Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tuhansien muiden turistien tavoin vierailin vuonna 1972 San Marino pikkuvaltiossa ja ostin sieltä Ristiretken ritari puukko veitsi mallin omaan käyttöön. Pituus 37cm. Se oli malliltaan ja muodoltaan ihan samanlainen, kuin mitä arvon haarniska ritarit Italiassa käyttivät joskus Ritari-aikakaudella. Terän pituus on 24cm ja se on kumma kyllä, imenyt itseensä hieman ruostetta. Puukko oli minun mökillä ja harvoin tuli sitä katsottua. Kahva lienee valettua tinaa. Ruoste ei ole syvälle mennyt, pintaruostetta !

WF03JL608 Puukko Teräase käytetty ja vanha. Valmistettu ehkäpä vuonna 1960-1970.

San Marino pikkuvaltion nyt useinmat tuntevat. Nykyään se on täynnä turisteja Itä-Euroopasta ja ostavat turistit puhuvat venäjää.   Miksi sanon näin? Koska kävin joku vuosi sitten uudestaan San Marinossa ja en uskonut silmiäni ja korviani,  kauppojen näyteikkunat täynnä venäjän kielisiä tarjouksia....Paino 360g KORJAUS Tammikuu 2023. Venäjän turistit poissa 100%sti ja he lienevät Aasia maissa. 

Miksi terä aseen muoto oli tälläinen?

Terän piti olla hyvin kapea ja terävä Ritarien aikaan, sillä panssaroitu haarniskaan pukeutunut  ritari (vastustaja, vihollinen) murhattiin taistelussa siten, että maassa makaavan panssaroidun ritarin silmäritilästä ( kypärä ja siinä silmikko) tyrkättiin  nopeasti voimakkaasti teräase syvälle sisään. Panssaroitu Haarniskassa oleva ritari pelkäsi eniten sitä, että hänet kaadetaan maahan makaamaan.   

Kun ritari oli haarniskoitu ja hän  istun hevosen selässä, oli hänellä ylilyönti asema ja hän antoi miekan tai Morgenstern piikkikuulan laulaa iloisesti, kun ase liikkui komeassa kaaressa ilmassa  ....   (Morgenstern = keppi, jossa ketjun päässä on rautakuulia ja rautakuulissa on teräviä nystyröitä,    jotka osuessaan tekivät todella pahaa jälkeä, kun asetta heilautettiin lujaa olan takaa.)  Morgenstern on suomeksi aamutähti. Pelottava nuija, jonka päässä on ketju ja ketjun päässä rautakuulia, joissa oli usein vielä nystyröitä....sillä pystyi nopean heilahduksen avulla lyömään jopa haarniskaan pukeutuneen ritarin pois hevosen selästä. Morgenstern oli paha ase ! Kun kunnon isku morgenstern kuulalla osui haarniskaan, niin se käsi tai jalka oli jonkinaikaa poissa pelistä...jopa kilven reunaan osuessaan, teki morgenstern usein kilpeä pitävän käden turtanaksi... 

Ritarit pitivät moppikansan kurissa ja Herran nuhteessa, valtion esivaltaa ( rikas eliitti ja papisto  ) vastaan ei saanut kukaan koppavasti nousta, sillä silloin tulivat  uljaat ritarit hevosten kanssa paikalle....he heiluttivat morgensterniä...ja  ai jai ! oma kansa sai julmaa kuritusta.  Kukaan ei kaivannut sotaa, kun oma hallitsija ( ystävä ) oli jo tuollainen, niin eipä paljoa vihollisesta väliä. 

Koko Italia oli siihenaikaan täynnä pieniä kaupunki valtioita ja pieniä kuningaskuntia. Jos käyt San Marinossa, niin katso, tämä terä-ase maksaa nykyään paljon. Ylimystön ja aateliston apuna oli vahva ja sanavalmis papisto, jonka puheilla pidettiin senaikainen  kansa ojennuksessa ja ritarit asemiehet olivat se heidän viimeinen keino  saada kuri ja tottelevaisuus aikaan. Nykyään halutaan EU  Italiassa kerätä tuliaseita pois kansalta,  sillä aseeton kansa on nöyrää  ja sen on pakko totella !

Italian kaupunkivaltiot yhdisti aikoinaan kuuluisa Mr. Garibaldi !

Lukijalle kiitos kommentista ja tutustuin asiaan, olet oikeassa. Etelässä oli pitkä nahkaruoska myös tehokas ase. Ruoskan kärkeen oli asetettu pieniä lyijykuulia ja kun taitava käsittelijä teki hienon lentokaaren niin ruoskan kärki liikkui jopa yli äänen nopeudella ja aiheutti siksi kovan paukahduksen ilmassa ja nopeuden takia väistö ei juuri onnistunut. Kyllä, oikeassa olet, nahkaruoskan avulla pystyi vetämään ratsastajan hevosen selästä maahan. 

Kohde on Hampurissa, Saksa. Kernaasti yhdistelen huutoja samaan pakettiin. 
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä tai  juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !   Pienen murto-osan olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida.


Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


38,70 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 19.4.2024 8:57
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.