Kuvaus

Venäjä, 5 ruplaa 2019, Krimin silta, UNC

Kiistelty Krimin silta avattiin Venäjän televisio näytti, kun Putin ajoi sillan yli kuorma-autolla
Krimin niemimaan yhdistäminen sillalla Venäjään on ollut satavuotinen hanke, joka on kaatunut aiemmin rahanpuutteeseen tai poliitiikkaan.
Venäjän presidentti Vladimir Putin avasi Kertinsalmen ylittävän sillan iltapäivällä. Osana juhlallisuuksia Putin näyttäytyi medialle kuorma-auton ratin takana ja ajoi henkilökohtaisesti 19 kilometriä pitkän sillan yli.

Silta jättää pituudessa taakseen Lissabonissa sijaitsevan Vasco da Gama -sillan. Uudella sillalla on neljä kaistaa, ja sitä voi käyttää 40 000 autoa päivässä.

Vedomostin (siirryt toiseen palveluun)mukaan silta aukeaa autoliikenteelle keskiviikkoaamuna kello puoli kuusi paikallista aikaa.

Silta valmistui kuukausia etuajassa. Kertinsalmen yli rakennettavan rautatiesillan on kerrottu sen sijaan valmistuvan ensi vuoden loppuun mennessä. Sillalta Simferopoliin menevä moottoritie valmistunee vasta vuonna 2020.

Euroopan pisin silta on maksanut lähes 230 miljardia ruplaa eli noin 3 miljardia euroa.

Vahva symboli
Silta parantaa Ukrainalta vallatun Krimin yhteyksiä Venäjään tuntuvasti. Siltaurakan voitti vuonna 2015 Putinin liittolaisen Arkadi Rotenbergin omistama yhtiö. Rotenberg on sekä EU:n että Yhdysvaltain pakotelistoilla.

Rotenbergin osallistumisen vapaaehtoisuudesta (siirryt toiseen palveluun) on ollut erilaisia arvioita. Virallisen version mukaan Rotenberg tarjoutui mukaan hankkeeseen viestien, että mikään uhraus ei ole liian suuri isänmaan palvelemiseksi.

Ukraina on tuominnut rakennusprojektin sanoen, että projekti on vahingoittanut luontoa. Lisäksi sillasta on haittaa laivaliikenteelle Ukrainan satamiin.

Aiemmin Kertinsalmen yli on päässyt lentämällä tai lautalla. Vedomostin mukaan esimerkiksi kaksi kolmasosaa turisteista on käyttänyt laivayhteyttä niemimaalle. Putin kertoi maaliskuussa venäläisturistien voivan matkustaa sillan kautta tänä vuonna.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 14 h 58 min 37 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 14 h 58 min 37 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.