Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!
 

 
 
1. Elsa Jaatinen: KÄSI LUOJAN KÄDESSÄ: RUNOJA. Tekijän piirroskuvitus. 1984 Tekijän kustantama. 40-sivuinen nidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, nimilehdelle tekijä on kirjoittanut nimensä, ei muita merkintöjä.

Käsi luojan kädessä (1984) on Elsa Jaatisen ensimmäinen runokokoelma. Kirjan alussa hän kirjoittaa mm.: ”Ollessani alakoulussa minua kiinnosti jo silloin runoläksyt. (…) Kun ylemmillä luokilla ryhdyttiin neuvomaan runojen kirjoitusta, niin siitä sain alun. Sen jälkeen on runojen kirjoittaminen ollut minun varaventtiilini kaikissa huolissani. Runoille voi kertoa kaiken, niin ilonsa kuin surunsakin. (…) Olin eräässä paikassa palveluksessa, vilkaisin isännän olkapään yli lehteen, jota isäntä juuri luki. Siinä oli pieni runo. Sanoin siinä, tuollaisen runon minäkin kirjoittaisin. (…) Silloin syntyi vanhan vesikorennon tarina, joka on myös tässä vihkosessa. Olin silloin 18-vuotias. (...)"
 
Elsa Jaatinen on syntyi Impilahdella 1907. Kansakoulun jälkeen hän pääsi vapaaoppilaaksi Jamilahden Kristilliseen kansanopistoon. Hän työskenteli kotiapulaisena naimisiin menoonsa asti. Perhe joutui siirtolaisiksi Keski-Pohjanmaalle Kaustiselle. Miehensä kuoltua välirauhan aikana Elsa Jaatinen muutti kahdeksan lapsensa kanssa Karjalaan, missä ehti olla vajaan vuoden. Nyt perhe joutui Ylihärmään, mistä muuttivat Jyväskylään. Elsa Jaatinen julkaisi ensimmäisen runokokoelmansa 1983 asuessaan jo vanhainkodissa. Jaatinen on julkaissut kokoelmat Käsi Luojan kädessä (1984), Taivaan isän kämmenellä (1985), Toivon tähti (1987), Pysähdy hetkeksi (1988), Syysmietteitä (1989) ja Valkoinen hortensiapensas (1990).
 

 

2. Tuulikki Kohonen: SYVÄLLE KÄTKETYT. Piirroskuvat: Ensio Kohonen. (1988) Tekijän kustannuksella. Painopaikka: Saarijärven Offset Oy. 51-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, nimilehdellä signeeraus 'Tuulikki Kohonen 24.2.1988', ei muita merkintöjä.

Syvälle kätketyt (1988) on Tuulikki Kohosen toinen runokokoelma.

" Ruohot ja mäntyurut.
Lämmin, kostea maa.
Elämän salainen syke
sydäntä koskettaa.

Kypsänä päänsä nostaa
luontoni raikas nyt.
Elämäni salaisuudet
syvälle kätketyt.

Jeesus sanoo: "Raamatun mukaan elämän vesi pulppuaa sen sydämestä joka uskoo minuun." Joh 7:38
Tahdon tukea ystävieni Maila ja John Daviesien raamatunkäännöstyötä Papua-Uudessa-Guineassa.
Runojeni kuvituksen on sommitellut taiteilija Ensio Kohonen. " (Lukijalle, s. 5)

Tuulikki Kohonen on julkaissut runokokoelmat Tuulessa kulkija (1984), Syvälle kätketyt (1988), Elän kaiken uudelleen (1993) ja Toiviotie : runoja vuosilta 1944-2005 (2006).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 112 vrk 3 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 112 vrk 3 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.