Kuvaus

Wayne Sotona: KUNNIAN MIES. HIGH CHAPARRAL 2. Suomennos R. Niemi. 1970 Kuvajulkaisut Oy. 128-sivuinen nidottu kirja, kansissa vähän kulumaa (ks. kuva), muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rajun miehen ruutiannos (1970; Gun Runner's Last Ride) -romaanin tapahtumat perustuvat amerikkalaiseen televisiosarjaan ja sijoittuvat High Chaparral -nimiselle karjatilalle Arizonassa 1870-luvulla.

Miksi raahasit minut tänne? Manolito ähkäisi. Miksi et heti ampunut minua? – Koska minulla on ruhtinaallinen tunne, että sinusta voi olla vielä apua, mies vastasi tyynesti. – Kuten ehkä tiedät, intiaanipäällikkö Musta Haukka on manannut minulle varsin epämiellyttävän kuolintavan, jollen pysty vikkelästi toimittamaan hänelle seuraavaa aselastia. Varsin sopivasti sinun isäsi on mahtava, rikas mies, jolla on palveluksessaan paljon miehiä. Hänellä on siis myös paljon aseita. Tuumiskelin vaihtaa henkiriepusi riittävän suureen asekasaan. Manolito väläytti sapattihymynsä. – Et ilmeisesti tiedä, että olen suvun musta lammas, joten isäukko tulisi olemaan kiitollisuudesta mykkyrässä, jos joku älyäisi paiskata minut kojooteille. Ja sitä paitsi, minä en suostu allekirjoittamaan mitään kiristyskirjettä. – No mutta, amigo, mies sanoi vaatimattomasti. Siitähän toki voidaan aina keskustella. Hän sormeili pitkän veisensä välkehtivää terää asiantuntevan näköisenä…

High Chaparral on amerikkalainen Villiin Länteen sijoittuva televisiosarja, jota tehtiin 98 jaksoa 1967–71. Sarjan takana oli Bonanzan käsikirjoittaja David Dortort. Yksi kaikkien aikojen karuimmista ja todentuntuisimmista lännensarjoista kuvaa tapahtumia Cannonin perheen karjatilalla Arizonassa 1870-luvulla. Tilaa johtaa jääräpäinen "Big" John Cannon, joka päättää kasvattaa karjaa Arizonan karuilla takamailla. Kun hänen vaimonsa saa surmansa apassien hyökkäyksessä, John jää pärjäämään kolmisin poikansa Billy Bluen ja arvaamattoman veljensä Buckin kanssa. Naapurisovun nimissä John vie vihille aristokraattisen meksikolaiskaunottaren Victorian, joka on äveriään karjatilallisen Don Sebastian Montoyan tytär. Victorian veli Manolito ottaa tehtäväkseen suojella sisartaan ja liikkuu kaikkialla hänen mukanaan. Elämänmuutokseen totuttelu vie aikansa eikä ristiriidoilta vältytä, mutta ajan myötä syntyy uusi perhe, joka asettuu päättäväisesti intiaaneja, desperadoja ja rosvoja vastaan.

Wayne Sotona oli englantilainen kirjailija. Hän julkaisi 1960-luvun lopulla viisi High Chaparral -televisiosarjaan perustuvaa romaania: Hell and High Water, Man of Honour, Gun Runner's Last Ride, Coyote Gold ja Town in Fear. Iso-Britanniassa kovakantisina ilmestyneistä romaaneista kaksi on julkaistu Suomessa taskukirjoina: Rajun miehen ruutiannos (1970 High Chaparral 1; Man of Honour 1968) ja Kunnian mies (1970 High Chaparral 2; Man of Honour 1968). TV-romaanit -sarjassa on 1970 ilmestynyt High Chaparral: Apassien maassa: Kertomus tunnetusta televisiosarjasta. Sen kirjoittaja Steve Frazee on julkaissut runsaasti elokuviin tai televisiosarjoihin perustuvia romaaneja (Zorro, Lassie, Bonanza).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 50 vrk 20 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 50 vrk 20 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.