Kuvaus

Ultima Thule
Pohjoiset löytöretket
Matti Lainema
Juha Nurminen
John Nurmisen säätiö

Pohjoinen säilytti pitkään salaisuutensa. Antiikin kreikkalaiset kutsuivat luoksepääsemätöntä, äärimmäistä pohjoista Thuleksi. Arktinen seutu oli viimeinen alue maan päällä, jonka ihminen  tutki ja kartoitti. Ultima Thule kertoo pohjoisten löytöretkien 2500-vuotisesta historiasta – Pytheaasta Pearyyn – antiikin ajoista viikinkien ja suurten löytöretkien kautta aina pohjoisnavan valloittamiseen asti.

Tuntematon pohjoinen piirtyy teoksessa esiin varhaisten purjehtijoitten kuten Erik Punaisen, Barentsin ja Beringin tai erämaaretkeilijöiden kuten Tseljuskinin  ja Franklinin huimien seikkailujen kautta. Valaanpyytäjien ja Kaukoitään pyrkivien kauppiaiden tarinat tuovat värikkään lisänsä Ultima Thulen mysteeriin.

Suurten tutkimusmatkailijoiden – Cookin, Nordenskiöldin ja Amundsenin – matkat kertovat lukijalle rohkeudesta ottaa suunta tuntemattomaan pohjoiseen. Nansenin ja Pearyn miltei uskomattomiin suorituksiin ei riittänyt pelkkä rohkeus ja kestävyys. Ääriolosuhteissa selvisivät vain ne retkikunnat, jotka liittoutuivat luonnon kanssa ja ottivat oppia alkuperäiskansoista, ihmisistä, jotka olivat asuneet pohjoisessa kauan ennen eurooppalaisten tuloa.

Ultima Thule kertoo myös pohjoisen kartografian ja navigoinnin kiehtovasta historiasta, siitä, miten myyttinen pohjoinen vähitellen jäsentyi kartoille ja tuli osaksi eurooppalaisten maailmankuvaa. Teoksessa tarkastellaan ensi kertaa laaja-alaisesti – osin myös ennen julkaisemattomien alkuperäispiirrosten ja -karttojen avulla – niin idästä kuin lännestä käsin tehtyjä arktisia löytöretkiä. Ultima Thule -teoksen ainutlaatuinen kuva-aineisto on koottu lukuisista Euroopan museoista, yksityiskokoelmista ja arkistoista.

1. painos, 2001

Sidottu, kansipaperein.

Kansipaperin alareunassa takapuolelta teipattu noin 2cm repeämä, muuten uudenveroinen kirja.

Nouto tai pk:t (7e) ostajalle.
Samoilla postikuluilla menee useampikin kirja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 18 vrk 7 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

45 € Sulkeutuu 18 vrk 7 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.