Kuvaus

Tuula Kallioniemi: LANKA PALAA. Kansi: Anu Ignatius. 1999 Otava. 160-sivuinen sidottu kirja (21,5 x 11,5 cm), kannet ylipainettu, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Lanka palaa (1999) on Tuula Kallioniemen 41:s kirja. Älytön juttu, ripari peruttiin jo puolesta viikosta. Ja ihan vaan siks, että muutamat otti vähän rennosti. Mutta viis siitä, jos leiri jäi tyngäksi – päätösbileet Jymyn mökillä ainakin olivat täysimittaiset. Kirja on ilmestynyt saksaksi nimellä Die Lunte brennt (2003).
"Kirjan päähenkilöinä on joukko kaupunkilaisia nuoria, joiden rippileirin johtajapappi keskeyttää humalaisen kohelluksen vuoksi. (– – –). Lanka palaa on hyvä osoitus Kallioniemen kertojantaidoista. Romaani on samanaikaisesti sekä hauska että vakava, sekä kevyt että raskas. Sama pätee myös teoksen uskonnollisuuteen: joku lukija voi pitää sitä uskonnonvastaisena, joku toinen taas sanomaltaan kristillisenä. Kallioniemi antaa täten paljon vastuuta lukijalle ja välttää valmiiden totuuksien tuputtamista. Lopputuloksena on elämänmakuinen kirja nuoruuden äänestä ja vimmasta." – Susanna Itäkare,

Tuula Kallioniemi (s. 1951 Karhula) kirjoitti ylioppilaaksi 1970 ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi 1977. Hänen esikoisteoksensa on lastenromaani Karkulaiset (1978). Kallioniemi tunnetaan ennen muuta vetävänä tarinankertojana, tilannekomiikan ja verbaalihuumorin taitajana. Hän on saanut lukuisia palkintoja, mm. kirjallisuuden valtionpalkinnon 2012. Tuula Kallioniemi on julkaissut lähes sata kirjaa lapsille ja nuorille. Tuotantoon kuuluu myös novelleja, aapisia ja selkokirjoja sekä suomennoksia, joista mainittakoon mm. Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin Lasse-sarja.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 107 vrk 14 h 22 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 107 vrk 14 h 22 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.