Kuvaus

Tunguska Press – Yes Yes But What Does It Mean?
CD-albumi

Omakustanne

Tunguska Press on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Yhtye soittaa vähän stonerhenkistä rootsrockia, jossa klassisesti värähtelevä jytä soi tuoreesti, ja yhdistyy junnaavuuteen, maalaismusiikkiin, garageen ja kaikenlaiseen tunnelmointiin. Oululaisviisikko liikkuu sikäli turvallisilla vesillä, ettei kyse ole aivan ainutlaatuisesta jutusta, mutta jotain erityistä Yes, Yes, But What Does It Mean?:in biiseissä on. Jotakin pohjoista outoutta, kenties.

Yhtye on sitten vuoden 2007 tehnyt pari demoa ja keikkaillut ennen kuin se ryhtyi esikoisen äänityksiin kera Moses Hazy- ja G-ODD-mies Pekka Tuomen. Levy soikin terävästi. Kaikki osat, ja näitä on yllättävän paljon, kuuluvat selkeästi ja painokkaasti. Mieleenpainuvuutta lisääkin se, että biisit potkivat raskaasti vaikka kyse on irtonaisesta ja muodoltaan kevyestä rockilmaisusta.

Yes, Yes, But What Does It Mean? on vähän epätasainen albumiksi, lähinnä tyylillisesti, mutta on ilo kuunnella kuinka erilaisia biisejä Tunguska Press saa toimimaan. 7 and 11 vetelee öisellä preerialla leveästi ja rauhassa sirautellen, mutta lähteekin äkkiväärästi ja yllättäen avaruuslennolle pulputtamaan. People taas jurnuttaa komeasti paikoillaan, aivan yhtenä yksikkönä kuin moottori. Pari kertaa joku osa irrottautuu ykseydestä ja lieskat lyövät pellistä läpi.

Tunguska Press onkin siitä mainio, että se soittaa erittäin hyvin yhteen. Yhtälailla vakuuttavasti hoituu reilun minuutin mittainen kaahaus I Ain't Afraid Of You kuin enemmän popherkkyyttä osoittava päätösbiisi Made Outta Love. Yleisesti levyä määrittelee tunnistettavuuden ja uutuudenviehätyksen epäpyhä allianssi: olen kuullut tämän ennenkin, mutta en kuitenkaan. Jään odottamaan minkälaisia ääniä Kemi- ja Oulujoen suistoista jatkossa kuuluu.

Kappaleet

1. Mama
2. Mole People
3. 7 & 11
4. Shotgun
5. 19 Miles
6. Pedal
7. I Ain’t Afraid of You
8. Unicorn
9. Made Out Of Love

hakusanoja: Blood Sauce Boys paska kaupunni

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 99 vrk 13 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 99 vrk 13 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.