Kuvaus

Veskun Parhaat Elokuvat DVD-boksi. Uusi, avaamaton, vielä kaupan muoveissa.

Pojat [1962]
Kun jatkosota alkoi kesällä 1941, saksalaiset sotilaat saapuivat Ouluun. Paitsi kaupungin naisissa, he herättivät erityistä mielenkiintoa myös poikasakkien keskuudessa.

Ulvova Mylläri [1982]
Arto Paasilinnan romaaniin pohjautuva Ulvova mylläri on ohjaaja Jaakko Pakkasvirran mukaan kansankomedia jossa ylistetään perisuomalaista hulluutta. Pääosassa, kylähulluna myllärinä nähdään loistava Vesa-Matti Loiri.Mylläri Gunnar Huttunen rakastuu maatalousneuvoja Sanelmaan, joka on tullut kylälle opettamaan vihannesten viljelyä. Tytön lähdettyä mylläri ulvoo ihastuksissaan. Outo käytös suututtaa kylän silmäätekevät ja kohta sosiaalilautakunta uhkaa lähettäähänet mielisairaalaan ja holhouksen alle. Sanelman neuvosta Gunnar tapaa kunnanlääkärin, mutta siitäkään ei ole apua. Mylläri puolustaa vapauttaan viimeiseen asti ja piiloutuessaan metsään hän harhauttaa kerta toisensa jälkeen niin nimismiehenetsintäpartion, maaherran kuin rajakomppanian sotilaat.

Jon [1983]
Jon (Kari Väänänen) on levoton, itseään etsivä helsinkiläinen mies, joka purkaa ahdistustaan väkivallalla. Hän jättää kaupungin pölyt taakseen ja lähtee Pohjois-Norjaan kalatehtaalle töihin. Kalatehtaalla Jon kohtaa alkoholisoituneen ”Öljys-Heikin” (Vesa-Matti Loiri), joka on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen päivittäisen olut-annoksensa. Pieni kalastajakylä ja sen ihmiset eivät saa Jonin nuorta, levotonta sielua rauhoittumaan…
Kari Väänänen palkittiin Jussi-palkinnolla parhaasta miespääosasta ja Pertti Mutanen parhaasta kuvauksesta.

Pedon Merkki [1981]
Kaarlo menettää Viipurin pommituksissa vaimonsa ja tyttärensä, mutta selviää itse kun vetäytyvät sotilaat vievät hänet turvaan. Myöhemmin Kaarlo ja hänen kirjailijaystävänsä Usko ja Olavi tutustuvat saksalaiseen upseeriin, Helmut von Steiniin, joka seurustelee sotaleski Karin Wegerin kanssa. Jatkosodan syttyessä heidän kohtalonsa kietoutuvat toisiinsa. Usko lähtee reportaasimatkalle etulinjaan, Kaarlo saa komennuksen Päämajaan kirjoittamaan kirjaa Aunuksen valtauksesta ja Karin työskentelee lottana. Kun uutiset Stalingradin tappiosta kantautuvat Suomeen, von Steinin usko saksalaisten ylivoimaiseen voittoon alkaa murentua.
Jaakko Pakkasvirran ohjaama sotakuvaus Pedon merkki perustuu Olavi Paavolaisen päiväkirjateokseen Synkkä yksinpuhelu. Hannu Lauri ja Vesa-Matti Loiri palkittiin rooleistaan Jussi-patsailla.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 59 vrk 2 h 35 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

13,90 € Sulkeutuu 59 vrk 2 h 35 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.