Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

VELLIINIANTIFONISIVU NUMERO 2

Myyn noin vuonna 1350 velliinille eli nahkapergamentille käsintehdyt (kirjapainoa ei vielä ollut keksittykään) merkittävän luostarin tai katedraalin antifonisivut. Vaikka täsmäkirkko/ -luostari ei ole tiedossa, niin koko on näissä merkittävä indikaattori, koska sekä materiaali, värit, että ammattilastyö olivat todella arvokasta. Pienemmillä oli varaa vain paljon pienempään ja karkeempaan työnjälkeen ja usein myös värilliset initiaalit puuttuivat.

Lisäksi suuremmissa paikoissa tarvittiin suuremmat antifonit, jotta koko kuoro näki sen. Joka laulajan omaan lehteen ei voitu sijoittaa. Lisäksi antifonit oli sidottu kirjoiksi, eli jokaiselle ei missään nimessä voitu tarjota kokonaista omaa kirjaa. Näissäkin antifonisivuissa näkyy sidontaommelten paikat sivun toisella pitkällä syrjällä. Sidonta kirjaksi selittää senkin, miksi tällaista materiaalia on säilynyt näin hyvässä kunnossa. Tällaisia erittäin harvinaisia kirjoja saatiin käsitellä vain erittäin varoen. Suurimman osan ajasta kirja oli kiinni eli sivut olivat suojassa värejä tuhoavalta UV-valolta ja lisäksi kun kirja oli auki, niin ympäristö oli hämärä (luostari tai katedraali) eli auringonvalo ei saavuttanut arvokirjoja.

Tämän sivun olen numeroinut minulla olevista sivuista numeroksi kaksi, koska siinä on kaksi initiaalia. Antifonisivun koko on valtava, noin 49cm x 37cm (todistukseen lipsahtanut virhe käännettäessä tuumat senteiksi, mutta näette mitat kuvista) eli se ei todellakaan ole normipostikorttikokoa tai tavallisen virsikirjan sivun kokoinen lipare.

Nuotistot sanoineen löytyvät kummaltakin puolella pergamenttia ja tässä nimenomaisessa sivussa on törsätty kahteen värilliseen intiaaliin nuotistorivien lisäksi. Nämä ovat niin varhaiselta kaudelta nuottien kirjaamishistoriassa, että nuottien mallikaan ei ole vielä vakiintunut. Ikää on sentään lähemmäs 700 vuotta.

Mukaan tulee myös aitoustodistus taustatiedoin. Olen ottanut useita kuvia, joista antifonisivun kunto ja myös materiaali käyvät ilmi. Värialueissa on paikoittain kulumaa ja leviämää ja vellumissa hienoa ajan patinaa. Myös nahan joidenkin alueiden pintarakenne erottuu hyvin. Kaikenkaikkiaan sivun kunto on erittäin korkeaa museolaatua. Huomattavasti huonompiakin näkee museoissa.

Minulla on sivuja tästä samasta antifonikirjasta 3kpl ja myyn ne kaikki. Tämä ilmoitus koskee siis vain yhtä sivua. Lisään muut myöhemmin. Tämän sivun hinta todistuksineen on 250eur sisältäen postikulut. Saat tästä taatusti ainutlaatuisen nuottilehden keskustelunaloittajaksi. Näitä ei ole ihan jokaisella varsinkaan tässä jättikoossa.

Hakusanat:
Keskiaika, keskiajan, keskiaikaninen, vellum, velliini, pergamentti, dokumentti, antiikkidokumentti, antifoni, musiikkilehti, aitoustodistus

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


200 €
Ilmoitus on sulkeutunut 30.4.2024 0:44
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.