Tuote on myyty käyttäjälle kivelajuuso hintaan 20 €

Kuvaus

Vaikka geneerisen superlatiivi on Dead to Rights, mätin toimintapeliä innoissani.

Jos kaveri aina marisee, että pelisarjojen taso laskee kuin lehmän häntä, niin kannattaa demota Dead to Rightsia. Aivan järkyttävän ykkösosan (Dead to Rights, Pelit 2/03, 25 p) ja helvetillisen pelattavan Hell to P(l)ay -kakkososan (Pelit 8/05, 20 p) jälkeen Dead to Rights: Retribution tuntuu loistopeliltä.

Yhteiskuntakriittinen toimintapeli Kuolema oikeistolle: Hyvitys hoitaa sisällissodan traumoja kömpelön metaforansa kautta. Punakapinarinnastusta ei aina edes yritetä peitellä, sillä tarinassa jopa hyökätään vartiotornien piirittämään, piikkilangalla aidattuun vankileiriin ja lahdataan vartijat julmasti. Itse tarinassa konstaapeli Jack Slate ja poliisikoira Shadow taistelevat Grant Cityä taustalta hallitsevaa totalitaarista järjestelmää vastaan.

Susikoira Shadow ja pelimies

Koirapartio toimii taisteluissa yhteistyössä. Pelaajan ohjatessa toista hahmoista, kone huolehtii toisesta. Shadow saattaa esimerkiksi purra kiinni gangsterin asekäteen samalla kun pelaajan ohjaama Jack potkii kriminaalia takaraivoon. Kimppakaksinpeliä ei ole, vaikka idea on ilmeinen.

Sujuva taistelusysteemi yhdistää hienosti lähitaistelun räiskimiseen. Vastustajilta napataan ase kourasta, heitetään mies maahan tai vain kaapataan panttivangiksi. Jippoa piisaa melkeinpä liikaa listattavaksi. Ihmiskilveksi napattu uhri saattaa alkaa kamppailla vastaan, jolloin panttivanki rauhoitetaan pari kertaa pistoolin perällä tempaisemalla tai potkaistaan vastustajien sekaan.

Vaikuttavimmaksi meno äityy joukkotaisteluissa, joissa yhtä miestä pidetään käsilukossa samalla kun potkaistaan toista palleaan. Kamera ei edes sekoile, vaikka vastustajia hönkii päälle useammasta suunnasta ja kohde vaihtuu kesken toiminnan.

Valtaosa ajasta kuluu perinteiseen mättämiseen, mutta ampuma-aseitakin käytetään. Tähtäys hoidetaan joko koko ruudun kokoisella ympyrällä tai tarkemmin ajanhidastuksessa, jolloin vastustajista eritellään jo osumapisteitä. Myös ympäristö tuhoutuu, sillä arkielämästä tuttuja, kaikkialla lojuvia bensatynnyreitä räjäytetään ampumalla. Hyvään lähitaisteluun verrattuna räiskiminen tuntuu tylsältä automaattipöristelyltä.

Koko peli on käytännössä yhtä mättöputkea tai markkinatermein toimintaelokuvamaista vuoristorataa, joten taistelusysteemin on syytä olla erinomainen. Selkeänä puutteena vaikeustaso on modernin lepsu, sillä sankaria ammutaan vaahtokarkeilla eikä lyödä kasvoihin.

Yllätyin itsekin miten innoissani mätin ennakkoversiota, sillä Dead to Rights on malliesimerkki virkamiesmäisestä pelisuunnittelusta. Omia ideoita ei ole yhtään. Ajanhidastus napataan Max Paynesta, suojataistelu Gears of Warista, tekoälykaveri Army of Twosta ja yksinkertainen, mutta moneen animaatioon venyvä taistelusysteemi Batmanista. Jos lainaa parhailta, saa paljon anteeksi.

Huhtikuussa ilmestyvä Dead to Rights: Retribution saattaa hyvinkin olla ensimmäinen hintansa arvoinen sarjan osa. Grafiikka ei ole edelleenkään parasta A-luokkaa ja toiminta kaipaisi parempaa rytmittämistä, mutta muuten taistelusysteemi tuntuu erinomaiselta. Jo se on enemmän kuin mihin kaksi aikaisempaa osaa koskaan pystyivät.

Katso myös muut kohteeni! Image result for clipart

Löytyy paljon videopelejä uutta, vanhaa, retroa, tulevaa, käsikonsolia, tietokonetta:

Nintendo

Virtual Boy/Gameboy/Color/Advance/Ds/3ds/Lite/Dsi

Nes/Snes/Saturn/N64/Famicom/Gamecube/Wii/WiiU/Switch

Xbox

Xbox360/Xbox One/X/Elite

Playstation

Ps1/Psx/Ps2/Ps3/Ps4/Ps Vr

PC

Windows/Microsoft/Apple/Sony/Samsung

Elokuvia:

Lasten, Draama, Toiminta, Kauhu, Tieteiselokuva, Sci-fi, Komedia, Erotiikka, Anime, Dokumentti, Kotimainen, Ulkomainen

Kirjoja:

Bestselleri, Uutuus, Vanha, Koulu, Aku Ankka, Dekkari, Trilleri, Elämänkerta, Muistelma, Historia, Musiikki, Seksi, Ruoka, Juoma, Manga, Psykologia, Terveys

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


20 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 23.3.2024 18:15
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.