Kuvaus

Ville Muilu: Jumala Tituksen löytää - 1970. Klikkaa kuva isommaksi, tuote myydään kuvan mukaisena ja kuvan osoittamassa kunnossa.

Kirjoittaja: Ville Muilu
Kustantaja: Herättäjä-Yhdistys, Lapua, 1970
Painos: Ensimmäinen painos
Kieli: suomi
Sivumäärä: 171
Sidonta: nidottu, pehmeäkantinen
Koko: 17,5 cm (k) x 10,5 cm (l)
Kunto: Ajan patinaa mutta ehjä.

Vilho Johannes (Ville) Muilu (4. elokuuta 1915 Nurmo – 22. helmikuuta 1977) oli suomalainen herännäisiin kuulunut pappi ja kirjailija.

Muilu toimi rajaseutupappina Lentiirassa, Oulun hiippakunnan diakoniapastorina ja Rääkkylän kirkkoherrana. Vuodesta 1964 hän oli sotilaspastorina Niinisalossa ja myöhemmin kenttärovastina Kuopiossa.

Esiteltävänä olevan pienoisromaanin aihe on melko harvinainen: vihollisen partisaaniuhan alaisena elävä rajaseutujen väestö. Ollaan Kainuussa, Kuhmon pitäjässä, sotakesänä 1944. Jo kirjan alkulehdillä tuntuu pelko. Siinä yksinäinen mies, monenlaisten painojen alla oleva, taivaltaa selkosten takaiseen kotikyläänsä. Kertomuksen edetessä pelon tunne tihentyy, ja kesän kääntyessä syksyyn Poikkimäen vähäinen kyläkunta kokee vihollisen hävityksen. Kuvauksen pääpaino ei kuitenkaan ole ulkonaisessa vaan Poikkimäen Ollin, äskeisen kulkijan, uskonnollisessa mietiskelyssä ja raskasvireisessä kilvoituksessa. Kirjailija hallitsee Kainuun monivivahteisen kielen ja tuntee ihmiset. Luonto on nähty ja kuvattu erämiehen silmin.

Maksutapa; huuto suoraan tililleni + 5,50 € lähetyskuluihin tilisiirtona/Mobilepay, noutaessa myös käteisellä. Huom! En toimita postiennakolla.





Hakusanat; vintage nostalgia nostalginen 70-luku 1970 kirja suomalainen kotimainen suomenkielinen historia keräily harrastus pappi herättäjä kirkko kristitty uskonto uskova nurmo romaani hengelllinen evankeliumi lapua herättäjä yhdistys etelä-pohjanmaa lakeus herännäisyys

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 76 vrk 9 h 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 76 vrk 9 h 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.