Kuvaus

Väinö Linna: MUSTA RAKKAUS. Päällyksen kuva: Petri Holm. 1986 WSOY. 160-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi (yläreunassa pieni repeämä), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Musta rakkaus (1948, 1957) on tiivistunnelmainen romaani nuoresta rakkaudesta ja tuhoon johtavasta mustasukkaisuudesta Amurissa, Tampereen tehdaskorttelissa. Nuoren Väinö Linnan toinen teos, jolla hän tuli jäädäkseen suomalaisten mieliin vuonna 1948. Kolme kirjallista palkintoa, muun muassa arvostetun Kalevi Jäntin palkinnon voittanut romaani oli esikoisteoksen, Päämäärän, ohella osoitus siitä taiteellisesta luomisvoimasta, joka myöhemmin on vienyt Väinö Linnan sekä kotimaassa että käännöksinä miljoonien ihmisten tietoisuuteen. Musta rakkaus oli myös Edvin Laineen ohjaaman suositun elokuvan pohjana. Tekijän uudistama laitos ilmestyi vuonna 1957, ja teos on käännetty ruoksiksi ja viroksi.

Väinö Linna (1920 Urjala – 1992 Kangasala) oli kirjailija ja tieteen akateemikko. Hänet tunnetaan erityisesti Suomen historiaa kuvaavista teoksistaan Tuntematon sotilas ja Täällä Pohjantähden alla. Linna vietti lapsuutensa maaseudulla, mutta muutti 18-vuotiaana kaupunkiin töihin. Hän osallistui jatkosotaan Syvärillä ja palasi sitten tehtaaseen töihin. Esikoisteos Päämäärä, kertomus nuoresta päivätyöläisestä, jonka tavoitteena on tulla kirjailijaksi, ilmestyi vuonna 1947. Vuonna 1954 ilmestyneen Tuntemattoman sotilaan myyntitulojen turvin kirjailija lopetti tehdastyöt, osti maatilan ja alkoi kirjoittaa Pohjantähti-trilogiaa. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 84 vrk 11 h 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 84 vrk 11 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.