesivät ammuskelunsa sen mukaan (The holy April morning of NBK).
Ohjaaja     Oliver Stone
Käsikirjoittaja     Alkuperäistarina:
Quentin Tarantino
Käsikirjoitus:
Richard Rutowski
Oliver Stone
David Veloz
Tuottaja     Jane Hamsher
Don Murphy
Clayton Townsend
Pääosat:

Robert Downey Jr.
Woody Harrelson
Tommy Lee Jones
Juliette Lewis
Tom Sizemore
Kesto     118 min
ohjaajan versio 121 min

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 53 vrk 16 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14,90 € Sulkeutuu 53 vrk 16 h 10 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.